EDNA LOGO 1
EDNA LOGO 1

אורלי מנע שני עו”ד חצופה מסיתה נשים להפר חוזי ממון ולפברק תלונות שווא לביטול הסכם ממון – איזה גבר רוצה גישור אצל פמינאצית?

אורלי מנע שני תגידו רק לנו היא נראית כמו המכשפה מהנזל וגרטל

לא יאמן שיש עוכרת דין לדיני משפחה שמסיתה נשים שחותמות על הסכמי ממון להפר אותם ולתבוע לבטל את הסכמי הממון.  לעורכת הדין הזו קוראים אורלי מנע-שני ויש לה החוצפה לפרסם “מאמר”, שנראה כמו כתבה עיתונאית, אבל זהו מאמר פרסומת לכל דבר שגם היא שילמה עבורו 5,000 ש”ח או יותר.

מה שכתוב ב”מאמר” פשוט מחפיר.  החצופה הזו קוראת לנשים לפעול לבטל הסכמים ולהפר אותם.

אורלי מנע שני גרוטאה שממליצה לנשים להפר חוזים עם גברים
אורלי מנע שני גרוטאה שממליצה לנשים להפר חוזים עם גברים

 

אורלי מנע שני עם אבי חימי נקווה שיפתח נגדה תלונת אתיקה על פרסום לא אתי ושידול
אורלי מנע שני עם אבי חימי נקווה שיפתח נגדה תלונת אתיקה על פרסום לא אתי ושידול

 

אורלי מנע שני תגידו רק לנו היא נראית כמו המכשפה מהנזל וגרטל
אורלי מנע שני תגידו רק לנו היא נראית כמו המכשפה מהנזל וגרטל

בעולם המשפט “חוזה” אמור להיות דבר קדוש.  מי ששם חתימה שלו על מסמך צריך לכבד אותו. אם כל שרמוטה תוכל לחתום על מסמכים ואז לרוץ לבית משפט ולבקש להפר את ההסכם ולבטל אותו, אז הלך קפוט על כל תעשיית הסכמי הממון ועל ה”וודאות המשפטית”.

בשביל מה לחתום על הסכם, אם בכל רגע נתון האישה יכולה לבטל אותו?

הפוסטמה הזו אורלי מנע שני גם קוראת לעצמה מגשרת.  איזה גבר רוצה ללכת לגישור אצל אחת כזו שחושבת שהסכם זה סתם חתיכת נייר ושהסכם “לא חייב להיות סוף הדרך עבורך, ומומלץ להתייעץ עם עורך דין הבקיא בתחום” כדי לבטל אותו????

איזה הסכם גישור ששווה משהו אפשר לעשות אצל אחת שאומרת שכל הסכם אפשר לבטל אם מקבלים יעוץ של “עו”ד בקיא”.  ואם אתה גבר אז בכלל, איך אפשר לתת אימון באחת כזו שקוראת לנשים לעשוק גברים ולהוציא מהם כספים שלא מגיעים לאותם נשים ע”י יעוץ של “עו”ד בקיא”?

ומה כבר הבקיאות של אורלי מנע שני?  היא תמליץ לאישה לפברק אונס?  לטעון שהגבר אלים?  לטעון שהוא הסתכל עליה בעייניים מזרות אימה לפני החתימה על ההסכם ושהיא פחדה וחתמה בגלל הפחד?  מה עוד היא כבר יכולה לייעץ?  לטעון שהאישה היתה במחזור ולכן לא היתה במצב של שיקול דעת נורמלי והגבר ניצל את המחזור שלה?

אולי אורלי מנע תמציא סיפור שהורים של הגבר צלצלו אליה ואמרו לה שלא יבואו לחתונה ורק בגלל זה היא חתמה?  סיפורים אפשר להמציא מכל הבא ליד, עם בקיאות או בלי בקיאות, אבל לפרסם כתבה המופנית לנשים שממליצה להן לבטל הסכמים שהן חתמו עליהם, זה כבר שיא החוצפה.

שהאישה הזו תפתח מזנון להגשת טבית.

אורלי מנע שני קוראת לעצמה מגשרת מי רוצה גישור אצל פמינאצית
אורלי מנע שני קוראת לעצמה מגשרת מי רוצה גישור אצל פמינאצית

 

להלן הכתבה היחצנית של אורלי מנע-שני.  אתר פסק דין 23/11/2021.

גיל צעיר, חוסר הבנה של לשון משפטית, פערי תרבות ועוד, עשויים לגרום לאחד מבני הזוג להסכים לחתום על הסכם ממון מקפח. מהן אפשרויות הפעולה במקרה של גירושים?

