לפנינו תלונה על "עמותת האפוטרופסות תמר רום". עמותה זו חביבה במיוחד על השופטת הפמינאצית רבקה מקייס שממנה אותה על קשישים ומייד הכלבה תמר רום מבקשת למכור לקשישים את הדירות. רבקה מקייס חותמת לה כמבוקש והעוקץ יוצא לדרך.
אדווה דדון עשתה תחקיר על העמותה הזו….ומי מייצג את העמותה העוקצת? תנ"צ (בדימוס), עו"ד אמיר גור שסיים 38 שנות שירות במשטרה, כאשר 3 שנים כיהן כנשיא בית הדין לערעורים של משטרת ישראל.
במקרה שמציגה אדווה דדון האפוטרופות תמי רום שמינתה רבקה מקיס החתימה את הקשיש החוזה שהיא מקבלת 20% מהצוואה שלו ושלומי פילו מקבל 20%….


להלן תלונתו של ינקו פרידנשטיין לפרטליטה יעל אחילאה
להלן התחקיר של אדווה דדון פורסם 5/6/2018
מי משתלט על ירושות של חסרי ישע?
מטפלים חסרי בושה – החלק השני בתחקיר: המדינה ממנה אפוטרופסים שיסייעו לקשישים ולחסרי ישע לנהל את חייהם. אחת מהן לכאורה, ניצלה את תפקידה, הפכה להיות מוטבת בצוואה של האיש שהיה תחת חסותה וניסתה להשתלט על חלק מרכושו. וזה לא המקרה היחיד: צפו בכתבה המלאה
לפני חודש נפטר חיים רוטנברג. הוא חי בצניעות, גר בדיור מוגן, לא הרבה לדבר על עברו ומעט מאד אנשים ידעו שהוא בעצם מיליונר. מי שידעה בדיוק כמה חיים שווה היא מי שמונתה מטעם המדינה להיות נאמנה לגופו ולכל ענייניו הכספיים – האפוטרופוסית שלו תמר רום, בעלת תאגיד אפוטרופסות. רום, שהייתה אמונה לכל ענייניו הכספיים של חיים, ניהלה כחלק מתפקידה את הרכוש הרב שהיה ברשותו: 3 דירות במרכז הארץ, מוניות, תכשיטי זהב יקרי ערך שקיבל בירושה וכספים רבים שהיו בחשבון הבנק שלו.
לפני מספר שנים רום דאגה להכניס לחייו של חיים את שלמה פילו שעבד תחתיה. שלמה מטפל באנשים חסרי ישע והוא היה אמור, יחד איתה, לתמוך בחיים. אך האנשים שהיו אמורים להיות המשענת שלו ניצלו לכאורה את מעמדם הרגיש – לטובתם: כשנה לפני מותו, בבית הדיור המוגן בו התגורר חיים עם חברו הטוב יעקב, חשו העובדים שמערכת היחסים בינו ובין האפוטרופסית והמטפל שלו חורגת מהרגיל. ניסיונם הרב עם קשישים וחסויים הדליק נורות אזהרה והם התחילו לחשוד שמנסים לעשוק את חיים ושיתפו בחשדות את קרובת משפחתו רינת.
כשבבית הדיור המוגן התחילו לחשוד, החליטה האפוטרופסית להוציא את חיים משם ולהעבירו למקום אחר בטענה שסבל מהזנחה. על פי החשד של המשפחה, כל זה נועד כדי לנסות להסתיר לכאורה את מה שנעשה בשקט בשקט בלי שאף אחד ידע עם רכושו של חיים. רינת ובית הדיור המוגן הצליחו לגרום לגורמי הרווחה בעירייה להיכנס לסיפור ולדובב את חיים. גם מערכת "החדשות" נכנסה לתמונה – אבל אז חיים נפטר.
כך בוצע לכאורה העושק: "אני ביקשתי מתמי רום לעשות צוואה", אמר חיים בסרטון שהגיע לידי החדשות. "תמי רום אמרה לי בתור אפוטרופוס 'בסדר, מסכימה איתך שצריך וזה זכותך לעשות צוואה, אבל לפני שאתה עושה צוואה צריך להביא פסיכיאטר שיגיד שאתה כשיר לעשות באותו זמן צוואה', אמרתי מצוין". העדות הקשה, מפיו של חיים עצמו, מראה בבהירות כיצד ניסו להשתלט על רכושו והוציאו ממנו כספים רבים: רום שלחה את חיים לעשות צוואה אצל עורך הדין שלה.
