היום התקיים דיון בשאלת טוהר המידות של רומן גופמן בעליון. כיכבה בהרכב המאדאם הכי מכוערת ביקום, דפנה ברק ארז, שברור שהיא שונאת את גופמן ומאחלת לו רק רע ושימות כי הוא פטריארכלי מידי לטעמה. דפנה רוצה ראש מוסד נשי, שמחובר לשורשים החמאסיים והפמיניסטים שלו, וגופמן לא מתאים לפרופיל. דפנה ממש עזרה לבאי כוח העותרים מהעמותות, ולפסיכית עו"ד אורית חיון שטענה שבגלל רומן גופמן, הבלוגר שהופעל אורי אלמקייס, ישב בכלא שנה וחצי במעצר עם תיק פלילי פתוח…. דפנה ברק ארז ממש שתלה טיעונים משפטיים בפי העותרים. 12/5/2026.

מדוע בכלל נתנו לאורית חיון לדבר בבית המשפט כאשר ברור שהנאום שלה נועד לשווק ולקדם את התביעה הכספית שהגישה בשם אורי אלמקייס, ולמה לא דרשו ממנה גילוי נאות שיש לה תביעה של מיליוני שקלים שהיא באה לשווק בעליון?
אורי אלמקייס נעצר בגלל "הפעלות" של יחידות אחרות בצה"ל
ממה שעלה בדיון, רומן גופמן בכלל לא היה יכול לעצור את המעצר של אורי אלמקייס ולבטל את כתב האישום. הסיבה היא שאורי אלמקייס היה מופעל (מקבל כתבות וכנות מצה"ל להנדסת תודעה) גם ע"י יחידות אחרות, והדברים שהוא פרסם עבור היחידות האחרות לא עברו צנזורה, או לא עברו אישורי ביטחון. לכן עצרו אותו וגם הגישו נגדו כתב אישום.
דווקא ההפעלה של היחידה של גופמן, שכוללת את אל"מ ג' הידוע לשמצה גיא עמית, כל מה שהעבירו לאורי אלמקייס היה מאושר ב 100% לפרסום.
לכן כשנודע לגופמן, חודשיים מהמעצר שאלמקייס עצור, הוא אכן אישר שאלמקייס היה מופעל ע"י זוטרים ביחידה (לפרסום בלוגים זניחים וזוטרים), אבל לגופמן לא היתה שום סיבה לחשוד שהמעצר הוא בגלל הפעילות של היחידה שלו, כי אצלו הכל היה 100% לג'יט. גם אחרי שגופמן אישר שהיחידה שלו הפעילה את אלמקייס, הפרקליטות המשיכה לנהל אישומים במשך שנה וחודשיים…..
זו גם הסיבה שכל הסיפורים של באי כוח אלמקייס, אורית חיון והמסומם דין כוכבי (שבעצמו נעצר בפרשת טלגראס על סחר בסמים), שגופמן נטש את אלמקייס, הפקיר אותו, ולא פעל לבטל את כתב האישום אלו שטויות במיץ עגבניות.
להיפך, דווקא אם גופמן היה פועל ובוחש מאחורי הקלעים, ומנסה להפעיל פרוטקציה בפרקליטות לבטל את כתב האישום, זה היה מדליק נורות אדומים ומעורר חשד, מה גם שבעייני הפרקליטות זה נקרא שיבוש.
נבהיר שוב שאורית חיון ודין כוכבי המציאו תיאוריה שאלמקייס סתם ישב בכלא, רק בגלל שגופמן שלא "שחרר" אותו, כאילו לגופמן יש אבקת קסמים שמשחררת אנשים מלפיתת החנק של הפרקליטות….. ממש בדיחה.
הרי המעצר היה בגלל הפעלות אחרות מיחידות אחרות ששם באמת היו חריגות וליקויים. מה עם המפקדים של היחידות האחרות שהפעילו את אורי אלמקייס. למה הם לא הפעילו פרוטקצייה לשחרר את המופעל שלהם?
הביזיון של שידול באי כוח הממשלה וגופמן להסכים להגשת מסמכים ע"י הפרקליטות
אורית חיון ניסתה לדחוף לשופטים איזה 2 מסמכים שלדעתה מוכיחים שגופמן משקר, והפרקליטות הגיעה עם קלאסרים שלמים של חומרים מוועדת טוהר המידות, והשופטים רצו מאוד שהפרקליטים של גופמן והממשלה יסכימו שהחומרים יוגשו להם בהסכמה, בלי שהפרקליטים של הממשלה רואים את החומר בעצמם, ובלי שהם מקבלים זכות להזים או להציג ראיות סותרות על מה שיש שם.
במקום להגיד לפרקליטות ואורית חיון להציג את המסמכים לבא כוח הממשלה לפני שהם נמסרים לשופטים, דפנה רצתה שעורכי הדין יסכימו להגשה על עיוור….. דפנה אפילו לא התביישה לאיים שאם הממשלה לא תסכים, היא תראה בזה סימן שגופמן אכן פשע בטוהר המידות ואין לו מוסר…. וזו הכלבה שהיא עצמה כלבה שקרנית, נוכלת, תופרת תיקים, עם טוהר מידות של כוס נגוע בסיפיליס, ושהמוסר שלה הלך לאיבוד אי שם בתחת של הנוחבה משדה תימן.
דפנה ברק ארז שמציגה עצמה כידענית גדולה של משפט מנהלי, היא זו שניסתה במתק שפתיים לשדל את בא כוח המשלה להסכים להגשות חומרים, במעמד צד אחד, בלי שהממשלה רואה מה מוגש, ולדעת דפנה ברק ארז זה מותר וזה חלק מהמשפט המינהלי, וטוהר המידות של השופטים עצמם. בפועל זה מקצה שיפורים ואין מקום שבדיון ידברו על שום חומר שלא קיים כבר בתיק. אם החומר הרלבנטי לא הוגש לפני הדיון, דין העתירה למחיקה על הסף.
גלי בהרב מיארה תקשרה עם גרוניס מאחורי הגב של הוועדה
וזה לא הכל. התברר שיש חומרים שהועברו למזכירות הוועדה לטוהר המידות, ויש חומרים שגלי בהרב מיארה עצמה שלחה לאשר גרוניס, ראש הוועדה, שלא ברור אם הוא העביר אותם למזכירות או לקולגות שלו בוועדה. ברגע שדפנה הבינה שגלי שלחה חומרים ישירות לגרוניס, ולא למזכירות, היא מייד חתכה את הדיון, וקבעה "נקבל את החומרים של המזכירות ואז נחליט". אם היה בה טיפה של מידות טהורות היתה צריכה לבקש גם את החומר שגלי שלחה לגרוניס ובנפרד את החומר שהגיע למזכירות.