ערב חתונה, ההתרגשות בעיצומה. הכנות אחרונות. מדידות, סידור שולחנות, מי אישר ומי לא יגיע. טבעות, תיאום אחרון של איפור ושיער. בום. מגישים לך הסכם. לא סתם הסכם, אלא כזה שאומר שכל מה שבן הזוג צבר, צובר או יצבור בעתיד בקריירה המשגשגת שרק החלה – שלו בלבד. אין חשבון משותף ולא יהיה. אם תהיי איתו יהיה לך, בשפע. אם לא תישארי איתו אין לך כלום, גם אם הוא יזרוק אותך. בן הזוג אומר שאם אין חתימה אין חתונה. תגידי כן או תגידי לא?

אין כל פגם בכך שאדם רוצה לשמור על הרכוש הנפרד שיש לו, זה לגמרי הגון. רכוש נפרד הוא כל מה שנצבר עד למועד הנישואין, בין מעבודה בין במתנות ובין מירושה. רכוש נפרד הוא גם כל מה שיתקבל במהלך הנישואין אצל מי מהצדדים במתנה או בירושה. אם תרצו לשתף את בן/בת הזוג גם ברכוש הנפרד, זה בסדר. העיקר שתדעו שאתם לא חייבים.

אבל מה קורה אם הסכמת לחתום על ״הסכם פיליפינית״ בו את יוצאת בלי כלום, נולדו שלושה ילדים ומי מכם מעוניין להתגרש? האם הוגן שתצאי מהנישואין עם אפס גמור והוא יישאר עם כל הרכוש?

 

אורלי מנע שני נשים קדושות והווגינה מייצרת כסף
אורלי מנע שני נשים קדושות והווגינה מייצרת כסף

לא פשוט, אך אפשרי

הפתרון במקרה זה הוא אחד – להגיש תביעה לביטול ההסכם. זה מסוג התביעות שקשה מאד לנצח בהן כי בית המשפט לא אוהב לבטל הסכמים, ולו משיקולי וודאות משפטית. חשוב מאוד לדעת שהסכמים יש לכבד, ללא קשר לשיקולי הגינות וצדק. ואכן, לא פשוט לבטל הסכם ממון, מה שמחייב הקפדה יתרה על הליך אישור ההסכם.

על פי חוק יחסי ממון, הסכם ממון מחייב אישור על ידי בית משפט או נוטריוןנוטריון מוסמך לאשר הסכם רק לפני החתונה ולא אחריה. הליך אישור ההסכם נועד לוודא הבנה של ההסכם וחתימה מתוך רצון חופשי ללא לחץ וכפייה. בית המשפט עובר עם הצדדים על ההסכם, שואל שאלות במידת הצורך, בודק ייצוג או היעדרו ומדוע ורק אז מאשר את ההסכם. אותו הליך אמור להתקיים גם בפני נוטריון, אלא שנוטריון לא בהכרח מבין בדיני משפחה ולא יכול לדעת אם ההסכם מקפח או לא, וגם לא יודע לשאול שאלות כדי לוודא הבנה ברוח דיני המשפחה.

אישור הנוטריון נעשה על גבי טופס סטנדרטי. לא מתנהל דיון ובדרך כלל גם לא נשאלות שאלות על ההסכם המתקבל כמובן מאליו AS IS. חתימה, חותמת, סרט אדום ונגמר.

השוני המהותי בין הליך אישור הסכם בבית משפט לבין הליך אישור הסכם בפני נוטריון מחייב הקפדה יתרה מצידו של הנוטריון. עליו להבין את המטריה של דיני משפחה, לעבור עם הצדדים על ההסכם, לוודא קבלת ייעוץ משפטי ולעמוד על כך שני הצדדים יתייצבו בפניו עם עורכי דין. יש מצבים בהם ראוי שנוטריון יסרב לאשר הסכם, למשל אם בני הזוג מגיעים כמה ימים לפני החתונה, בלי עורכי דין, וללא הבנה של כל פרטי ההסכם.

נעיר כי מאחר והסכם ממון הוא חוזה משפחתי שמעורבים בו רגשות, תלות והסתמכות, להבדיל מחוזה עסקי, הגיעה השעה לבטל את הוראת החוק המאפשרת אישור הסכם ממון בפני נוטריון או לחלופין, לקבוע בחוק כללים נוקשים וברורים להליך אישור ההסכם בפני נוטריון כדי למנוע מצבי קיפוח של צדדים שלא היו מיוצגים ולא הבינו את חומרת בחירתם עד שהגיעו למצב של גירושין, שנים רבות אחרי.

