יש איזה מתנחלת אחת מתקוע, עו"ד סופי רון מוריה, שיקסע פמיניסטית מרוסיה שעלתה לארץ, ובגיל 20 הייתה חברה בתנועה של כהנא, ואחרי שלמדה משפטים ופמיניזם שינתה דעתה, וכיום היא נגעלת מהכהניזם. הנ"ל כתבה מאמר דעה במעריב שבו היא מתלוננת על זה שהליכוד נהרס בגלל הכהניזם (שלטענתה היא הייתה חלק ממהכהניזם לפני 25 שנים). לדבריה הליכוד "מאמץ גישה קיצונית מתלהמת, הנרטיב ההזוי של "יבסקציה" (המחלקה היהודית של המפלגה הקומוניסטית) ו"מרתפי השב"כ", ושזה מביש ביותר. "אוי לאותה מדינה" שמנהיגיה מאמינים שהמשטרה החשאית שלה רודפת יהודים. לטענתה.
אלא מאי? היא בכלל טוענת שהיא מפד"לניקית בנשמה, אבל דף המסרים שלה הוא נעמה לזימי ואחיות לנשק. החברה הכי טובה שלה היא לריסה טרימבובלר, אשתו של יגאל. חחח.
השיקסה גם פתחה דף פייסבוק "אנשי ימין יוצאים נגד התנהלות הממשלה", שהיא בעצם מנהלת אותו, והתלונה הכי גדולה שלה היא למה הליכוד לא מיישר קו עם נעמה לזימי. המסר שלה הוא ש"כדי שישראל תחזור לנצח, היא חייבת להיפרד מביבי, הלוזר, אבי הכישלון, אבי הקונספציה, האיש שטעה, התעקש, והמיט אסון על עמו".

קבלו בדיחה: מתנחלת מפד"לניקית עם הזדהות קפלניסטית-לזימיסטית מתלוננת על הליכוד שהוא קיצוני
המסרים של סופי הם שאין בשב"כ מרתפים, השב"כ לא תופר תיקי נגד מתנחלים, אין דיפ סטייט, והבג"ץ הוא מופת לעשיית דין וצדק, וכל זה בתחפושת של אשת ימין שמאוכזבת מהליכוד, כשהיא בעצם "מפד"לניקית".
המאמר הוא קפלניסטי לחלוטין, לזימיסטי לחלוטין, מאמר שמנסה לקבע את הטענה שכל הליכודניקים הם כהניסטים, ושזה מסוכן מאוד למדינה, "אוי למדינה שהשתלטו עליה כהניסטים", שהכהניזם השתלט על המשטרה, ושכולם בימין הזויים, פאטתיים, קונספירטיבים והזויים, כולל ביבי עצמו.
היא מזכירה כל מיני שמות ומקללת אותם, עושה סלט גדול, טוענת שאין בכלל מרתפים בשב"כ, ואין רדיפות נגד אנשי ביבי כדי להפיל אותו, ושכל הנשים בליכוד הן מיליטנטיות ושאין למפלגת הליכוד "ערכים משלה, אין מצע משלה, אין השקפת עולם סדורה. נאמנות עיוורת למנהיג ולמלחמת גוג ומגוג בכל מוסדות המדינה המכונים "דיפ סטייט"".
קבלו בדיחה: שיקסה פמיניסטית רוצה שהליכוד יאמץ את האג'נדה של לזימי
לא הבנו מה היא רוצה השיקסה הפמיניסטית? אם היא לא בליכוד, מה אכפת לה מהליכוד? איך היא יכולה להתאכזב מהליכוד אם היא לא הייתה ליכודניקית מעולם?
באיזה זכות היא מחליטה שמפלגת הליכוד נהרסה מפנים, כי כולם בליכוד הזויים עם "הזיות שיש דיפ סטייט"?
המאמר כתוב כאילו היא ליכודניקית שחורה לה שהשתלטו קיצוניים והזויים על המפלגה, אבל זאת אחת שאין לה שום קשר לליכוד. היא נטועה עמוק אצל נעמה לזימי, מהסוג שבשמחה תלקק בכוס של לזימי.