למה הממשלה לא מסירה חיסיון על התיק הפלילי של אורי אלמקייס?
ועדנה קרנבל שואלת, למה דפנה ברק ארז לא ביקשה את החומרים של התיק הפלילי של אורי אמקייס. למה לא עניין אותה איזה אישומים היו בכתב האישום, למה לא מעניין אותה איך אחרי שגופמן הודה שאלמקייס הופעל,(אחרי חודשים), התיק המשיך להתנהל עוד שנה וחודשיים????
למה דפנה לא רצה לדעת כמה אישומים קשורים ליחידה של גופמן, וכמה קשורים ליחידות אחרות? ומה עם איכות הראות שהצדיקו מעצר? מה טענה הפרקליטות במעצר???? הרי פה טמון הכלב. זה המפתח לכל ההתשתלשלות, ולא החומרים שנשלחו לוועדה לטוהר המידות, שלא ידוע ממי, ולא ידועה רמת האמינות שלהם…. "חומרים" או חמורים?
ועוד דבר… העו"ד של הממשלה הראל ארנון היה גרוע. ליקק תחת לשופטים, חשב שיעזור לו לספר להם שהוא היה מתמחה של אהרון ברק.. חשב שאם יגיד שטויות כמו "אין מחלוקת ש… "ו"אין מחלוקת ש…",, מישהו יאמין לו שאין מחלוקת……..
אנחנו מבינים שהוא פחד שהשופטים יורו לכונן את הוועדה לטוהר המידות מחדש עם חומרים חדשים, ואולי עם הזמנה שאורי אלמקייס יבוא לבכות אצלם שגופמן דפק אותו… אבל עדיין הצופים מצפים לשואו, שיעשה קרקס מדפנה ברק ארז, ילעס אותו וימעך לה את הכוס. עדיף שלא ישלחו ליצן כזה לעליון פעם נוספת.
להלן הכתבה של עדנה קרנבל לפני הדיון בעליון

הנה הדיון 12/5/2026
אתמול התראיין איזה עו"ד מסומם, דין כוכבי, אצל יקירת הדיקטטורה של הפרקליטות, אילנה דיין, יחד עם לקוח שלו, אורי אלמקייס אחד שהופעל ביחידה סודית ב"אמ"ן" תחת הנהגתו של רומן גופמן. מטרת הריאיון היה הכשרת קרקע נגד המינוי של רומן גופמן כראש המוסד, לקראת הגשת העתירות נגד המינוי. הידעתם שעו"ד דין כוכבי היה סוחר סמים בטלגראס, ופרקליט הסייבר חיים ויסמונסקי אישר לעצור אותו בחשד לסחר סמים בטלגראס???? זה אותו חיים ויסמונסקי שהגיש את כתב האישום נגד אורי אלמקייס….. איזה בידור….

בגדול דין כוכבי הוא בכלל לא סנגור. הוא מייצג מתלוננות שווא. הוא זה שמופיע בתוך תיקים בשם "קורבנות עבירה" לפני שבכלל הוכח שהן קורבנות עבירה, וטוען שאסור לשחרר את החשוד או הנאשם לחלופה, "כי הקורבנית בוכה בלילה", "כי הקורבנית מרטיבה סדינים בלילה מרוב פחד", והקורבנית חוששת לחייה. בגלל זה כל הסנגורים שונאים אותו. הוא מפריע להם בעבודה. הוא נחשב שטינקר של הפרקליטות. זה מקצוע נפרד מסנגור. זה מקצוע של שטינקר של הפרקליטות בתחפושת של סנגור, ולכן הוא ואורית חיון מאוד שנואים בברנז'ה.
בתמונה: הזנזונת ללי נעים שעשתה את הכתבה. מנצלת בחור מסכן אורי אלמקייס שנפל בין הכיסאות, אמ"ן שב"כ והסיבר של הפרקליטות, ומעודדת אותו לדקלם שרומן גופמן נטש והפקיר אותו. אבל אף שאלה למה רונן בר מהשב"כ וחיים ויסמונסקי עצרו אותו, ולמה לקח להם שנה וחצי עד שמחקו את כתב האישום????
ככה עושים עיתונאות בישראל? שמים מישהו על כסא, אומרים לו לבכות ולהאשים משהו, ולא מספרים כלום מי קרה, מתי ואיך כל זה קרה? העיקר לדפוק לביבי מינוי….. מיותר לציין שהלי נעים הזו היא בהמת מגדר קלינית. כמו כולן.

מי שעצר את אורי אלמקייס היה רונן בר מהשב"כ, ומי שהגיש את כתב האישום היה חיים ויסמונסקי מהסייבר.
מה שמצחיק זה שחיים ויסמונסקי אישר למשטרה בפרשת הטלגראס לתפוס לדין כוכבי את הטלפון, ולחקור אותו על סחר בסמים בטלגראס, ובסוף גם דין כוכבי נעצר. היום דין כוכבי טוען שזה היה מעצר שווא.
מה שמצחיק זה שחיים ויסמונסקי עצר את העו"ד דין כוכבי על סחר בסמי טלגראס, ומאוחר יותר גם את הלקוח שלו, את אורי אלמקייס על ריגול חמור…. ושניהם לא מתלוננים על ויסמונסקי ורונן בר, אלא נמפנים חיצים לרומן גופמן שבכלל לא הפעיל את אלמקייס, ובקושי ידע עליו…. אלמקייס התבקש ע"י סוכן בשם צור לשתול ידיעות מטעות ברשתות על פעולות של ארגוני טרור, חמאס וחיזבאללה.
למה אין גילוי נאות שכל הכתבה נועדה להפעיל לחץ על צה"ל לשלם על מעצר שווא?
מה שאילנה דיין לא מספרת שדין כוכבי והבוסית שלו אורית חיון תובעים את צה"ל בשמו של אורי אלמקייס שנעצר מעצר שווא ע"י השב"כ, שהה כמה ימים במתקן שב"כ, ואחר כך בכלא רגיל 44 ימים… הטענה היא שרומן גופמן הפקיר את אורי אלמקייס, ולא אמר לשב"כ שהוא סוכן אמ"ן.


