לעורכים בעיתון מעריב ממש משעמם. הם מחפשים כותרות עסיסיות. מה יותר קל מאשר למצוא ליצן עו"ד בשם יחיאל גוטמן שמוכן לכתוב שטלי גוטליב היא עבריינית ברמה של פבלו אסקובר? וכל זה בגלל שטלי גוטליב מקדמת את חוק החסינות לחברי כנסת. 8/2/2025.
שימו לב שהוא לא מכפיש רק את טלי גוטליב כעבריינית, בגלל שגילתה שבעלה של שקמה ברסלר ניהל שיחות עם סינוואר ושהוא סוכן שב"כ בכיר. הוא גם מכפיש את כל הכנסת כ"עיר מקלט לעבריינים" מה שבעצמו מהווה עבירה של ביזוי סמלי שלטון , ולשון הרע על הרבים (סע' 4 לחוק איסור לשון הרע).
גוטמן שוכח ש"עיר מקלט לעברינים" היא עיר שהעבריין ביצע עברתו במקום אחר, והוא ברח לעיר מקלט. במקרה דנן, העבירה הנטענת (חשיפת זהותו של אורי וינדמן בעלה של שקמה ברסלר) קרתה כשטלי גוטליב בתוך הכנסת, כשהיא מכהנת כח"כית, וכשהיא מדברת על ענין פוליטי.
הנה החטיאר. לבית אבות עוד לא נכנס? פיליפינית סיעודית עוד לא הביאו לו? מה עם פסיכיאטר. אין מחלוקת שהוא ייצא נשכר מטיפול פסיכיאטרי, וייטב לנפשו הדובעת.

אגב. מה זה הקשקוש הזה חשיפת זהות סוכן שב"כ? ממה יש לו לחשוש? הרי החבר הכי טוב שלו יחיא סינוואר מת. גם החבר שלו מוחמד דף מת. הרי כל צמרת החמאס ידעה מי הוא והתקשרה אליו כדי למכור לו בלפושים שהחמאס מורתע, ושזה הג'יהד האיסלמי שיש לחשוש ממנו. אם צמרת החמאס מכיר אותו היטב עוד מלפני המלחמה, מהימים שעבדו אליו ותעתעו בו, למה לישראלים אסור לדעת על זהותו, בזמן של צמרת חמאס יודעת היטב מי הוא ומה הטלפון הפרטי שלו?????
אגב… האם מישהו כבר עשה איכונים על השיחות של אורי וינדמן בחצי שנה שלפני חרבות ברזל? מי יעשה איכונים על הטלפון של אורי וינדמן???? מי?? השב"כ? המוסד? האמ"ן? מח"ש? יפעת תומר ירושלמי? גילה לימונדה? אולי הפילגש של עמית איסמן, מאיה יוזבגי? אולי אליה צריך לפנות?????
בתמונה: מאיה יוזבגי הפילגש של עמית איסמן, פרקליטה שכפופה לו תרתי משמע….
שימו לב: לשופטים ולעובדי ציבור יש חסינות ואי אפשר לתבוע אותם. כל זה לא בגלל החוק, אבא בגלל הלכות "פרשניות" של יצחק עמית שבמקרה של רשלנות שופטים אי אפשר לתבוע לא את השופט ולא את המדינה, ובמקרה של רשלנות עובד ציבור, הוא נמחק מהתביעה, והמדינה נכנסת במקומו, מייצגת אותו ומשלמת במקומו.
לעומת זאת, חברי כנסת אמורים להיות חסינים בחסינות פרלמנטרית גם בלי החוק של טלי גוטליב. אסור להפריע להם לבצע את מלאכתם הפרלמנטרית ולהטריד אותם בזימונים לחקירות סרק על מידע ציבור ועל שירות הציבור.