פוסטמה רעילה מכחישת ראליטי: "אין יבסקציה בישראל"…חחח…
החוצפנית הזו צריכה ראליטי צ'ק. אין דיפ סטייט? באמת? אין שלטון דיקטטורי של יצחק עמית וחונטה של שופטים? באמת? אין יועמ"שית ופצ"רית שמכשילות את חייל צה"ל ועושות הכול לצבור כמה שיותר חללים, כדי להראות שביבי רק רוצה לראות דם ומוות של החטופים ושל חללי צה"ל?
מי זו בעלת הכוס המסריח סופי רון מוריה?
השיקסה בת 57 ילידת 1968 אלמנה שחורה עם 3 ילדים. לטענתה עלתה לישראל ב 1987 בגיל 19. לפני 40 שנה פעלה בברית המועצות ב"מחתרת היהודית" לפתיחת שערי העליה. הפעילות שלה התבטאה בהשתתפות בשיעורים ללימוד עברית ועזרה לאמא שלה "להקליד בסתר" את ספריו של סולז'ניצין. משהיגרה לישראל התנחלה בחברון. נישאה למזרחי וילדה לו 2 ילדים והתגרשה אחרי 6 שנים. לאחר גירושיה התחתנה עם יעקב מוריה, בוגר ישיבת אור עציון היוקרתית, וילדה עוד בן, אבל הוא מת ב 2008.
ב 1999 ניסתה להיכנס לכנסת דרך "מולדת". ב 2009 פנתה לביבי ופגשה אותו וביקשה ממנו שיכניס אותה למשבצת "העולים". ב 2014 התמודדה בבחירות הפנימיות של הבית היהודי, כדי להיבחר במסגרת המפלגה לכנסת.
השיקסה חברה טובה של אשתו של הרוצח יגאל אמיר, לריסה טרימבובלר. לדבריה "מצאתי בה דמות מאוד מסקרנת, מסוג נשות הדקבריסטים (מהפכנים רוסים), ואף יותר מכך. הן עוד נהנו מהתהילה של בעליהן המורדים, ולה יצאו מהקשר הזה בדידות וקושי לגדל ילד לבד. אבל זה לא ממש מפתיע. להיות קורבן, זה חינוך מושרש בחוגי האינטליגנציה של מתנגדי המשטר בברית המועצות. אחרי שנה, היא התקשרה אלי ביוזמתה לספר לי שהיא הולכת להתגרש מבעלה ולהתחתן עם יגאל"….. "שאלתי אותה אם היתה מתחתנת איתו לולא היה הרוצח של ראש הממשלה. היא חשבה קצת, והשיבה שכן"….. "לרוצח פוליטי יש הילה רומנטית שמושכת בנות. זו עובדה. חוץ מזה, הרצח הזה הוא בעיני תוצאה של תסכול מתמשך בימין. השמאל לא עמד במבחן הזה. עוד לא קם בימין ראש ממשלה שהלך רחוק כל כך עם המדיניות שלו. אני באמת לא יודעת מה היה קורה בשמאל לו יצחק שמיר, למשל, היה מבצע טרנספר או מספח את כל הגדה. אבל הימין לא עושה באמת שום מהלכים מרחיקי לכת, ואתה לא קם לרצוח מישהו שרק משמר את הקיים. גם אמרתי ליגאל שהוא גרם נזק".
https://www.haaretz.co.il/misc/2009-12-10/ty-article/0000017f-ed0c-d3be-ad7f-ff2fe03f0000
בתמונה: השותף למשרד של סופי רון מוריה, עו"ד לוין בינימין. גם הוא חבר של לריסה טרימבובלר.

לטענתה היא בכלל מפל"דניקית בנשמה, וכיום היא משתייכת לארגון חדש בשם "אנשי ימין יוצאים נגד התנהלות הממשלה".
לטענתה היא חיה בתקוע כמתנחלת 30 שנים ועברה לירושלים לאחרונה. היא עו"ד לדיני משפחה שמייצגת נשים ווגינליות רעילות, ומרוויחה לחמה מהכפשת גברים וסחיטת גברים בבתי משפט. היא בעצם ניזונה מתביעות נשים לקבל רכוש בגלל שירותי מין שהעניקו. כלומר זו סרסורית נשים בשם טוהרת הווגינה.
