כמה כסף מקבלים מהנהלת בתי המשפט כשמתפלקת להם פדיחה ושוכחים למחוק את שמה של נאנסת? עו”ד מנשה קוגוט חשב שהתביעה שווה 750,000 ש”ח. בית המשפט קבע שזה שווה רק 45,000 ש”ח. ת”א 5621-09 השלום ירושלים.
איזה מישהי קיימה יחסי סדום בעבודה ואח”כ התלוננה על אונס ב 1999. ב 2006 היא תבעה עיתון שתיאר את מעשה ה”אונס”, אבל הפרסום היה ללא שם. אלא מאי? מי שנכנס לנט המשפט להוריד את פסק הדין נגד העיתון היה יכול לראות את השם שלה.
השופט דוד גדעוני קבע שהעובדה שהשם שלה הופיע בתוך נט המשפט ולא הוחלף ב”פלוני” מהווה לשון הרע, כי פרסום השם שלה עלול להשפיל אותה. נציין שלקח להנהלת בתי המשפט חודשיים לתקן את התקלה. לדברי השופט לא נטען שיש עניין ציבורי, והנהלת בתי המשפט גם לא טענה להגנת אמת בפרסום.
אלא שבעניין הנזק השופט קבע שאמת המידה היא פגיעה בפרטיות, ולא לשון הרע. לדבריו “פגיעה בפרטיות” היא מרכז הכובד של התביעה.
השופט גם התייחס לטענת העו”ד של הנאנסת מנשה קוגוט, שגם מגיע לה פיצוי נוסף על פגיעה באוטונומיה, אבל לדעתו התובעת לא הוכיחה נזקים שונים ומאובחנים על פגיעה באוטונומיה, והדעה הרווחת שזה ראש נזק וזה לא עילת תביעה עצמאית. לדבריו הנאנסת לא הסבירה “מה טיב הפגיעה באוטונומיה”.
בכלל השופט לא התרשם מהטענות שנגרם לתובעת נזק גדול. לדבריו היקף החשיפה היה קטן, והשם שלה לא הופיע בפומבי אלא היה צריך לחפש אותו באמצעות תאריך ופרטים אחרים שבכתבה, והטענות שלה הו כלליות וסתמיות.