מה דינו של פרילנסר שעבד עבור חוקרים פרטיים והוציא עבורם מידע פרטי בדרכים עקלקלות? מדובר באחד בשם יוסי לוי שעבד כפרילנסר, וכישרונו הוא לחקות קולות. הוא היה מתקשר לביטוח לאומי ומחלקות שונות של משרדי ממשלה, מתחזה בשם מושא החקירה, משנה את הסיסמאות ומוציא פרטים אישיים מאתרי ממשלה.
למשל היה מתקשר לביטוח הלאומי, מתחזה להיות "פלוני אלמוני", מבקש מהם לשנות את המייל והסיסמא, וכך היה מוריד מהאתר את כל המידע על מושא החקירה.
למה השוטר איתן אנקרי לא מתלבש על החוקרים הפרטיים שהזימנו את עבודות הבילוש?
המשטרה והרשות להגנת הפרטיות החליטו להתלבש על יוסי לוי ועצרו אותו לפני שנה, וכעת, 18/12/2024, הם שוקלים להגיש נגדו כתב אישום. אבל מה עם כל מזמיני העבודה ממנו?
מה עם כל החוקרים פרטיים שהזמינו ממנו עבודות "חקירה"? למה הם לא עומדים לדין?
בדיון שהתקיים במעצר ימים התייצב החוקר איתן אנקרי ודרש מעצר ימים של 10 ימים. הנימוק הוא חשש לשיבוש בגלל שכאשר פרצו לו לבית לעצור אותו, הוא ניגש למחשב וכיבה אותו.
על השטות הזו איתן אנקרי תפר סיפור של "שיבוש חקירה" ודרש 10 ימי מעצר….. אבל כשבאו לתפוס את הנוכל הזה הם לא ידעו שהוא יקפוץ על המחשב ויסגור אותו. וגם אם הוא סגר את המחשב, מה השיבוש פה? הרי התוכנות של המשטרה מחלצות מהמחשב את כל מה שיש בו, בין אם הוא נסגר או לא נסגר.
בשופט של דבר השופט גיל גבאי שלח את הנוכל למעצר בית בלי מפקחים.
למה צריך 10 ימי חקירה אם כל המידע מצוי במחשבים והטלפונים התפוסים?
נכון שמדובר בנוכל, אבל איזה צורך יש ב 10 ימי מעצר לצורכי חקירה, אם כל החומר המפליל נמצא במחשבים והטלפונים, וזה בכלל לא משנה מה הוא אומר בחקירות שלו.
וחוץ מזה, נניח שכן היה לו רישיון חוקר פרטי, האם אז היה מותר לו לעשות את הפעולות האלה ולהוציא מידע אישי על אנשים תוך חיקוי קולות ושינוי סיסמאות?
הרי חוקרים פרטיים עושים בדיוק את אותו דבר. הם מוציאים מידע פרטי על אנשים בכל מיני טקטיקות לא ממש כשרות.
ואם הוא היה עובד במשכורת מטעמו של חוקר פרטי כמעסיק, האם אז הפעולות שלו היו חוסות תחת הרישיון של החוקר שקיבל את העבודה מהלקוח? אם כך מה ההבדל בין פרילנסר לבין עובד במשכורת של חוקר פרטי עם רישיון?
להלן כתבה בכלכליסט של תומר גנון פורסם 25/9/2024
חשד: חקיין קולות הערים על מוקדני ביטוח לאומי וגנב מידע אישי על לקוחות
יוסף לוי, שעבד כקבלן עבור חוקרים פרטיים, הצליח על פי החשד להונות באופן שיטתי מוקדנים של גופים ממשלתיים. הוא קיבל גישה לאזור האישי של הקורבנות, שינה פרטי כניסה והצליח לדלות מידע רגיש עליהם, כגון מצבם הכלכלי, הרפואי והמשפחתי, תמורת תשלום שקיבל
אדם המתמחה בחיקוי קולות הונה באופן שיטתי, בכ-80 מקרים, מוקדנים של ביטוח לאומי וגופים ממשלתיים נוספים וגרם להם לשנות במרמה פרטים אישיים של קורבנותיו באזור האישי – זאת על מנת שיוכל לדלות עליהם פרטים לבקשת חוקרים פרטיים. כך עולה ממצאי חקירה משותפת של הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים והיחידה ללוחמה בפשיעה (יל"פ) של מרחב שפלה במחוז מרכז, שהועברו השבוע לפרקליטות עם המלצה להגשת כתב אישום על עבירות מרמה ופגיעה בפרטיות.