טענתה שהיא משתייכת לארגון "אנשי ימין יוצאים נגד הממשלה", היא מאותו סגנון של "יהודים למען ישו", שטוענים שהם יהודים, אבל סוגדים לישו ומריה. זה כמו "או "יהודים למען הוורמאכט", או "יהודים למען מנגלה".
בדף הפייסבוק שלה היא עושה לייק ל"קריים מיניסטר", אחים לנשק, ושקמה ברסלר. אלה אנשי ימין?
מי הגה את הרעיון ההזוי הזה להפיץ פרופגנדה קפלניסטית בתחפושת של "אנשי ימין שהתפכחו"?
הנה פה הפוסטמה מתראיינת לתקשורת הקפלניסטית, דמוקרט TV, שלוש וחצי חודשים לפני חרבות ברזל ב 20/6/2023
פרסום במעריב מאמר דעה של סופי רון מוריה, עו"ד לפמיניזם 19/4/2025
שימו לב, העו"ד טוענת שהיא פובליציסטית, אבל איכות הפובליציסטיקה שלה שווה לתחת. קופצת מנושא לנושא, מכפישה ומעלילה, ובסופו של דבר היא גם לא אומרת מה היא רוצה, ואין לה מסקנה ברורה. הקורא צריך להבין בעצמו שהיא רוצה שהימין יאמץ אג'נדה לזימיסטית.
"הכהניזם השתלט על הליכוד – והרס את המפלגה מבפנים" עו"ד סופי רון-מוריה
הוואקום הערכי שבנימין נתניהו יצר בליכוד מתמלא בגישה הקיצונית והאנטי־ממסדית של איתמר בן גביר ועוצמה יהודית – וכעת קשה להבדיל בין שתי המפלגות הקיצוניות
מעשה בתייר אמריקאי שנחת בשנות ה־70 במוסקבה, ולאחר שיצא משדה התעופה החליק ונפל לתוך בור במדרכה. התייר פרץ בגידופים ובקללות, כשהוא תוהה למה לא הציבו ליד הבור דגלון אדום לאות אזהרה. "מיסטר", שאל אותו עובר אורח, "לא ראית דגל אדום גדול בצאתך מנמל התעופה? אם כן, הוזהרת".
יש מצב שסיפרתי לכם את הבדיחה לפני שנה או שנתיים, אבל מה לעשות שהיא משקפת באופן מדויק את פרשת ההדלפה שנחשפה לאחרונה. לחפש "כהניסטים" במשטרה ובשירותי הביטחון, בזמן שאיתמר בן גביר חולש על המשטרה ובנצי גופשטיין וחננאל דורפמן מנהלים את העניינים במשרד, זה פתטי משהו.
עם זאת, פרשת ההדלפה מסמנת חידוש מסוים. מעתה הדגל האדום, או אם תרצו הצהוב־שחור עם האגרוף, מתנוסס לא רק מעל מפלגתו של בן גביר, אלא גם מעל מפלגת השלטון. זהות בין המסרים, בין הסיסמאות ובין הנרטיב נרשמה גם קודם, אך רק השבוע – על רקע המאבק העיקש שמנהל ראש הממשלה נגד ראש השב"כ – הוצב הדגל הכהניסטי קבל עם ועדה לצד הכניסה למשרדי מפלגת השלטון במצודת זאב. ראו, הוזהרתם.
עם פרוץ ה"רפורמה" בינואר 2023, יריב לוין הסביר בלי למצמץ כי תיקי בנימין נתניהו אפשרו לרתום את ראש הממשלה ואת הקואליציה למהפכה ששר המשפטים דורש לחולל. נתניהו של פעם הצהיר אמונים לעקרון הפרדת הרשויות וחזר חדשות לבקרים על מחויבותו לשמור על בית המשפט העליון.