אבל בגלל הלכות דביליות שיש אבחנה בין חסינות מהותית וחסינות לא מהותית, ואבחנה בין פעילות פרלמנטרית לפעילות לא פרלמנטרית, הרי שאת חברי הכנסת אפשר לטרלל עם תביעות מטומטמות של כלבות בוגדניות (למשל שקמה ברסלר), או חקירות ורדיפות של "שומרות ספה" כלביות וזנותיות כמו גלי בהרב מיארה שרק רוצות להשליט את מרותן כדיק-טטוריות על, למרות שפיסית ומהותית אין לגלי בהרב מיארה דיק בין הרגליים. מה שיש שם אלוהים ישמור….. שפיך מלפני 20 שנה שנדבק על הדפנות, שזו הפעם האחרונה שבעלה הנכה מר מיארה תקע אותה.
מפליא איך היחיאל גוטמן הזה חושב שגם הוא חסין מהותית מתלונה בלשכה על העלבת נבחרת ציבור, על התנהגות שלא הולמת את כבוד המקצוע, על הפרת החובה לנהוג בדרך ארץ, ועל זילות כבוד המקצוע.
המאמר עצמו הוא סתמי, לא מוסיף ידע שלא ידוע, לא אובייקטיבי למרות שהוא מתיימר להיות אינפורמטיבי, וזה סתם ניצול במה (מעריב) כדי לזכות באהדת קהל שטופי המוח של קפלן.
להלן כתבתו של הקפלנואיד יחיאל גוטמן פורסם במעריב 8/2/2025:
מפבלו אסקובר עד לטלי גוטליב: איך הכנסת הפכה לעיר מקלט לעבריינים
יש להיזהר מהרחבה של מוסד החסינות, כפי שמציעה ח"כ גוטליב, שכן במצב שכזה הכנסת עלולה להפוך למקום מסתור מפני החוק עבור עבריינים פוליטיים ואחרים
במקביל, ח"כ גוטליב מקדמת הצעת חוק שלפיה לא תיפתח חקירה פלילית נגד חבר כנסת ולא ידון בית משפט בתביעה אזרחית נגד ח״כ, אלא אם אישרה זאת הכנסת ברוב של 90 מחבריה, ולאחר שקבעה כי המעשה שהוביל לחקירה או להגשת תביעה לא נעשה במילוי תפקידו או למען מילוי תפקידו של חבר הכנסת.
הניסיונות של חברי הכנסת להרחיב את חסינותם ולפגוע בעקרון השוויון בפני החוק, ובעיקר ההשלכות של הרחבת החסינות עד כדי יצירת עיר מקלט אפשרית לעבריינים, הזכירה לי את הלקח שצריך ללמוד מהמקרה הידוע של סוחר הסמים הקולומביאני הנודע פבלו אסקובר, שניצל לרעה את מוסד החסינות הפרלמנטרית.
בתחילת שנות ה־80 נבחר אסקובר כחבר פרלמנט בקולומביה במטרה להשיג חסינות פרלמנטרית שתמנע מרשויות אכיפת החוק להסגיר אותו לארה"ב. זו הייתה אחת ממטרותיו המרכזיות בפנייה לקריירה פוליטית, לצד המשך ניהול קרטל הסמים האכזרי של מדיין.
דוגמה ידועה זו מהווה סמל לבעיות הרבות הנלוות למוסד החסינות הפרלמנטרית, ולחשש שהפרלמנט יהפוך עיר מקלט לעבריינים תוך רמיסת השווין בפני החוק.
ישנן שתי תפיסות מרכזיות בדבר חסינות חברי פרלמנט: האחת, התפיסה הצרה, המקובלת במדינות שאימצו את המסורת הבריטית, ולפיה ישנה לחבר פרלמנט חסינות מהותית למעשים הקשורים קשר הדוק למילוי תפקידו, כגון הצבעה והבעת דעה בפרלמנט, מבלי לחשוש מהשלכות משפטיות בגין מעשים אלה.
השנייה, התפיסה הרחבה, המקובלת במדינות שאימצו את המודל האירופי, ולפיה נהנה חבר הפרלמנט, בזמן כהונתו, מחסינות מלאה שבמסגרתה הוא מוגן מכל הליך משפטי בגין כל התנהגות. חסינות זו ניתנת להסרה באישור של הפרלמנט.