החשוד, יוסף לוי תושב רמת גן בשנות ה-50 לחייו, שימש על פי החשד כ"קבלן" עבור משרדי חקירות פרטיים וחדר למאגרי מידע של גופים ממשלתיים ומסחריים, לרבות בנקים, על מנת להוציא משם מידע רגיש כגון מצבם הכלכלי, הרפואי והמשפחתי של לקוחות, תמורת תשלום שקיבל.
ראשיתה של הפרשייה עם קבלת צבר תלונות של אזרחים מכל רחבי הארץ, שזיהו שינויים בלתי מוסברים בפרטים האישיים שלהם ב"אזור האישי" באתרים שונים. עיקר התלונות הגיעו מהביטוח הלאומי, לאחר שקיבל מספר תלונות על שינוי פרטים של מבוטחים, מבלי שלטענתם הם ביצעו אותם.
על פי ממצאי החקירה, יוסף נהג לפנות למוקדנים והתחזה בפניהם בתור האדם שעליו הוא זמם לאסוף מידע, תוך שהוא משכנע את המוקדנים השונים לשנות את פרטי המייל או מספר הטלפון של הקורבן כך שסיסמת הגישה לאזור האישי, תישלח ישירות למייל או לטלפון שהחשוד מחזיק בו. באופן זה, המוקדנים נתנו לחשוד גישה לאזור האישי של הקורבנות בו מופיע המידע האישי שלהם. במקרים אחרים שכנע החשוד את המוקדנים לשלוח למספר פקס שמסר להם, מסמכים המקושרים לאותו קורבן, שוב, על ידי התחזות לו. גם במקרים אלו השיג החשוד מידע אישי רגיש מתוך מאגרי המידע של אותו גוף.
עם מעבר החקירה לשלב הגלוי בחודש יולי אשתקד נעצר יוסף, וחוקרי המשטרה והרשות להגנת הפרטיות ערכו חיפוש במשרדיו, במסגרתו תפסו מחשבים, טלפונים, כרטיסי SIM רבים והקלטות שיחות של החשוד עם המוקדנים בעת שהוא מתחזה לאחרים.
"מדובר בתיק חקירה חמור של מקרים רבים בהם החשד הוא שיוסף לוי התחזה לקורבנות שונים", אמר בדיון הארכת מעצרו רס"ב איתן אנקרי. "כשהצגנו לו את צו החיפוש", הוסיף רס"ב אנקורי, "הוא רץ למחשב נייד, סגר אותו במהירות כדי שלא נבחין מה מתבצע". בתום אותו דיון שוחרר יוסף למעצר בית.
על פי ממצאי החקירה, התברר כי שיטת העבודה של לוי התבססה על שימוש בעשרות תיבות מייל, מספרי פקס ומספרי טלפון שונים לצורך ביצוע ההתחזות וההונאה. כאמור כלל הממצאים והתשתית הראייתית הועברו בימים אלה, עם סיום החקירה המשולבת, לעיון והחלטת מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה.
https://www.calcalist.co.il/local_news/article/skd1111vbrr
להלן פרוטוקול הבקשה למעצר ימים של 10 ימים
פרוטוקול יוסי לוי בקשה למעצר ימים 10 יום יוצא למעצר בית גיל גבאי 23454-07-23
להלן הבקשה להארכת תפוסים
מדי נ יוסי לוי חקיין קולות בקשה להארכת תפוסים 6518-0-24
להלן צו המעצר
צו מעצר יוסי לוי חקיין קולות עבד בשירות חוקרים פרטיים פלא 79411-23