"היא אמרה תלך לעו"ד הזה, הוא יעשה לך צוואה", נשמע חיים מספר. "הגעתי אליו, הניח לי את הצוואה ואמר 'תחתום'. אני מסתכל ואני רואה את תמי בצוואה. אני רואה במקום שניים אני רואה ארבעה – גם תמי רום ושלומי פילו". חיים, שברגעים האלה היה לבדו עם עורך הדין בחדר, היה המום. לדבריו, לא להם רצה להוריש את רכושו הרב: "אבל אמרתי לו אני לא רציתי. והוא אמר לי 'הם כל כך דאגו לך, כל כך אוהבים אותך, תעזוב'. ככה הוא אמר לי. פחדתי אולי אם אני לא אעשה את זה אולי היא תעשה לי משהו לא טוב, אני בידיים שלהם. הם יכולים לעשות איתי מה שהם רוצים. פחדתי".
הסיפור של חיים הוא רק דוגמא שחושפת תופעה גדולה בהרבה. בישראל פועלים כ-20 תאגידי אפוטרופסות מקצועיים המורכבים מעורכי דין ועובדים סוציאליים. הם מקבלים החלטות הרות גורל עבור 44 אלף חסרי ישע ושולטים בכספם ורכושם. זהו שילוב של אנשים חסרי הגנה ורכוש הנאמד בכ-3.5 מיליארד שקלים. אגף האפוטרופוס הכללי קיבל לידיו סמכויות המאפשרות לפקח ולחקור בצורה הדוקה וכתוצאה מכך נחשפו מעילות מסוג זה של 4 תאגידים גדולים רק לאחרונה.
תמר רום הכחישה את הטענות נגדה. עדותה של רום מלאה סתירות והיא מפנה אותנו לקבל תשובות מהמטפל שלמה פילו, שגם הוא מקבל את כספו ורכושו של חיים למרות שיש איסור על קבלת טובות הנאה או רכוש של חסוי בגלל היחסים המורכבים.
נגד תמר רום והתאגיד שלה מתנהלת בדיקה של משרד המשפטים שהעלתה עד כה ממצאים חמורים בנוגע ל-5 חסויים נוספים: כספים שנמצאו בחשבונות עלומים ולא דווחו, רכבים ודירות שנמכרו בפחות משוויים, משיכת כספים רבים מחשבונות אישיים וסכומי כסף מופקעים של שכר טרחה שגבתה לעצמה. השיטה, כך על פי החשד, היא לא בוטה: כזאת שנועדה לכאורה להיות רחוקה מהעין כדי שבהמשך תאפשר לשים יד על הכספים, בתקווה שלא יהיה מי שיעלה על כך. מרגע היוודע הדבר – כל המינויים של רום נעצרו.
תגובות
מעורך הדין שערך את הצוואה נמסר: "הדברים יידונו בבית משפט".
מעורך הדין אמיר גור, פרקליטה של תמי רום, נמסר: "החסוי טופל במסירות רבה על ידי החברה ומרשתי לאורך השנים. לעניין הצוואה, אחת מיני כמה שכתב, אשר בה הוריש חלק מרכושו למרשתי, הרי שמרשתי לא ידעה על תוכנה, לא הייתה עמו עת כתב אותה בנוכחות עורך דין ומעולם, ולו ברמז, לא ביקשה ממנו לעשות כן. כשהדבר הובא לידיעתה היא לא תבעה מעולם את קיום הצוואה. לעניין בדיקה הנערכת לכאורה במשרד המשפטים, הרי שלא ידוע כלל על קיומה של בדיקה שכזאת, וככל שזו קיימת, מרשתי תשמח לשתף פעולה עם כל בדיקה. מעולם מרשתי לא פתחה כל 'חשבון עלום' וממילא לא ידוע דבר על קיומם של אלו וכספים שנמצאו בהם. הכספים שהועברו לחסוי היו בתאום מלא איתו".
