אבי חימי יו”ר לשכת עורכי הדין החליט לטרפד את מסקנות הוועדה ליישום הצבעות דיגיטליות בבחירות לראשות הלשכה. זה היה בישיבת מועצה של לשכת עוה”ד בתאריך 28/6/2022.
באותה ישיבה נדחתה הצעתו של עו”ד נועם לאור לאמץ את מסקנות הועדה המקצועית לאפשר לעורכי הדין להצביע מכל רחבי הארץ בכל קלפי הנוחה להם. הצעתו נדחתה ברוב קולות (10 נגד, 6 בעד ו4 נמנעים). בכך, המועצה הארצית בחרה להמשיך להגביל את ההצבעה באופן שעורכי הדין יוכלו להצביע אך ורק במחוז אליו הם משויכים.
משמעות ההצבעה הזו במועצה היא שמי למשל רשום בחיפה ובאותו יום יש לו דיון בתל אביב, יצטרך להגיע לבית משפט בחיפה כדי להצביע.
מי שלמשל נופש באילת באותו יום בחירות וגר בירושלים, לא יוכל להצביע באילת כי הוא חייב להגיע לקלפי בירושלים. זה נועד לגרום לכך שרק הלקקנים של חימי, יוסי ויצמן ורומי קנבל יהיו מדורבנים להצביע.
ונחשו מי הצביעו בעד הגבלת ההצבעה לקלפיות במחוזות הרשומים בלבד? חברי סיעתו של ראש הלשכה אבי חימי. חימי ראש הלשכה עצמו הצביע דווקא בעד ההצעה, לא לפני שווידא כי ההצעה נופלת גם עם תמיכתו.
לפני כן נפסל בלי הצבעה הרעיון ה”מהפכני” להצביע מהבית או המשרד אונליין באמצעות כרטיס חכם.
חברי המועצה שתמכו בהצעה: ערן בן-ארי, יצי גורדון, דורון ברזילי, רועי אברמוביץ, Adv Avi Himi – עו”ד אבי חימי.
חברי מועצה שהתנגדו להצעה : חברי סיעת ראש הלשכה וכן יוסף ויצמן, אשר אקסלרד, אורית קורין, יואב ללום Yoav Lalum ושאדי סרוג׳י.
בתמונה יוסי ויצמן שהצביע נגד פתיחת הבחירות להצבעה בכל קלפי בכל מחוז
חברי לשכה יקרים – מה אבי חימי עושה עבורכם?
מה באמת אבי חימי בתור יו”ר לשכת עורכי הדין עושה עבורכם? הוא נתן לתקנות החדשות בסדר דין אזרחי להיחתם ע”י אבי ניסנקורן בלי מאבק. הוא לא דיבר פומבית בנושא כי הוא בכלל פליליסט ולא מעניין אותו מה קורה בתחום האזרחי. פשוט שם זין. חימי קיבל הוראות מאסתר חיות ויצחק עמית להעביר את התקנות כדי שלשופטים יהיה שיקול דעת לעשות מה שבא להם ואיך שבא להם ופשוט ליקק לאסתי חיות וליצחק עמית.
התוצאות בשטח מזעזעות: עורכי דין ובלתי מיוצגים מגישים בקשות וכתבי דין ומזכירים משפטיים דוחים להם את ההגשות על ימין ועל שמאל על שטויות כמו פונט או אי ציון טלפון. צבא שלם של מזכירים משפטיים עכשיו חולבים את עטיני המדינה ונותנים את השירות הכי גרוע שאפשר לצפות מעובדי מדינה. משם הם יתקדמו להוצל”פ ומשם ימונו להיות רשמי בימ”ש ואחר כך יהיו שופטים….
וגם הוא לא התנגד לסכומי הערבונות האסטרונומיים שצריך להפקיד כאשר מערערים ובכך הפך את בית המשפט לקרקס מכור מראש עבור בעלי ההון. העניים מקבלים הזדמנות אחת בלבד ל”צדק” לפי הקריזה של השופט שהם נופלים עליו. לערער זה כבר פריבילגיה לעשירים……
אבי חימי גם עורך כנסי ליקוקי תחת באילת לכל מושחתי החונטה, הפרקליטים הבכירים והשופטים בעליון. הוא מביא לשם זונות עיתונות כמו תמר אלמוג וגיא פלג, שופרי הפרקליטות ומלקק לכולם בתחת.
אפי נוה, עם כל הזיונים שלו לא ליקק בתחת לאף שופט ולא ליקק בתחת לאף פרקליט. לאפי היו חושים מחודדים והוא ידע להילחם עבור עורכי הדין שלו (ולזיין את עורכות הדין שלו). אבל מה נגיד על אפי…. שאפו! הוא היה גבר גבר!
