EDNA LOGO 1

עו"ד אלון קריטי: הפרקליטה ענבר ריגר דרשה מעצר תום הליכים על איום חרטא בחוב של 20,000 ש"ח כי סומן כביביסט ולא מכר לקוחות

אלון קריטי הפרקליטות שונאת אותו כי לא מכר לקוחות

הוגש כתב אישום נגד עו"ד רון קריטי כולל בקשה לעצור אותו עד תום ההליכים. הטענה היא שהוא כתב הודעות מאיימות לחבר שלו מימים ימימה, שאותו גם הציל מציפורני הפרקליטות, שלווה ממנו כסף ולא שילם 20,000 ש"ח.  עוד נטען שהוא שלח לו 2 בחורים לדרוש בשלומו אחרי שכתב לו שהם עוד מעט יגיעו. 15/8/2026.

למה הוגש כתב אישום כזה חמור, עם בקשה כזו חמורה למעצר עד תום ההליכים, על גבייה לא שגרתית של 20,000 ש"ח?  הרי בדרך כלל אומרים לחייב (המאויים) לשבור את הראש בבית המשפט, ולא מתעסקים עם זה.  הסכום נמוך, לא היה שום נזק גופני, ונכון שהשיטות היו קוזה נוסטרה, אבל ברמה נמוכה שמעידה רק על הכעס שנגרם לו מחבר שבוגד בו.

אז למה?  מאוד פשוט.  זה עו"ד שהולך עד הסוף מול הפרקליטות, לא עושה איתם עסקאות ולא מוכר את הלקוחות, נותן את הנשמה, והכי חשוב דורש לחקור את העדים.  על זה הפרקליטות לא מוכנה לסלוח.  הם רואים בו אוייב, אחד שלא רוקד על החליל שלהם, ולכן מבחינתם מצווה להיכנס בו. נקמה נטו.  הוא לא מ"אנשי שלומנו".

 

לאחרונה ייצג את מור ביטון בעלה של ראש הלשכה לשעבר במשרדה של מאי גולן בפרשת מעבדת הסמים שנחשפה בביתם. השרה מאי גולן עצמה לא הייתה מיוצגת על ידו ולא הייתה חשודה בתיק זה. די בכך שהוא ייצג את מקורביה של מאי גולן, והוא סומן כביביסט שיש להיכנס באם אמא שלו.  הבנתן איך הפרקליטות עובדת????

 

אלון קריטי הפרקליטות שונאת אותו כי לא מכר לקוחות
אלון קריטי הפרקליטות שונאת אותו כי לא מכר לקוחות

 

להלן כתבה באתר וואלה של הודיה רון פורסם 14/8/2026

"תוך שעה הבחורים אצלך": הותר לפרסום שמו של עורך הדין הפלילי שנאשם בסחיטה באיומים

 

במשך כחודש נאסר לפרסם את שמו, כעת הותר לחשוף: עו"ד אלון קריטי, בן 52, נאשם כי איים על אדם שאותו ייצג בעבר ושחב לו כספים, ואף שלח שניים לביתו כשבנו היה במקום. בחקירתו טען כי ביקש לבדוק את מצבו הנפשי, ובהמשך שינה גרסה

 

עו"ד אלון קריטי, עורך דין המתמחה בתחום הפלילי, הוא הנאשם בפרשת הסחיטה באיומים שנחקרה בחודש האחרון תחת צו איסור פרסום. בית משפט השלום בראשון לציון התיר היום (שישי) לפרסם את שמו, לאחר שנענה לבקשת הפרקליטות. כתב האישום שהוגש נגדו מייחס לו סחיטה באיומים של אדם שהיה חייב לו כסף. היום, חרף בקשת הפרקליטות להותירו מאחורי סורג ובריח עד תום ההליכים, החליט בית המשפט לשחררו למעצר בית בפיקוח איזוק אלקטרוני.

על פי כתב האישום, שהגישה עו"ד ענבר ריגר מפרקליטות מחוז מרכז, בין קריטי בן ה-52 לבין המתלונן היו במשך תקופה קשרי חברות. הקשר ביניהם לא היה רק חברי: קריטי אף ייצג אותו בעבר כעורך דין.