משלומי פילו נמסר בתגובה: "לא נטלתי חלק במעמד הצוואה, הצוואה נערכה על ידי עורך דין מקצועי במשרדו, מבלי נוכחותי או מעורבתי. כל הגורמים מאשרים ויאשרו זאת. לא ידעתי מראש על תוכן הצוואה, ורק בדיעבד חיים, המנוח, הודיע לי כי הכניס את שמי כאחד מארבעה יורשים שונים שעם חלקם לא דיברתי מעולם. הניסיון לבלבל את הצופים בין ידיעה מראש לבין ידיעה מאוחרת בדיעבד, גובל במניפולציה".
https://www.mako.co.il/news-law/crime-q2_2018/Article-5bfff1560cec361004.htm
להלן עוד תלונה על מינוי של רבקה מקייס: תלונתה של גליה גלית קהא
From: galit [mailto:[email protected]]
Sent: Sunday, October 08, 2017 12:57 PM
To: vaada_apotropsut_halufot
Subject: בקשה דחופה להציל החסויה מפני אלימות
8 באוקטובר 2017
לכבוד
ועדת התלונות
שלום רב.
הנדון: קריאה דחופה להצלתה מפני אלימות של החסויה נחמה קהא 506156/9
בהמשך לתלונתי בשמה של אמי חסויית עמותת האפוטרופסות רעות לשעבר שפר, אבקש להוסיף, לפרט ולהוכיח את ההתעללות בגופה של החסויה.
ואגב, כל התלונות האלה הגיעו לפיקוח באפוטרופוס הכללי ולא נעשה דבר בעניין….
אבל אני שולחת שוב על מנת שלא יגידו בעתיד, ניסינו לסייע ולא הוגשה פניה….
זוהי בקשת עזרה דחופה להציל את אמי החסויה מאלימות!
רקע: לאחר המלצת רופא מומחה שיש לשמור על עצמאותה של החסויה, ללא מטפלת זרה 24 שעות ביממה, הרווחה המקוללת/ עו"ס ענת יולס בסיועה של משתפת הפעולה הבת הפסיכופאטית מיכל אביטן, נאבקו משפטית להפוך את החלטת השופט, ולהצמיד לאמי נגד רצונה מטפלת זרה ל- 24 שעות ביממה.
אמי האומללה התנגדה נורא, והמטפלת בהוראת האפוטרופוס והבת מיכל אביטן המתעללת הלעיטו את אמי בכדורים פסיכיאטרים ולא הניחה לאמי להיות חופשיה ולעשות את כל מה שעשתה עד למינוי. אפילו להגיע אל פתח דלתי הצמודה לדירתה לא הניחו לה, ורצונותיה היו ללעג.
בשל כך בריאותה הנפשית והגופנית התדרדרה מאוד עד כדי כך שתוך זמן קצר מאוד כיום החסויה משתמשת בכיסא גלגלים ומתקשה בדיבור. קשה להאמין באיזה מהירות התדרדרה בריאותה של אמי מרגע העסקתה של המטפלת הנוכחית ההודית ג'ודית.
ג'ודית מטפלת אלימה, גסה מאוד, תנועותיה האגריסיביות מפחידות את אמי ומדהימות אותי, היא חצופה, מדברת בקול רם מאוד והעברית שלה עילגת מה שמקשה על התקשורת ומעיב על תחושת הבדידות של אמי.
עד לפני כשנה אמי הייתה מגיעה אלי נסערת ומספרת לי שהמטפלת מכה אותה. אני הייתי עדה למספר אירועי אלימות גופנית ונפשית של המטפלת ג'ודית כלפי אמי, פניתי לסיוע המשפטי/ עינת גריכטר שתסייע בהצבת מצלמות, לעמותת האפוטרופוסות וכמובן לא זכינו להתייחסות הולמת, פניתי למשטרה עם הקלטות, אך עמותת שפר באמצעות הבת הפסיכופאטית מיכל אביטן מיהרו לבטל את התלונה בטענה שאמי הוזה. מצו"ב ההקלטות משנים שונות.
שבורת לב וחלשה, אמי המפוחדת נכנעה כי אין לה אצל מי להתלונן, אך אני שומעת כל העת איך המטפלת ממשיכה להתעלל באמי.