לדין כוכבי ואורית חיון היתה הזדמנות לקבל פרסומת חינם בטלוויזיה, והעיקר זה להאשים את רומן גופמן כדי לקלקל לביבי עד מינוי ולרשום ניצחון לחונטה ולמחנה קפלן.
אבל הקשר בין רומן גופמן לאורי אלמקייס היה מינימלי, אם בכלל, כי לא רומן הפעיל אותו, אלא סוכן אחר בשם צור, ולא רומן גופמן עצר את אורי אלמקייס אלא השב"כ. לא מספרים לנו למה השב"כ עצר אותו, אבל ברור שזו פדיחה של השב"כ. טעות בזיהוי של השב"כ. אופסי.
אורי אלמקייס נעצר ב 22/5/2022 ומי שהיה ראש השב"כ אז היה רונן בר שכיהן עד 1/6/2025. התיק שנפתח נגד אלמקייס היה פתוח שנה וחצי ורק ב 1/1/2024 הוא נסגר. כאמור, התיק הוגש ע"י חיים ויסמונסקי.


למה אורי כועס כל רומן ולא על רונן וחיים?????
ולכן אנו שואלים מה אתם רוצים מרומן גופמן? מי שעצר את אלמקייס היה רונן בר. לקח לרונן בר שנה וחצי לתת אור ירוק לסגור את התיק. אז למה אורי אלמקייס בוכה שהסיוטים שלו הם בגלל רומן גופמן?
זו הבוסית של דין כוכבי…. הוא הביא לה סמים מהטלגראס והיא עישנה אותם יחד עם הזונות שהיא מייצגת…..היא הרי מומחית לתיקי זנות, סרסרות ומוסר.

מי שהגיש את כתב האישום ב 13/6/2022 היה חיים ויסמונסקי מיחידת הסייבר…. ויסמונסקי הוציא הודעה לעיתונות ש"נגרם סיכון ביטחוני חמור ביותר ונרחב כתוצאה מהעבירות שביצעו הנאשמים, וכן נגרם נזק ביטחוני חמור בפועל".
אז למה אורי אלמקייס לא מקבל סיוטים מחיים ויסמונסקי? למה דין כוכבי לא מתלונן על חיים ויסמונסקי שהגיש כתב אישום ללא ראיות?
משתמשים בבחור מסכן לצרכים פוליטים קפלניסטים
מההופעה של אורי אלמקייס בטלוויזיה 16/4/2026 הוא נראה בחור טוב וחמוד עם כוונות טובות, וגם נראה לא רע. ברור שמבטיחים לו בצע כסף אם ישרת את החונטה. הוא תובע את המדינה, וגם עתר נגד המינוי של רומן גופמן כי אומרים לו שרק ככה אפשר לגרום למדינה לשלם לו סכום יפה.
אבל על מעצר שווא בישראל משלמים כ 350 ש"ח ליום, ושווי התביעה שלו היא לא יותר מ 15,000 ש"ח (לפי 44 ימים כאשר ימי מעצר הבית לא נספרים). למה לא משלמים לו את הכסף, 15,000 ש"ח, וסוגרים עניין?