ואם זה לא מספיק, אבי חימי לקח מהסנגוריה הציבורית את הייצוג של רונאל פישר בהסכם שכר טרחה מיוחד לפי שער שוק, בעוד הסנגורים החיצוניים של הסנגוריה צריכים לקושש כמה מאות שקלים על כל דיון. זה היה שוחד שהסנגוריה הציעה לו על מנת שלא יפעל נגדה וינסה לפרק אותה, כך שללקוח יהיה יותר קונטרול על איכות הסנגורים שהוא מקבל.
בתאריך 20/6/2023 יתקיימו הבחירות ללשכה. אבי חימי כראה ירוץ עוד פעם ורומי קנבל הזונה הפמיניסטית תנסה לתת לו פייט על טיקט של “פורצת תקרת זכוכית”.
אחוזי הבחירות בפעם האחרונה היו 28% מצביעים שהגיעו לקלפיות, ו 72% מצביעים שהתעלמו.
זה בדיוק מה שחברי המועצה רוצים שיחזור על עצמו… אחוז הצבעה נמוך, כדי שרק אלה שמקבלים טובות הנאה, תפקידים נוצצים וג’ובים יגיעו להצביע ו”להשפיע”.
זה הלינק שקיבלנו מעו”ד נועם לאור:
עורכי דין יקרים: מה אבי חימי עושה עם דמי החבר שלכם????
כתבה של ענת רואה בכלכליסט 14/6/2020
עלות שכר בכירי לשכת עורכי הדין נחשפת: 790 אלף שקל למנכ”ל; 600 אלף שקל למנכ”לית
ראש הלשכה אבי חימי עדיין לא חשף את נתוני השכר, אך לידי כלכליסט הגיעו המספרים העיקריים; הלשכה משלמת שכר ל-7 מנכ”לים ולשלל עוזרים ויועצים. תקציב הלשכה מבוסס על דמי חבר כפויים שעורכי הדין חייבים לשלם בכל שנה
לשכת עורכי הדין מעסיקה בשירותה 7 מנכ”לים, שעלות שכרם של חלקם עומדת על מאות אלפי שקלים בשנה, כך עולה ממידע שהגיע לידי כלכליסט.
לפי הנתונים, עלות שכרו של מנכ”ל הלשכה אורי אלפרסי עומדת על כ-710 אלף שקל בשנה ובנוסף 80 אלף שקל הוצאות רכב. בסה”כ עלות שכר המנכ”ל 790 אלף שקל בשנה.
השכר הגבוה הזה משולם אף שיש לציין כי המנכ”ל איננו עורך דין וגם איננו בעל תואר אקדמי, אך הוא מועסק בלשכה שנים רבות בתפקידים שונים, שימש כסמנכ”ל ומכהן כמנכ”ל מאז 2015. לפני מספר חודשים פורסם מכרז ואלפרסי זכה בו וכהונתו כמנכ”ל הוארכה.
בניגוד לארגונים רגילים שבהם יש מנכ”ל אחד בלבד, בלשכת עורכי הדין יש 7 מנכ”לים: מנכ”ל אחד לכל מחוז ומנכ”ל לשכה. כך בנוסף לאלפרסי ישנם 6 מנכ”לי מחוזות: תל אביב, מרכז, ירושלים, דרום, חיפה ומחוז צפון. כל אחד מהם כמובן משתכר שכר ראוי למעמדו.
אחרי המנכ”ל, שיאנית שכר נוספת בלשכה היא מנכל”ית מחוז תל אביב, דנה אורן ינאי, שעלות שכרה כ-600 אלף שקל בשנה (50 אלף שקל לחודש כעלות שכר). אורן ינאי נכנסה לתפקידה לפני כשנה, בעת שעו”ד עמית בכר נבחר כראש מחוז תל אביב. גורמים בלשכה מסרו שהיא מקבלת שכר דומה לזה ששולם לקודמתה בתפקיד.
בשביל מה צריך מנכ”ל לכל מחוז?
ב-2016 העבירה שרת המשפטים דאז איילת שקד רפורמה מקיפה בחוק לשכת עורכי הדין, ובין היתר שורת הוראות שנועדו לחולל מהפכה ביחסים בין המחוזות ללשכה הארצית ולהביא לצמצום משמעותי בין היתר במשכורות וגם במצב בו הלשכה מנוהלת תוך קרבות פוליטיים ומאבקים בין המחוזות ללשכה הארצית.
הרפורמה היתה אמורה להיכנס לתוקף במועד הבחירות האחרונות, יוני 2019, כשבמסגרתה הוגבלו בחוק סמכויות המחוזות ל-4 סמכויות בלבד: הקמת ועדות מקצועיות מחוזיות, השתלמויות וימי עיון חד יומיים, קשר עם רשויות שלטוניות במחוז ופעילות תרבות ופנאי בתנאי שהעלות לא תעלה על 5% מתקציב המחוז.
