המשפטיזציה בישראל…. בכל חור יש יועמ"ש, וכל יועמ"ש חושב שהוא אלוהים. המטרה שלהם להילחם באזרחי ישראל ולחלוב אותם.
זה המקרה עם עו"ד רועי פטריק, יועמ"ש לחור נידח אי שם בדרום, מועצה של 7,000 תושבים, שיצאו לו העיניים מרוב קנאה שחוות אנטילופות שהיא אטרציה תיירותית, משגשגת ומצליחה. השאלה המשפטית שעמדה לנגד עייניו של היועמ"ש היתה איך להוציא מהחווה כמה שיותר כסף כדי שגם חברי המועצה יוכלו לינות ולחגוג על המשכורות?
התשובה, מכפילים את הארנונה פי 60. התוצאה: בעלי החווה סוגרים את החווה. כמה ארנונה תקבל המועצה עכשיו? זיבי.
מדינה אוכלת יושביה ואנטילופותיה
ואיך מועצה מקומית יכולה להכפיל ארנונה פי 60? פשוט מוציאים החלטה ונותנים לאזרח להתמודד 5 שנים בבית המשפט עד שהוא קורס. סוף סוף האזרחים בישראל הבינו שאסור ליפול במלכודת של בית המשפט. מזור וישועה לא צומחת משם. במקרה כזה עשה בעל העסק את הדבר הכי נכון, והוגיע על סגירת החווה.
אנחנו הינו יוצרים קשר עם ראש עיריית יריחו ופשוט מעבירים את כל האנטילופות לשם. שלפחות הפלסטינים יוכלו ליהנות מבשרן במסעדות המנגל הידועות של יריחו.
הרי ברגע שהמועצה מבינה שהחווה נסגרת, מיד עבו את פקחי המשרד לאיכות הסביבה והטבע, שימציאו כל מיני סיפורים שהחיות מוזנחות וישלחו קלגסים לירות בכל האנטילופות ולהמית אותן כמו שעשעו בחוות התנינים….. לדעתנו, היועמ"ש של המועצה לא יירגע עד שאחרון האנטילופות תמות, ולכן אין מנוס אלא להעביר אותו למסעדות הסטייקים של רשות הפלסטינית.
היועמ"ש רועי פטריק, טל. 052-3665952, ענה למעריב ש"המועצה תמשיך ליזום אירועים ופעילויות אזוריות לטובת פיתוח התיירות". חחחץ ממש בדיחה. מי יעבוד איתם? מי ייזום איתם מיזמי תיירות? המועצה הזו שרפה את השם הטוב שלה. כל ייזם יברח מהם כמו מפגע רע. מי רוצצה לעבוד עם פסיכים שמכפילים ארנונה פי 60 בבת אחת?
בשביל מה מועצה של 7,000 תושבים צריכה עו"ס לגירושין במשכורת מלאה????
מועצת הערבה התיכונה כוללת 8 יישובים: 5 מושבים חקלאיים (חצבה, עידן, עין יהב, פארן וצופר) ו 3 יישובים קהילתיים (ספיר, צוקים ועיר אובות). סה"כ 7,000 תושבים ויש להם עובדת סוציאלית לסדרי דין (גירושין) במשכורת מלאה. בשביל מה מועצה של 7,000 אזרחים צריכה עו"ס לגירושין? כמה זוגות כבר מתגרשים אצלהם?

האם עוס סתיו קרטינגר מסוגלת לטפל באנטילופות ממין זכר?
והעו"ס הזו לא יכולה להציל את האנטילופות???? אם יפנו אליה, היא תטפל רק באנטילופות הנקבות, ואת הזכרים היא תוציא למאכל נשים. ככה זה במקצועות הפמינאציה…..
אנחנו הינו מפרקים את המועצה החזירית הזו, ומצרפים כמה מועצות שכנות למועצה אחת….
להלן כתבה במעריב של דן עזרא פורסם 25/12/2025
בלב הערבה, שם משוטטות זה עשרות שנים אנטילופות וחיות אקזוטיות, מגיעה לסיומה תקופה ארוכה של חלום שהפך לאחת האטרקציות התיירותיות האהובות בישראל: חוות האנטילופות, "אפריקה הקטנה" של הנגב, סוגרת את שעריה. ההחלטה הכואבת של בעל החווה, יוסי בן, התקבלה בעקבות דרישת ארנונה חריגה בסך 1.8 מיליון שקלים – פי יותר מ־60 ממה ששילם עד כה – הכוללת גם חיובים רטרואקטיביים.
בריאיון ל"מעריב" מספר יוסי על השתלשלות האירועים שהובילה להחלטה לסגור את החווה, וגם חוזר להתחלה. "בשנת 1986, בגיל 25, הגשתי בקשה להקים את חוות האנטילופות, להביא חיות בסכנת הכחדה ולהתעסק בזה. לקח לי בערך 12 שנה עד שקיבלתי את כל האישורים הנדרשים. בהמשך הבאתי חיות מאפריקה והתחלתי לבנות הכול".