החקירות שהורה לפתוח נגדו היועמ"ש דאז אביחי מנדלבליט, חובש כיפה שחורה, מינוי של נתניהו בכבודו ובעצמו – הפכו את הקערה על פיה. נתניהו פתח במסע צלב נגד מערכת המשפט, ואִפשר ללוין ולשותפים לעמדותיו להחליף את הדיסק בליכוד.
לוין וחבורתו ניצלו עד תום את מצוקתו האישית של נתניהו, ומפלגה ימנית־ליברלית־ממלכתית הפכה למפלגה שמניפה את נס המרד נגד מוסדות המדינה בכלל, ובראש ובראשונה נגד מערכת המשפט.
בן גביר שִחזר למעשה את המהלך של יריב לוין. הפרקליטות, שהגישה כתבי אישום נגד נתניהו, לצד המלחמה שמנהל נתניהו נגד בית המשפט, סללו את הדרך למהפכה שיזמו לוין ושמחה רוטמן. חקירה שמנהל השב"כ נגד אנשי לשכת נתניהו, כשהאש מלחכת את שולי גלימתו, הכשירה את המאמץ של בן גביר וחבורתו לרסק את השב"כ.
ראו איזה פלא: עם פרוץ קטארגייט, לשכת רה"מ, האגף הלוחמני של הליכוד וראש הממשלה בכבודו ובעצמו אימצו את הנרטיב של נוער הגבעות במלואו. ה"חשיפות" של עיתונאית החצר כיריית פתיחה של המתקפה המתוזמרת נועדו לחזק ולהעצים את הנרטיב. כמו שלוין חלם שנים רבות לחסל את בג"ץ, חלם בן גביר במשך עשרות שנים לחסל את המחלקה היהודית בשב"כ. חקירת קטארגייט מאפשרת ליו"ר עוצמה יהודית לנסות להגשים את החלום.
מצא את ההבדלים
הדגל החדש הונף בליכוד רשמית עם פרוץ קטארגייט, אבל המגמה נרשמה בתחילת הקדנציה ואולי אף לפני כן. יש המעריכים כי מאי גולן, שככל הנראה לא תקבל שריון לרשימת הליכוד לכנסת הבאה, תשתלב ברשימת בן גביר. למה לא?
בשונה ממפלגתו של בצלאל סמוטריץ', המתנדנדת על סף אחוז החסימה, מפלגתו של בן גביר צפויה להגדיל את הייצוג שלה אם וכאשר ייערכו הבחירות, ובשונה מסמוטריץ', שהשליך את יהבו על המגזר, בן גביר אינו בוחל בחילונים שימושיים.
במה נופלת מאי גולן מצביקה פוגל ואלמוג כהן? היא מתלהמת לא פחות מהשניים. בשילוב הרקע של המאבק בסודנים בדרום תל אביב, תהיה גולן חיזוק לא רע לעזרת הנשים במפלגה, שמאוישת נכון לעכשיו רק על ידי לימור סון הר־מלך.
השרה לענייני מעמד האישה, שמתנגדת לחיזוק מעמד האישה, היא לא יוצאת מן הכלל – היא הכלל. גולן אינה חריגה בנוף הליכודי החדש. טלי גוטליב, שלמה קרעי, עמיחי שיקלי, גלית דיסטל אטבריאן, ועוד כמה מילביצקי־ואטורי, מתנסחים באופן שלא היה מבייש את פוגל, את עמיחי אליהו ואת הבוס עצמו. האצבעות, אצבעות חברי סיעת הליכוד, הקול, קול איתמר בן גביר.
האמת היא שאין זה פלא שהאגף המיליטנטי של הליכוד מאמץ בגלוי את השיח של עוצמה יהודית. האנוסים, ח"כים משארית הפליטה הליכודית שבסיעה, דוגמת גילה גמליאל, ממלאים את פיהם מים. למפלגת השלטון בהנהגת נתניהו אין ערכים משלה, אין מצע משלה, אין השקפת עולם סדורה. נאמנות עיוורת למנהיג ולמלחמת גוג ומגוג בכל מוסדות המדינה המכונים "דיפ סטייט" היא אולי מנוע – אבל לא השקפת עולם ולא מצע.