בפועל הרפורמה הזו יושמה באופן חלקי מאוד, אם בכלל. בין היתר ראש הלשכה חימי כנראה לא רצה להתעמת ולכן לא דרש מראשי המחוזות, שרובם היו תומכים פוליטיים שלו, לקצץ בכוח האדם ובמשרות שחלקן אמורות להיות מיותרות לאור הצמצום בפעילות המחוזות, ולמשל לצמצם את 7 משרות המנכ”לים. כאשר שאלנו בעבר את חימי, מדוע הרפורמה אינה מיושמת, הוא השיב שהוראותיה יבואו לידי ביטוי בתקציב 2020. בפועל היישום של הרפורמה גם בתקציב רחוק לכאורה מלשקף את מה שנראה ככוונת המחוקק. כך תקציב המחוזות ל-2020 עומד על 30 מיליון שקל ו-27 מיליון שקל ללשכה הארצית.
משכורות עובדי הלשכה, שרובם עורכי דין, ממומנות מתקציב הלשכה שמבוסס על דמי החבר שמשלמים עורכי הדין ועומדים על קרוב ל-1,000 שקל בשנה לעו”ד בעל ותק של שלוש שנים ומעלה. החברות בלשכה נכפית על עורכי הדין והיא תנאי לעיסוק במקצוע.
בשבועות האחרונים סערו הרוחות בלשכה לאחר סירובו של אבי חימי לחשוף את נתוני השכר ובהם את שכרה של העוזרת שלו אותה קידם לתואר “ראש הסגל”, עו”ד ורד כהן. לאור הביקורת הודיע חימי שהנתונים יחשפו “בימים הקרובים”.
ורד כהן סיימה עריכת דין ב 28/8/2018 מועד בו הוסמכה ואבי חימי העניק לה את התעודה. שנתיים קודם לכן עבדה כמתמחה במשרד שלו וקיבלה 6,000 ש”ח לחודש.
על פי ההסכם הקיבוצי שהיה תקף עד לפני שנה בלשכה, עוזרת ראש הלשכה יכלה להשתכר שכר ברוטו שינוע בין 15,650 שקל כשכר התחלתי ועד 19,700 שקל כשכר מרבי.
יחד עם זאת כפי שפורסם הבוקר בכלכליסט, חודש לפני הבחירות ללשכה ובעת שחימי כיהן כיו”ר לשכה זמני במקומו של אפי נוה, תוקן ההסכם הקיבוצי כך שמגבלת השכר הוסרה.
ורד לוי העוזרת של חימי שהיתה מתמחה במשרדו הפרטי והוסמכה בקיץ 2018, היא בעלת ותק של שנתיים בעריכת דין. מקורות בלשכה מסרו שחימי קבע ששכרה יעמוד על 22 אלף שקל ברוטו לחודש. העוזרת האישית של ראש מחוז תל אביב עמית בכר, משתכרת ככל הידוע 14 אלף שקל ברוטו.
חבר המועצה עו”ד נידאל עוואדה פנה בימים האחרונים לראש הלשכה חימי וביקש לדעת מה השכר שמשלמת הלשכה לדובר הלשכה ולראש הסגל. חימי לא השיב, אולם בתגובה לפנייה זו שנשלחה לכל חברי המועצה קיבל הבוקר עוואדה איום בתביעה ששיגר אליו דובר הלשכה, טל נחום. נחום שכר עורך דין פרטי שייצג אותו לצורך מאבקו בחבר המועצה וטען שעוואדה נקב בנתון שכר לא נכון אותו כביכול הוא מקבל כשכר. גורמים בלשכה אמרו לכלכליסט ששכרו של הדובר דומה לשכרה של ראש הסגל.
עלות שכר בכירי לשכת עורכי הדין נחשפת: 790 אלף שקל למנכ”ל; 600 אלף שקל למנכ”לית
5 Comments
חתכת בבון מרוקאי מסריח, איש אשפתות עילג מקריית שמונה, עבריין שמייצג עבריינים, נעשה ראש לשכה, שכן אלו הפנים האמיתיות של מקצוע עריכת הדין. ההצלחות שלו בהליכים מסוימים לא נובעות אלא מליקוקי תחת לשופטים שיודעים היטב שהוא אחראי לקידומם. צריך דבר ראשון לאסור כל מתן טובת הנאה לשופטים בכנסים, לאסור עליהם להרצות “בחינם” בלשכה , לאסור עליהם להגיע לכנסי לשכה.
כל מילה שנייה,זונה,זונות,מביך.
מתי הלשכה הזאת תפורק סוף סוף?
מתי כתבתי את התגובה הזאת ? מה ניסגר איתכם – פוסלי תגובות
אבדה הבושה מהמשפט בישראל