תחת טיפולה של המטפלת ג'ודית אמי ישנה ביום וערה בלילה. בלילות היא בוכה כל הזמן, והמטפלת קמה עליה בצעקות ומקללת אותה. באוזני אני שומעת אותה צורחת על אמי : " את מפריעה לי לישון, את כלבה, את משוגעת, אם לא תפסיקי לבכות, אני אוציא אותך בחוץ ותהי לבד בחושך בלילה, ניקח אותך לאשפוז ותישארי שמה, אציין שהמטפלת צורחת עליה בקולי קולות, רצה אליה כמו אלי קרב, ואף בועטת במיטה ומפחידה מאוד את אמי שמתייפחת בבכי מר עוד יותר. כשאמי מנסה לדבר עם המטפלת ולהסביר לה מה היא רוצה, המטפלת גוערת בה שתשתוק, ושתחכה בסבלנות עד מאוחר יותר בבוקר. קולות האלימות של המטפלת ג'ודית כל כך רמות שאני מתעוררת משינה מבועטת ומודאגת.
לא נותר לי אלא לגעור במטפלת מחלון חדר השינה שלי שבדירה הסמוכה, אך ללא הועיל.
ומה אני יכולה לעשות?
איומים וקנסות על כל נסיון לגונן על החסויה: כשהתלוננתי במשטרה קיבלתי מכתב מעמותת רפש שאני מפריעה למטפלת לעבוד, ואם אמשיך כך יעשו לי צו הרחקה.מצ"ב מכתב האיום בצו הרחקה.
פניתי לאפיקים אחרים של תלונות במשרדי ממשלה, תקשורת, ומחאות ביחד עם עיתונאים וקורבנות נוספים של עמותת רפש, מול משרדי העמותה, אך לאחר שהעמותה התלוננה על כך בבית המשפט בטענה שאני מפריעה להם לעבוד (כמובן שהתכוונו שאני מפריעה להם להתעלל ולשדוד את החסויים), החליטה השופטת רבקה מקייס לאסור עלי להתערב בטיפול של המטפלת הסיעודית ועמותת האפוטרופסות ואיימה בחיוב בקנסות והוצאות.
עד לפני פחות משנה, אמי הייתה עולה ויורדת רגלית במדרגות הבית, וכעת מיותר לציין בריאותה הגופנית והנפשית התרופפה.
בית המשפט מאפשר לשופטת שסרחה להמשיך בפעילותה המבזה: אדגיש ואציין שאמנם השופטת רבקה מקייס הופרשה לפנסיה מוקדמת ברוך השם, וזאת לאור תלונות רבות נגדה, אך למצער איפשרו לה לסיים את הטיפול בתיקים שבידיה. ועל כן החסויה ודורשי שלומה נאלצים להיות חלק מאקורד הסיום הצורם של השופטת שכבר הופרשה מהמערכת.
בסופו של דבר החלטותיה השיפוטיות של רבקה מקייס אינם אלא חותמת גומי של העמותה והבת המתעללת.
העמותה מאפשרת רק למיכל אביטן המתעללת להתערב בענייניה של החסויה: העמותה סרה לכל דרישותיה של הבת המתעללת מיכל אביטן, ובתמורה מסייעת מיכל לעמותה בהסתרת השחיתות בעמותה. מצו:"ב שיתוף הפעולה ההדוק של העמותה עם מיכל.
וברור לכל בר דעת שוכל זה נובע מכך שיש ביניהם הסכם של העלמת כספים בתמורה , ויד רוחצת
יד לשם בצע כסף.
זוהי בקשה דחופה לסיוע להציל את אמי לאלתר מידיה של מטפלת אלימה ומתעללת!
אנא סייעו בדחיפות להחלפתה במטפלת טובה.
מצ"ב תלונותיה של אמי משנת 2015
וכל זאת על מנת שהחסויה לא תוכל להרים ראש ולהתנגד להפקרת רכושה, שכן מרגע מינויה של עמותת האפוטרופסות, שינתה העמותה סדרי עולם ואת הסדר התקין בנכסי החסויה שחלו עד לפני מינויה, וממשיכה בכך באמצעות זאת שהעמותה מאפשרת :
1 למיכל אביטן להחזיק בגניבה של מאות אלפי שקלים מחשבונה של החסויה ע"י מיכל אביטן, מצ"ב תלונותיה של החסויה.