למה לא משלמים לו את מה שמגיע לו? התשובה ברורה: כדי שימשיך להתראיין ולעשות צרות לרומן גופמן וביבי… שימשיך לבכות בטלוויזיה שלא היה לו מה לאכול בכלא, ולא קיבל קנטינה.
שימו לב שלהבדיל מהעצורים בתפירת ביבי, שטענו שתאי המעצר שלהם היו מלאים ג'וקים ובגבגים, אורי אלמקייס לא התלונן על בגבגים ופשפשים.
ומה עם אחריות השופטים שהוציאו צווי מעצר על ראיות קלות כנוצה?
מישהו גם דואג לנפח את הערך שלו בוויקיפדיה כאילו מדובר באיזה סיפור בומבסטי, כאשר מעצרי שווא קורים בישראל כל יום, ולאף אחד לא אכפת. היד של השופטים קלה על הדק המעצר כי די בראיות במשקל נוצה כדי לתקוע אדם במעצר עד תום ההליכים. למה אילנה דיין לא מתקוממת על הלכות המעצר בישראל, שבגלל רטאיות במשקל נוצה הכניסו אפרוח חמוד לכלא ל 44 ימים? רומן גופמן לא אשם בזה.
חיים ויסמונסקי אישר למשטרה לעצור את דין כוכבי 25/3/2019
ועכשיו לויסמונסקי שהוא מי שהגיש את כתב האישום. הידעתם שאותו חיים ויסמונסקי נתן הוראה לעצור את דין כוכבי עצמו בפרשת הטלגראס שהוא היה סוכן סמים??????
להלן אישור חיים ויסמונסקי לעצור את דין כוכבי…. תיק סייבר 6/2019.
האישור מופנה לסנ"צ אבי מייברג ראש יחידת הסייבר בלהב 433, והוא מבוסס על פניה של יועמ"ש הסייבר בלהב 433, עו"ד טל ויתקון. ויסמונסקי טוען שיש לחקור את דין כוכבי על שימוש בסמים, אחזקת סמים גם שלא לצריכה עצמית (סחר) וגם לצריכה עצמית.


במכתב זה קבע ויסמונסקי שצריך לעיין בטלפון של דין כוכבי ולראות תכתובות עם סוחרי טלגראס, ובשלב זה לא לעצור אותו. אבל כמובן שלאחר שעינו בטלפון, הלכו ועצרו אותו. דין כוכבי בכה מאוד….. הוא היה בטוח שהרישיון שלו הלך פייפען.
חיים ויסמונסקי העביר את האישור לפרקליטים המלווים יוני חדד ושירי רום
From: Haim Vismonski
Sent: Monday, March 25, 2019 1:28 PM
To: Shiri Rom; Jonatan Hadad
Subject: מכתב אישור חקירה באזהרה של עוד דין כוכבי – 25-3-2019
Date : 3/25/2019 11:31:27 AM
From : "Jonatan Hadad"<[email protected]></[email protected]>
To : "FW-amirlavon" <[email protected]>, "[email protected]"<[email protected]></[email protected]></[email protected]>
Cc : "Shiri Rom" <[email protected]>, "Yeela Harel"<[email protected]></[email protected]></[email protected]>
Subject : FW: מכתב אישור חקירה באזהרה של עוד דין כוכבי – 25-3-2019
Attachment : מכתב אישור חקירה באזהרה של עוד דין כוכבי – 25-3-2019.pdf;736971_image001.png;736971_image002.png;
שלום רב,
ראו נא המסמך המצורף ובו מענה לבקשתכם לחקור את עו"ד כוכבי באזהרה ולערוך חיפוש בעניינו.
בברכה,
יוני חדד, עו"ד | פרקליטות המדינה, מחלקת הסייבר
טלפון: 03-6970036 | נייד: 050-7061364 | פקס: 02-6468009
מייל של הפרקליטה שירי רום על חילוטים בטלגראס
שירי רום מפרטת שדין כוכבי הוא ברשימת הסוכנים שרוצים לחלט לו רכוש, אבל בגל שהוא עו"ד אז צריך לקרוא את התיק עוד פעם….