המחוקק נידון למוות
הבסיס ההיסטורי של מוסד חסינות חברי הפרלמנט מבוסס על היחסים בין הרשות המבצעת או המלך לבין הרשות המחוקקת, והחשש מרדיפה של חברי פרלמנט ופגיעה בהם. במאה ה־14 מחוקק אנגלי יזם הצעת חוק כנגד המלך, והואשם בשל כך בבגידה ונידון למוות. הפרלמנט התנגד לכך נמרצות, המלך נסוג וביטל לבסוף את העונש. בעקבות מקרה זה התבססה זכותם של חברי פרלמנט להיות מוגנים מפני התערבות של הרשות המבצעת בעבודתם.
החסינות הדיונית הרחבה נועדה למנוע התעמרות ורדיפה של הרשות המבצעת, בעלת הסמכויות והעוצמה, בחברי הרשות המחוקקת. כיום חשש זה קיים בעיקר במדינות נחשלות שבהן מערכת אכיפת החוק מושחתת, וישנו חשש סביר שהשלטון ינסה, באמצעות מערכת המשפט, לפגוע בחברי הפרלמנט המייצגים את האופוזיציה.
על כן, המגמה המקובלת כיום במדינות מתקדמות בעולם היא שמירה על החסינות המהותית והצרה, ולפיה אין לפתוח בהליכים משפטיים כנגד חבר פרלמנט בנושאים הקשורים באופן הדוק לתפקידו בפרלמנט כגון חופש הביטוי וההצבעה, וצמצום החסינות הדיונית במטרה למנוע מהפרלמנט להפוך עיר מקלט לעבריינים.
ישראל אימצה את שני המודלים: חסינות מהותית צרה לחברי כנסת שלא ניתן להסירה, וחסינות דיונית רחבה מפני העמדה לדין שהכנסת יכולה להסירה. בהמשך שונה החוק, ונקודת המוצא הינה שאין חסינות דיונית מפני העמדה לדין, ואם חבר הכנסת יבקש את החסינות, יהיה עליו להגיש בקשה אקטיבית לכנסת למתן חסינות.
ביסוד החסינות המהותית מונחת תכלית קונקרטית שעניינה – הרצון להבטיח את חופש הפעולה של חבר הכנסת. היא נועדה לאפשר לחבר הכנסת לפעול בתפקידו, בלא חשש כי ימצא עצמו נתון לתביעה משפטית (מצד הפרט או השלטון) ולאחריות משפטית (אזרחית או פלילית).
חסינות זו נבחנת לפי מבחן הסיכון המקצועי. פעולות מותרות של ח"כ יוצרות מטבען אפשרויות של גלישה לביצוען הבלתי ראוי והבלתי חוקי. גלישה זו תזכה לחסינות עניינית אך ורק באותם מקרים שבהם הפעולה הבלתי חוקית נופלת בגדר מתחם הסיכון שהפעילות החוקית כחבר כנסת יוצרת מטבעה וטיבה.
כך למשל, ח"כ שמשתתף בדיון בכנסת על מדיניות הביטחון, ותוך כדי דבריו אינו נזהר בלשונו וברשלנותו מוסר "ידיעה" סודית, יזכה לחסינות בשל מעשה זה. מנגד, ח"כ הדוגל בביטול מס ההכנסה חופשי לנאום בעניין זה בכנסת כרצונו, אך אסור לו להימנע מתשלום מס לפי החוק. יש להיזהר מהרחבה של מוסד החסינות, כפי שמציעה ח"כ גוטליב, שכן במצב שכזה הכנסת יכולה להפוך עיר מקלט לעבריינים שלא עשו דבר במסגרת תפקידם המקצועי כח"כ, וייהנו מחסינות מפני החוק.
https://www.maariv.co.il/journalists/article-1170792
One Comment
טלי גוטליב צריכה להיות ראשת הממשלה של ישראל.
החלאה הנאצי גוטמן צריך להיות השטיח של הכניסה של הבית של גוטליב שכל יום ידרכו וירקו על החתיכת זבל המסריח הזה