לחלל הריק שיצר נתניהו נכנסת הגישה הקיצונית, יהיו מי שיגידו כהניסטית, של עוצמה יהודית. הסיעה והצמרת המפלגתית בליכוד נחלקות כיום לשתי קבוצות עיקריות.
הראשונה, "כדאיניקים" שהולכים עם יו"ר המפלגה לכל כיוון שהוא, כולל אתרוג המימון מקטאר, כולל ויתורים כואבים למען ההסכם עם ערב הסעודית – אם דונלד טראמפ יתבע מישראל לחתום עליו. השנייה, כהניסטים לכאורה, כאשר קיימת חפיפה מסוימת בין שתי הקבוצות.
משטרים אפלים
כששרים וח"כים מהקואליציה שאימצו במלואו את הנרטיב של בן גביר מתלוננים על רדיפה ועל משטרה פוליטית חשאית, ובוכים על מר גורלם של העצורים "במרתפי השב"כ" – קשה להחליט אם לצחוק או לבכות.
נכון, שירותי הביטחון עלולים להפוך לכלי דיכוי אימתני ויעיל, אבל אך ורק במקרים שבהם המנגנון החשאי העוצמתי משרת את השלטון. המרבים להשוות את השב"כ לקג"ב מתעלמים, מי במודע ומי מתוך בורות מזהרת, מהעובדה הפשוטה והידועה: הקג"ב דיכא את אזרחי ברית המועצות משום שהתנגדו למשטר, לא משום שתמכו בו.
נתניהו ושותפיו למלחמתו נגד רונן בר מנהלים את השיח ומנסחים את המסרים במסורת האורווליאנית הקלאסית. "קטאר היא מדינה מורכבת" (זוכרים? אוקיאניה מעולם לא נלחמה נגד איראסיה, תשכחו את מה שידעתם על המלחמה). אנשי מילואים שחותמים על מכתבי מחאה בקריאה לשחרור חטופים הם שוליים תמהוניים. הם גם סרבנים, בניגוד ליותר מ־100 אלף גברים חרדים בגיל המתאים שמסרבים להתגייס.
יאיר נתניהו, ששוהה בפלורידה ואינו מפסיק לצייץ משם ציוצים בוטים ומלוכלכים, הוא ציוני ופטריוט, בניגוד לחייל החטוף עידן אלכסנדר, שעלה מארה"ב כדי להתגייס לצה"ל. וישנו גם שרוליק איינהורן, בנה של פרופ' טליה איינהורן שמעצבת את המשנה הפוליטית המשפטית החדשה של הליכוד. שרוליק, שמבוקש בפרשת קטארגייט, הוא ציוני ופטריוט אמיתי שברח לסרביה כדי לא להיכלא במרתפי השב"כ. הכל לפי הספר שכותרתו "1984".
אז מה אם לפי סקרי דעת הקהל 70% מהציבור שותפים לעמדת החתומים על המכתבים שלפיה שחרור החטופים קודם לניצחון המוחלט, שכן בחמאס ניתן להילחם גם בהמשך וזמנם של החטופים הולך ואוזל? כשגישת בן גביר נחשבת למיינסטרים, 70% מאזרחי המדינה הם בהחלט שוליים.
גילוי נאות: הייתי שם. לא בליכוד – בתנועת כך, בגיל 20, גיל שבו העולם כולו שחור ולבן, ותנועות פוליטיות קיצוניות הן שילוב מתוק ומלהיב של קסם ורומנטיקה. הייתי שם. התבגרתי. איך אומרים? מי שלא היה קיצוני בגיל צעיר, אין לו לב. מי שנשאר קיצוני בגיל מבוגר, אין לו שכל. אלא אם כמובן מדובר בראש מפלגה קיצונית ושותפיו לדרך, שחולקים איתו את השלל.
אבל אם ראש מדינת הייטק בן 75 מאמץ גישה קיצונית מתלהמת, את הנרטיב ההזוי של "יבסקציה" (המחלקה היהודית של המפלגה הקומוניסטית) ו"מרתפי השב"כ" – אוי לאותה מדינה.
https://www.maariv.co.il/journalists/article-1189220