2 פלישה לחצר ביתה של החסויה ע"י משפחתו של הבן של מיכל אביטן ובסיועה, והתגוררותו עם משפחתו במבנה בלתי חוקי המיועד להריסה.
3 למשפחתו של הבן של מיכל אביטן לחיות על חשבונה של החסויה: כל חובותיו וחשבונותיו של בנה של מיכל אביטן ומשפחתו המתגוררים במבנה בלתי חוקי המיועד להריסה בחצר ביתה של החסויה, מצטברים על חשבון החסויה ולא משולמים.
4 למיכל אביטן להחזיק בגניבת ירושתה של דגנית קהא ז"ל מהורי יורשיה היחידים של דגנית ז"ל.
5 למיכל אביטן להחזיק במגרש שירשה החסויה מהוריה והועבר על שמה של מיכל אביטן.
6 למיכל אביטן להחזיק בגניבת תכשיטיה של החסויה ע"י מיכל אביטן. (אציין שלאחר שמיכל אביטן גנבה מאמי באלימות שקית מלאה בתכשיטים, ולאחר נסיונות כושלים של הבת מיכל אביטן לטלוש מצוארה של החסויה עוד מעט מהתכשיטים הנותרים שענדה על צוארה, מיהרה אמי לתת אותם לי במתנה, אך מיכל הפסיכופאטית כל כך התרגזה וקינאה עד כדי כך שלחצה על אמי והאפוטרופוס לדרוש אותם ממני בחזרה. הכל מוקלט!
בבקשה לסייע להציל את אמי בדחיפות.
העתק שמור
גליה גלית קהא ת.ד. 15133 רחובות טל' 052-3621181
דוא"ל [email protected]
תלונה 2
From: galit [mailto:[email protected]]
Sent: Tuesday, November 07, 2017 11:44 AM
To: vaada_apotropsut_halufot
Subject: נסיון חוזר להוציא את החסויה הקשישה מביתה נגד רצונה
אפרת שלום.
בסיוע המשפטי יש עשבים שוטים. עו"ד עינת גריכטר מהסיוע המשפטי מבקשת ביחד עם עמותת האפוטרופסות להוציא בכוח את החסויה הקשישה מהבית. היא מתעלמת מסירובה המוחלט של החסויה מלעזוב את ביתה וגם מהבג"צ האחרון שניתן, אותו הגיש הסיוע המשפטי נגד הוצאת קשישים מביתם.


כל זאת במקום להוציא בכוח מחצר ביתה של החסויה את הפולש שביתו מיועד להריסה והוא חי על חשבון החסויה ורק מסב נזקים כלכליים לחסויה ולנכס.
הפלישה לחצר בית החסויה התרחשה לאחר מינויה של עמותת האפוטרופסות אשר איפשרה את כניסת הפולש לחצר בית החסויה, וכל זאת נגד רצון החסויה ונגד צו בית משפט להריסת המבנה!
לא זאת בלבד שהעמותה בסיועה של עינת גריכטר עוברים על הוראות חקוקות בחוק הכשרות המשפטית, אלא שהם גם מנסים להפוך סדרי עולם ולעקור עובדות בשטח שהחסויה ובן זוגה רצו והביאו לידי ביטוי עוד לפני מינוי האפוטרופה שמקומה בכלא.
הגברת גריכטר ידועה לשימצה אצל קורבנות רבים שפנו בתמימות אל הסיוע המשפטי בבקשה לסייע לחסוי מאימת עמותות האפוטרופסות….
ולדורשי שלומה של החסויה אין אלא להגיש התנגדויות בבית המשפט.
למה זה צריך להיות ככה?פשע בחסות החוק תוך שיתוף פעולה עם הסיוע המשפטי שמתגלה כטרול ולא כמסייע.
כולי תקווה שתעשו את עבודתכם
גליה


1 מחשבה על “עושק האפוטרופסות 5: הש' רבקה מקייס ממנה את חברתה תמי רום אפוטרופות על זקנים ויחד מכרו לזקנים דירות והחתימו אותם על צוואות”
שמעתם על עו"ד ליאת נח והייחוס המשפחתי שלה?