יוסי מדגיש: "הכול היה בהשקעה פרטית שלנו, וזה עלה לי הרבה מיליונים". כשנשאל על הקשיים שעבר לאורך השנים, הוא משתף: "נשרפה לנו ‘תיבת נוח’ (המזוהה עם המקום) ממש בסיום הבנייה, ואז בנינו אותה מחדש. פעמיים הגיעו לבקש מאיתנו פרוטקשן, ‘בני דודינו’, ואיימו עליי ברצח. הייתי שם לילה־לילה במארבים עם נשק ואמצעים לראיית לילה. מלחמות".
לדבריו, רגע המשבר הגיע לאחרונה: "התמודדנו עם הכול – גניבות, פריצות, ציוד, עזים, כבשים, קופות – הכול עברנו בשקט. ואז באמצע נובמבר, לפני חודש וחצי, קיבלנו דרישת תשלום ארנונה של פי 64 ממה ששילמנו עד כה. קיבלנו חיוב רטרואקטיבי של כ־1.7 מיליון שקלים לשנת 2025, ו־1.8 מיליון שקלים לשנת 2026".
יוסי מספר על המשך התהליך: "לקחנו עורכי דין, ניסינו להתמודד. הקמתי את החווה כי אני אוהב בעלי חיים בטירוף. הקמנו את הבנק הראשון בעולם של BMA – טכנולוגיה שנועדה לשמר בעלי חיים בסכנת הכחדה. יש לנו תאי דם לבנים, כולל תאים של הנמר האחרון שחי בארץ, ואפשר לשמר מהם עשרות אלפים. הכול פילנתרופי, הכול באהבה גדולה".
"אנחנו לא הולכים להילחם עם אף אחד"
יוסי מספר על המשך התהליך: "לקחנו עורכי דין, ניסינו להתמודד. הקמתי את החווה כי אני אוהב בעלי חיים בטירוף. הקמנו את הבנק הראשון בעולם של BMA – טכנולוגיה שנועדה לשמר בעלי חיים בסכנת הכחדה. יש לנו תאי דם לבנים, כולל תאים של הנמר האחרון שחי בארץ, ואפשר לשמר מהם עשרות אלפים. הכול פילנתרופי, הכול באהבה גדולה". על רגע קבלת ההחלטה הוא אומר: "בעלי חיים הם אהבת חיי. ישבנו כל המשפחה והחלטנו – אנחנו לא הולכים להילחם עם אף אחד, לא להתמודד עם אף אחד. אנחנו פשוט סוגרים את החווה".
כשנשאל מה יעלה בגורל בעלי החיים והפעילות, השיב: "אנחנו מתמקדים ב־BMA. הכוונה היא להקים את הבנק הגדול בעולם של בעלי חיים בסכנת הכחדה בטכנולוגיה שלנו. אולי נצליח להיות הראשונים שישבטו בעל חיים בסכנת הכחדה – את הנמר. בזה אנחנו מתרכזים עכשיו, ולא בפוליטיקה המחורבנת והחזירית".
יוסי מפרט את צעדי הסגירה: "אנחנו סוגרים את התיירות. אין כניסה. השערים ננעלים ב־30 לחודש. מורידים את כל השלטים מהכביש, את הדגלים, סוגרים את השערים הרמטית. פיטרנו את כל העובדים. החזרנו לכל מי שהזמין לשנה הבאה את הכסף. זהו. סגרנו".
הוא מוסיף: "אין פה חזון. אנחנו גן החיות היחיד בארץ שלא מסובסד. כל גני החיות מקבלים מיליונים. אנחנו לא ביקשנו סבסוד. שילמנו ארנונה, אירחנו את תושבי הערבה בחינם שנים, ורק השנה התחלנו מנוי שנתי. במשך 15 שנה אירחנו את קבוצת הילדים חולי הסרטן של גילה אלמגור, כולל לינה – הכול על חשבוננו. גם יחידות צבאיות, כולל שלדג. אני בעצמי יוצא שלדג".
כשנשאל אם גורם ממשלתי הציע סיוע, השיב: "לא מעניין אותנו. המערכת רקובה. אני לא רוצה להתחנן ולא לבקש טובות". הוא מדגיש: "הכאב הכי גדול הוא על עשרה עובדים, ביניהם נשים חד־הוריות". לסיום הוא אומר: "זו פגיעה קשה מאוד בערבה. הרבה תיירים הגיעו גם בגללנו, ועכשיו זה נגמר. חבל. עצוב. נעשה הפסקה לכמה שנים, נגדל את החיות, נקווה שהפוליטיקאי שמנהל את הערבה יתחלף. ירצו אותנו – אולי נחזור. לא ירצו – הכול בסדר".
תגובת המועצה האזורית הערבה התיכונה
"המועצה פועלת לפי חוק. משרד הפנים דורש סקר ארנונה אחת לחמש שנים, בערבה בוצע הסקר האחרון ליפני מעל לעשר שנים. המועצה פועלת להגיע להסדר חוקי מול כל היזמים, כזה שיאפשר: א. לעמוד בכללי החוק, ב. הסדר לקביעת גובה ארנונה- שיהיה כזה שהיזמים יוכלו להמשיך להתפתח ולהתפרנס, ג. המועצה רואה חשיבות רבה בפיתוח תיירות באזור כנכס – תיירות הפועלת על פי חוק, ד. המועצה תמשיך ליזום אירועים ופעילויות אזוריות לטובת פיתוח התיירות".