מהן עילות הביטול?

כאמור, בית המשפט לא בנקל יבטל הסכם ממון משיקולים של סופיות הדיון. יש להציג עילות כבדות משקל על מנת לשכנע בצדקת הביטול.

ניתן לבטל הסכם ממון בשל פגמים על פי חוק יחסי ממון, כמו פגמים באישור ההסכם, בעריכתו או בכריתתו. פגמים באישור ההסכם יכולים להיות למשל במצבים בהם ההסכם אושר מבלי שתוכנו והשלכותיו הוסברו לצדדים.

כמו כן ניתן לבקש ביטול בעילות לפי חוק החוזים כגון הטעיה, השפעה בלתי הוגנת, מצגי שווא וכדומה. החוק מטיל חובה לנהל משא ומתן לקראת חתימה על חוזה בתום לב. אם בן הזוג הסתיר מידע חשוב לפני החתימה על ההסכם, הדבר יכול להוביל לביטולו. כך גם ניצול מצב נפשי קשה או מצוקה של הצד השני.

בכל מקרה חשוב לזכור שהסכם ממון מקפח לא חייב להיות סוף הדרך עבורך, ומומלץ להתייעץ עם עורך דין הבקיא בתחום.

עו״ד ומגשרת אורלי מנע שני עוסקת בדיני משפחה, הסכמי ממון וחלוקת רכוש

https://www.psakdin.co.il/Document/%D7%94%D7%A1%D7%9B%D7%9D-%D7%9E%D7%9E%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%99%D7%90-%D7%90%D7%95%D7%AA%D7%9A-%D7%91%D7%9C%D7%99-%D7%A9%D7%A7%D7%9C-%D7%9E%D7%94%D7%A0%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%90%D7%99%D7%9D-%D7%99%D7%99%D7%AA%D7%9B%D7%9F-%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%AA%D7%9F-%D7%9C%D7%91%D7%98%D7%9C%D7%95#.YaQC3dBBzIU

Views: 69

One Comment

  1. למיטב זכרוני, היה מקרה לפני כמה שנים שמגשרת חשה “מאויימת” ע”י גבר והתלוננה עליו.בסרט שצונזר “זכות אבות” מתואר מקרה שמגשרת אמרה לאשה את “זכויותיה” והתוצאה מאבק משפטי שנישל את הגבר מנכסיו וילדיו. זה כמה שנים פועל חוק גישור חובה שמנוהל למיטב הבנתי ע”י עובדות סוציאליות

    במהלך גירושי נשלחתי ע”י השופטת למגשרת. הגישור כאמור כשל לאחר שהמגשרת ניסתה לשכנע אותי לוויתורים לא סבירים והתבררו ככאלה – בפועל עצם ההליך , עיכב את כל המשפט שנה במהלכה, לא היה תסקיר, הילדים אצל האמא.

    הגישור הוא הליך יקר ומיותר כי החוק נגד גברים. הוא מורכב ממגשרות שמעצימות את הסכסוך ומהוות כמו שאר הגורמים במערכת, גורם שלילי נוסף.

    בעולם דמיוני כל הליך הגירושין צריך להיות מוסדר בחוק כברירת מחדל ולקחת שבועות כי מדובר בדיני נפשות וילדים גדלים ומציאות רעה מתקבעת. מקרים חריגים ביותר צריכים להיות נידונים בבית משפט.

    אני קיבלתי את אות בלחימה ברצועת הביטחון בלבנון, חברים מתו שם ולשווא.

    אבל כאבא גרוש אני לא זכאי למידע על תאריכי השחרור והגיוס של ילדי – תקופה בה אני אמור לשלם מזונות.

    המדינה גורמת לגברים גרושים להתגרש מערכיהם ומדינתם, לפחד מנשים, הורסת אותם ואת משפחתם. אני מאחל לבעל האתר הרבה הצלחה בביתו החדש לאחר שעזב את סדום ומקווה שימשיך לעשות עבודת קודש לטובת חשיפת שואת האבות הגרושים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדנה צריכה את עזרתכם ! עזרו לנו למצוא את האישה הזאת, כל מי שיודע מידע על האישה הזאת, אנא כתבו לנו למייל


עדנה צריכה את עזרתכם ! כל מי שמכיר את האישה הזאת, שם, טלפון וכל מידע נוסף שיכול לזהות אותה.
אנא צרו קשר באופן בהול עם עדנה במייל המאובטח [email protected]
סודיות מובטחת !

אנא עזרו לעדנה

This will close in 25 seconds