בפרשת אלי פלדשטיין ופתקי המו”מ של סינוואר התקיים היום דיון בעליון אצל השופט אלכס שטיין, אחרי שלפני יומיים השופט עלאא מסארווה במחוזי ת”א קבע לשחרר אותו למעצר בית הרמטי. 5/12/2024.
השופט אלכס שטיין פתח את הדיון עם חיוך ערמומי וביקש מהצדדים הסכמה להמשך מעצר ארעי של 5 ימים עד יום ב’ הבא כדי שהוא יקרא את החומר. “מעצר ארעי”. השמועה אומרת שהפרקליטה עדי ערד הדליפה לאלכס שטיין על מגעים חמים עם עודד סבוראי לחתום על הסכם עד מדינה להפללת ביבי.
זה האח המטומטם עו”ד של אלי פלדשטיין – שלמה פלדשטיין. הוא טוען רבני. עוסק בסחיטת כתובות מגברים. ג’וב מגעיל. גם אבא שלו סחטן כתובות. נו…. הוא פמיניסט וקפלנוחבה. לא פלא שהביא לאח שלו את עודד סבוראי…. כדי שסבוראי יזיין בתחת את האח שלו.
זה ממש זילות של 5 ימים מעצר, כאילו הנאשמים יושבים בהילטון TLV. כאילו סך הכל עוד 5 ימים בכלא, מה הבעיה. תמתינו. לא היה לי זמן לקרוא… הייתי עסוק עם שדרוגי תפריט לנוחבות… תבינו. איי אם ביזי. סו ביזי. ביזי ביאינג ביזי….
שימו לב שהשמועה אומרת שהפרקליטות תיאמה עם אלכס שטיין את הקרקס הזה כי אלי פלדשטיין בדרך לעסקת עד מדינה שמסדר לו העו”ד הקפלנוחבה עודד סבוראי….
כמו כן שימו לב שאף אחד לא ביקש מהשופט אלכס שטיין לדחות את הדיון או לדחות את מועד מתן ההחלטה. החוק מצפה ממנו לא לעזוב את כסאו עד שיקרא את החומר.
למותר לציין שהשופט יכול היה להגיד לפרקליטות להתחיל להציג לו הראיות לכאורה אחד לאחד, ולבקש מהסנגורים להגיב על כל ראיה וראיה, עד שיעלה עשן לבן.
נציין שהשופט אלכס שטיין מקבל שירותי הרפייה מינית ממנהלת המדור הפלילי בעליון, אודליה אבגי.
בתמונה: מנהלת המדור הפלילי בעליון אודליה אבגי. מספקת הרפייה לאלכס שטיין.
את סע’ 21 (ד) לחוק המעצרים (מעצר ארעי) צריך לבטל
חוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים), תשנ”ו-1996 מאפשר מעצר ארעי עד 30 יום. ראו סע’ 21 (ד) : “על אף הוראות סעיף קטן (ב) רשאי בית המשפט, על פי בקשת הנאשם או סניגורו, לדחות את הדיון, כדי לאפשר לנאשם או לסניגורו לעיין בחומר החקירה ולצוות שהנאשם יהיה במעצר לתקופה שלא תעלה על 30 ימים”.
אנו קוראים למחוקק לבטל א סע’ 21 (ד). האפשרות לעצור אנשים ללא ראיות במעצר ארעי כחריג, הפכה לנורמה. הפרקליטות פשוט לא מביאה את הראיות לדיון מעצר עד תום הליכים, או שהם מביאים מריצה מלאה בקלסרים מלאים בשטויות. הסנגור שמפחד מה יש בראיות האלה בד”כ מבקש “דחיית מועד כדי ללמוד את החומר”.
אחר כך השופט קובע שאי אפשר לשחרר בלי תסקיר של קצינת מבחן וזה לוקח עוד 3 שבועות… וככה אנשים נתקעים בכלא 30 יום ואף יותר על סמך פרוצדורה של “לימוד החומר”.
אבל שימו לב שהאפשרות לעצור במעצר ארעי היא לבקשת הנאשם בלבד. לא לבקשת הפרקליטות ולא ביוזמת השופט. אם הנאשם לא מבקש לדחות את הדיון, השופט צריך לשבת ולקרוא את הראיות בעצמו ולתת החלטה. ככה קבע השופט עופר גרוסקופף בשבוע שעבר בעניין אמיר מלמד.
אילו השופטים היו קובעים שאם מתחיל דיון מעצר תום הליכים והפרקליטות לא מביאה את חומרי החקירה, הדלת נפתחת והנאשם משוחרר, היתה הפרקליטות לומדת לקח. ככה עושים בארה”ב. אבל בישראל לפרקליטות מותר לעשות הכל. בלי סנקציות ובלי פחד שהנאשם ישוחרר בגללי טקטיקות נלוזות של הפרקליטות.
השוו מה אמר השופט גרוסקופף בעניין אמיר מלמד לפני שבוע
הפלא ופלא בשבוע שעבר במעצרו של אמיר מלמד, כאשר השופטת מירי הרט ריץ קבעה שהיא עוצרת את אמיר למלמד במעצר ארעי של שבועיים וחצי, (כי הפרקליטות שכחה להביא את הראיות), השופט עופר גרוסקופף קבע שפשיטא ששופטת שלא ביקשו ממנה דחיית דיון היתה חייבת לשבת ולדון בראיות בו במועד, והוא קבע שתוך 12 שעות עליה לקיים דיון.
ההחלטה של מירי הרט ריץ – מעצר ארעי של שבועיים וחתי בלי בקשה לדחות את הדיון
ראו והשוו למה נתן השופט גרוסקופף את ההחלטה הזו על ההחלטה של מירי הרט ריץ למעצר ארעי של שבועיים וחצי, מבלי שאמיר מלמד ביקש ממנה לדחות את הדיון. החלטה מ 15/11/2024. את הנאשם אמיר מלמד יייצג עו”ד אפי דמרי.
בתמונה: הפרקליט שמגיש בקשות למעצר עד תום הליכים ולא מביא לשופטת את הראיות לכאורה, תומר שטינברג
One Comment
מה שמוכיח את הטענה שכולם מניאקים אבל השופט תמיד בן זונה