From: Shiri Rom
Sent: Monday, February 25, 2019 6:13 PM
To: Jonatan Hadad; Yeela Harel; Itai Gohar; May Har shai
Cc: Haim Vismonski
Subject: בעקבות פגישתנו עם נטע גדור וצוות החילוט
היום קיימנו פגישה עם הנ"ל וסוכם כלדקמן –
לגבי 5 הבכירים – לתפוס רכוש בהיקף של עד 24 מיליון.
לגבי ראשי ענפים – יתפסו כסף מזומן ביום החיפוש, חשבונות בנק וכלי רכב – עד שנתיים אחורה בהיקף – 100,000 ₪.
נותרו כמה חשודים בסימן שאלה שעלינו להחזיר תשובה מחר –
יהודית לוי – אשתו של בראל – לטעמי צריכה להיות כמו ראשי ענפים
עידן בורלא ויונתן גושן – כבר כתבתי לנטע להתייחס אל שניהם כראשי ענפים.
לגבי האחרים קשה לומר, אשמח לעמדתכם –
יבגני ביחלו – croosangel היה ראש ענף בקרת סחר וכיום מנהל צוות בעוקץ. לא מנהל בכיר, לא ראש ענף אך משום מה נשאר בקב' ניהול גבוה (כנראה משיקולי כבוד)
לטעמי אין מקום לחלט מעבר לכסף שיתפס.
עדי פורת – כבר כשנה לא בארגון. היתה מהמייסדים, בכירה ביותר אבל אין לי מושג אם הרוויחה שכר. לטעמי אין צורך לתפוס רכוש.
סטיבן אהרונוב – חושנפוס – היה בהקמה אבל כבר אינו מנהל. כרגע משמש כסוחר ואף נעצר לפני מס' חודשים בגין סחר. נראה שבעניינו יש להתייחס כסוחר – תפיסה 8 שנים אחורה.
ניר הראל – אלפאאומגה – הוא בניהול גבוה מזה כחודשיים. לדברי הסוכן הוא הקידום הכי מהיר בארגון שהוא מכיר. הוא אחראי למתן מענה בקבוצות מתפקדים. ראש צוות אבל אינו ראש ענף. ???
דין כוכבי – העו"ד. אעבור על החומר שלו מחר ובכל מקרה כרגע עוד לא אישרנו לחקור אותו באזהרה.
אדיר חבני – היה בכיר אבל ממש מזמן… לדעתי כמו עדי פורת. לא לתפוס.
יפה דואר ואבישי רוזנבלום – כבר 8 חודשים בערך לא בארגון, אין ראיות לרווחים. לא לתפוס.
שירי רום, עו"ד |פרקליטות המדינה, מחלקת הסייבר
טלפון: 03-6949360 פקס: 02-6468009
דוא"ל: [email protected]
מייל תשובה של חיים ויסמונסקי
Date : 2/25/2019 4:16:09 PM
From : "Haim Vismonski"<[email protected]></[email protected]>
To : "Shiri Rom" <[email protected]>, "Jonatan Hadad" <[email protected]>, "Yeela Harel" <[email protected]>, "Itai Gohar" <[email protected]>, "May Har shai"<[email protected]></[email protected]></[email protected]></[email protected]></[email protected]></[email protected]>
Subject : RE: בעקבות פגישתנו עם נטע גדור וצוות החילוט
Attachment : 732964_image001.jpg;
היי מצ"ב התייחסותי הקצרה:
- לגבי עורך-הדין: מדובר בסנגור פלילי שמייצג נאשמים בטלגראס. ההסתברות לחקירה באזהרה ממש לא 100%. אשמע בנפש חפצה כמובן, אבל שלא יניחו שזה בכיס שלהם.
- לגבי ראשי ענפים – לא הבנתי משהו: אם מוצאים מזומן מעל 100,000 ₪, נניח 1,000,000 ₪ – לא תופסים? זה לא נראה לי. אם במקרה יהיה פוקס ויתפסו מזומן בסכום משמעותי, זה צריך להיות לא מוגבל.
- לגבי כל האחרים – סומך עליכם (שכן איני מכיר את המצב הראייתי לגביהם). אם צריך ממני משהו, תגידו.
לדין כוכבי יש 3 ילדים ואישה שעובדת עו"ד שמייצגת רופאים ברשלנות רפואית.