ענבר ריגר בהמת קפלן תופרת
ענבר ריגר בהמת קפלן תופרת

 

ענבר ריגר מחפשת מי ינענע אותה בפרקליטות
ענבר ריגר מחפשת מי ינענע אותה בפרקליטות

 

במהלך שנת 2025 הלווה קריטי למתלונן כ-50 אלף שקלים במזומן. מתוך הסכום הזה הוחזרו כ-30 אלף שקלים. במקביל, קרוב משפחתו של קריטי, שהוא גם חברו של המתלונן, הלווה לו כ-20 אלף שקלים נוספים, שלא הוחזרו.

אלא שעל פי הפרקליטות, כשהכסף לא הוחזר, מערכת היחסים בין השניים קיבלה תפנית. כתב האישום מתאר רצף של הודעות טקסט והודעות קוליות ששלח קריטי למתלונן באמצעות ווטסאפ. "כמה מנייאק ושרמוטה אתה יכול להיות?", כתב לו באחת ההודעות. בהמשך שלח: "אל תדאג אתמול בערב כבר עלית בשיחה עם כמה בחורים סע לשלום" ובהודעה אחרת כתב: "תוך שעה אצלך בבית בחורים".

באחת ההודעות הקוליות, שלפי כתב האישום נשלחה למתלונן, נשמע קריטי אומר: "כשהם מתקתקים לך בדלת אני במצלמה איתם, אני גם נותן את ההוראות"

האיום לא נשאר בווטסאפ

לפי האישום, בשלב מסוים הדברים עברו מהטלפון אל פתח ביתו של המתלונן. לאחר שהכספים לא הוחזרו, נטען כי קריטי יצר קשר עם שני אנשים וביקש מהם להגיע לביתו של המתלונן כדי להפחיד אותו ולהביא אותו להחזיר את החוב.

השניים הגיעו לבית בזמן שבנו בן ה-9 של המתלונן שהה עמו במקום. הם דפקו על דלת הכניסה, ומשלא נענו, עזבו. גם לאחר מכן, לטענת הפרקליטות, מסכת האיומים לא הסתיימה. קריטי המשיך לשלוח למתלונן הודעות, ובהן כתב: "אותך אני לא עוזב", "מתחייב שבסופו של יום אתה תצא מהבית", ובהמשך: "פעם הבאה אני אבוא". בסופו של דבר פנה המתלונן למשטרה והגיש תלונה, וקריטי נעצר.

הגרסה בחקירה השתנתה

בחקירתו הציג קריטי תחילה הסבר אחר להגעתם של האנשים לבית המתלונן. הוא טען כי שלח אותם כדי לבדוק את מצבו הנפשי ולא במטרה לסחוט אותו. אלא שלפי חומרי החקירה, לאחר שהחוקרים הטיחו בו את הראיות ואת עדותו של המתלונן, הוא שינה את גרסתו וטען להגנתו כי איים עליו.

הפרקליטות מייחסת לקריטי עבירה של סחיטה באיומים וביקשה לעצור אותו עד תום ההליכים. בבקשת המעצר כתבה עו"ד ריגר כי המעשים המיוחסים לו לא הסתכמו באמירה בודדת שנאמרה ברגע של כעס, אלא בהתנהלות שנמשכה במשך ימים וכללה הודעות רבות בעלות תוכן מאיים.

לדברי הפרקליטות, קריטי "אף הרהיב עוז ושלח אנשים לביתו של המתלונן", והכול במטרה להפחיד אותו ולהניע אותו להחזיר את ההלוואות. עוד נטען בבקשה כי התעוזה המיוחסת לו מלמדת על הסיכון הנשקף ממנו ועל כך שאינו בוחל באמצעים כדי להשיג את מטרותיו. בפרקליטות הדגישו כי מבחינתם קיים במקרה ממד חומרה נוסף העובדה שהנאשם הוא עורך דין פלילי במקצועו.

למרות עמדת הפרקליטות, בית משפט השלום בראשון לציון החליט היום לשחרר את קריטי ממעצר מאחורי סורג ובריח ולהעבירו למעצר בית בפיקוח איזוק אלקטרוני.

https://news.walla.co.il/item/3860706

Views: 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *