מעטים יודעים מי זאת המחליפה של רות דוד הידועה לשמצה. שמה אושרה גז אייזנשטיין והיא טיפסה לצמרת בשל היותה מומחית בתרבות השקר של הפרקליטות, שזה אומר הגשת כתבי אישום בלי לוודא עובדות בסיסיות, טיוח חקירות בעינויים ובהפרת זכויות בסיסיות כמו זכות ההיוועצות, הוצאת צווי חיפוש ותפיסה על סמך מזכרי שוטרים שקריים, טיוח שקרים, הדלפות והפצת שיימינג כוזב לתקשורת על חשודים. אושרה גז אייזנשטיין הייתה כישלון מהדהד בפרשת הבר נוער, ואין שום הסבר המניח את הדעת מדוע לא העיפו אותה לקיבינימט.
אושרה גז מחדלים בצרורות ושגגות בצרורות
הנה עוד מחדל טיוח של אושרה גז, והפעם האסמכתא לכך היא דו"ח שהפיק נציב תלונות הציבור על הפרקליטים המייצגים בערכאות דוד רוזן.
מוסא עבאס פרקליט פמתא הכפוף לאושרה גז מוסא עבאס הגיש כתב אישום על החזקת 3,500 קבצים פדופילים, אבל בפועל היו רק 42. חוקרי הסייבר איבדו כונן וחומרי מחשב הלכו לאיבוד.
במקום להודות בטעות ולהפיק הלקחים המתבקשים, הפרקליט הנוכל מוסא עבאס ניסה לפעול מאחורי הגב של הסנגור יוסי סקה, וביקש משופט השלמת חקירה, (להיכנס למחשב המקורי ולהפיק ממנו כונן חדש, להריץ בו בדיקות ולחפש שוב את אלפי הקבצים) כאשר כתב האישום כבר הוגש והתיק בעיצומו – שבוע לפני תחילת עדויות: "כל המהלך הפתלתל הזה נערך שבוע לפני תחילת שלב ההוכחות במשפט".
אושרה גז התגייסה למשימת הטיוח וטענה שמדובר ב"השלמה טכנית", ו"שגגה בתום לב" והתלוננה בפני נציב התלונות דוד רוזן מדוע הוא בכלל מתערב ומפריע לה להרשיע את הנאשם, למרות ה"שגגות" שלה ושל פרקליטיה.
להלן הכתבה ב"פוסטה", נכתב ע"י זיוית קריסטל 16/3/2021
מוסא עבאס תובע הגיש כתב אישום על פדופיליה בלי לעיין ב-99 אחוז מחומרי החקירה
עוד דו"ח מעורר תהיות של המבקר דוד רוזן: שבוע לפני תחילת שלב ההוכחות במשפט הפרקליטות פנתה לשופט תורן וביקשה השלמת חקירה מבלי ליידע את ההגנה או את בית המשפט על כך שהחומרים נעלמו במשטרה ולא הועברו כלל לפרקליטות.
פרקליטות מחוז תל אביב אושרה גז טענה בכתב אישום שהוגש לבית משפט שלום כי נאשם החזיק למעלה מ-3,500 סרטונים פדופיליים. בפועל, היו בידיה 40 סרטונים בלבד, והפרקליט שהגיש את כתב האישום לא ראה את הרוב המכריע של החומר עליו ביסס את כתב האישום.
הדבר התברר רק כאשר ההגנה דרשה לקבל את חומרי החקירה, במלואם. היה זה שלושה שבועות לפני תחילת שלב ההוכחות, ושנתיים אחרי הגשת כתב האישום. הפרקליט פנה אז בבהילות למשטרה וביקש לקבל את כל הקבצים שנתפסו בחקירה, אלא שמהמשטרה נמסר לו כי הכונן החיצוני אליו הועתקו הסרטונים בשלב החקירה – נעלם להם. לפיכך, המהלך הבא של הפרקליט היה פנייה לבית המשפט, בבקשה שיאשר השלמת חקירה – צו חדירה למחשב של הנאשם והעתקה חוזרת של הקבצים הרלוונטיים.
העניין הוא שכל המהלך הפתלתל הזה נערך שבוע לפני תחילת שלב ההוכחות במשפט. ואם בזה לא די, הבקשה הוגשה בהסתר לשופט תורן, אקראי, ולא לבית המשפט שעומד לנהל את התיק, כדי להסתיר הן מהשופטת והן מההגנה את פעולת השלמת החקירה ואת הבקשה בגינה.
עו"ד אושרה גז אייזנשטיין טענה כי השלמת החקירה שביקשה הפרקליטות שבוע לפני תחילת ההוכחות היתה "השלמה טכנית", משום שלא בוצע חיפוש חדש בחומרי המחשב, אלא רק בוצעה על ידי המשטרה העתקה חוזרת של תוצרים שנתפסו בעבר.
הפרקליטות טענה כי הסתרת הפעולה מההגנה ומהשופטת דנה אמיר המנהלת את התיק היתה "שגגה בתום לב". פרקליטת המחוז אף טענה כי המבקר רוזן אינו אמור כלל לברר את התלונה, מאחר שהתיק נגד הנאשם עדיין מתנהל בבית המשפט.