השבוע התברר בדיוני הארכות המעצר בפרשת קטארגייט שהחקירות האלה "בליווי פרקליט מלווה" ניסים מרום, שהוא הפרקליט הראשי של פרקליטות מחוז תל אביב (פמת"א), איפה שרות דוד "כיהנה" כפרקליטת מחוז ואחריה אושרה גז אייזנשטיין. זה אומר שכל ההדלפות בפרשה יוצאות ממנו ומאושרות על ידו. יש לו גם קצינת הדלפות פרטית, אורנה פורגש. ניסים מרום תפר את הנשיא קצב על אונס שלא היה ובזכות זה קודם.
ב 13/2/2025 פיטרו את אושרה גז ומינו את ניסים מרום תחתיה. הסיבה היתה שאושרה גז פתחה אישומים בתל אביב על רצח מחבלי נוחבה, וכשהתברר גודל הפדיחה, היא ספגה מבול של ביקורת ודי נעלבה. לדבריה לא יכלה להמשיך עוד בגלל אובדן המוסר. לכן היו צריכים להביא מישהו שאין בו טיפת מוסר…. ניסים מרום.
כתב האישום הראשון שהגיש כשמונה לראש פמת"א היה על הטרדת מומו פילבר בקשר לתיק 4000 של ביבי ע"י עופר גולן, יונתן אוריך וישראל איינהורן ב 11/2/2025, למרות שפילבר טען שהם לא הטרידו אותו, ומי שכן הטריד אותו היה אביעד גליקמן בשליחות של הפרקליטות עצמה.
גלי בהרב מיארה הביאה את הפרקליט שריסק את אברג'ל לרסק את ביבי כארגון פשע
שנבין, אם הוא פרקליט מלווה מתל אביב, אז למה הוא לא מגיע לדיוני המעצר שהם בכלל בראשל"צ אצל השופט מנחם מזרחי, שזה במחוז אחר (מרכז), והשופט מנחם מזרחי הוא חבר נפש של ניסים מרום מהימים העליזים שלהם יחד תופרי תיקים בפרקליטות? מנחם מזרחי הרי היה הסגן של רות דוד…..

בתמונה: ניסים מרום עם הכפופה של מיכל מזור, פרקליטה בולדוגית

ניסים מרום (ניסים מירום) עיברת שמו ממכלוף. גר בביאליק 14 א' קרית אונו. ת"ז 023994817. יליד 31/8/1968. דוא"ל [email protected].
אחותו היא שופטת בית משפט למשפחה בתל אביב הפמינאצית מירה דהן (לשעבר מכלוף). אחיו הוא המשפטן ד"ר חיים מכלוף, עו"ד בכיר במשרד הרצוג-פוקס-נאמן.
בתמונה האחות הפמינאצית מירה דנן שאוכלת גברים גרושים לארוחת בוקר. מירה דהן הגישה תלונה בפרקליטות שפרסמו עליה שהיא "מכשפה פמינצנצית". פל"א 35320-16.

ב 2017 השופטת מירה דהן שמכהנת בתל אביב פנתה למשטרת תל אביב וביקשה להעמיד לדין את מי שמפרסם עליה ביקורת (הכפשות) כשהיא יודעת שאחיה פרקליט בכיר בפמת"א, ולא מגלה גילוי נאות שאחיה עובד בפרקליטות שמלווה את החקירה על התלונה שלה.

וזה האח שעובד ברצוג פוקס נאמן, חיים מכלוף.

כמובן שכל ההדלפות שמודלפות יוצאות מהמשרד של ניסים מרום. הדלפות כגון "אלי פלדשטיין עומד לחתום הסכם עד מדינה…. "יונתן אוריך בכה בעימות….", "השוטרים רוצים לנסוע לסרביה"….
המדליפה המחוזית של ת"א אורנה פורגש קינלדר
יש במשרד של ניסים מרום פרקליט הדלפות ראשית, האמונה על קשרי ההדלפות בין פמת"א לשופרות, אורנה פורגש.
פורגש מוגדרת כראש "המחלקה לענייני ביטחון ואכיפה משולבת בפרקליטות מחוז תל־אביב". זה אומר שכל התביעות נגד גופים ביטחוניים ומערכת אכיפת החוק בתביעות נזיקין עוברים דרכה. בפועל פירוש השם של התפקיד זה המדליפה המחוזית. לכלבה יש בן זוג (זכר למרבה הפלא) סת קינדלר, פסיכיאטר במקצועו ולשניים בת בשם תום פרגש קינדלר בגיל 20.
אורנה פורגש, ת"ז 059594887, ילידת 26/5/1965, גרה בדבורה הנביאה 24 ת"א, דוא"ל [email protected].


והנה תום קינדלר הבת של אורנה פורגש. מחפיצה ציצים לצרכי הכרויות בעיקר בחדרי כושר.

מניעויות רופפות
שימו לב שאורנה פורגש מנועה מלהופיע אצל דבורה עטר, הדס פלד, יוסי טורס.
מנחם מזרחי ציין שרק אוניברסיטת בר אילן מנועה להתדיין אצלו, אבל בדיון של אוריך ופלדשטיין הוא העלה ביוזמתו את העובדה שניסים מרום הוא חבר נפש שלו, אהבת נצח ממש, והפרקליטים פחדו לבקש ממנו לפסול את עצמו.
מנחם מזרחי היה התובע שהגיש אישומי שווא נגד יחיא טורק אשר זוכה לבסוף. בזכות היכולת להגיש אישומי שווא, מתקדמים בפרקליטות, ומקבלים קידום לשפיטה.
לגבי ניסים מרום, אף שופט לא ציין שניסים מרום מנוע אצלו.
כאשר קידמו את ניסים מרום לראש פמת"א, ראש לשכת עורכי הדין, עו"ד עמית בכר התמוגג מאושר: "פרקליט אמיץ, ישר דרך, נחוש, ענייני וקשוב"…האיש הנכון במקום הנכון! אני מכיר את ניסים מרום גם כפרקליט לשעבר וגם כסניגור פלילי כיום, וגם מתפקידי כראש הלשכה. עו"ד מרום הוא פרקליט אמיץ, ישר דרך, נחוש, ענייני וקשוב, ומעל הכל – אדם. אין לי ספק שתכונות אלו, של אומץ, מקצועיות, ואנושיות יסייעו לו לחזק את הפרקליטות, את אכיפת החוק ולצד זה את אמון הציבור במערכת".
אם עמית בכר מתמוגג מאושר, זה אומר הכל.
אורי קורב אמר על ניסים מרום ש"ניסים הוא חבר יקר מזה עשרות שנים. פרקליט מוכשר וחכם שהיו לי איתו המון ממשקי עבודה בפרקליטות, וגם כסנגור פרטי. לא פעם נאמר לנו שהוא התאום הכהה שלי – אני מקווה שהוא לא נעלב – אבל אני רואה בו משפחה". אורי קורב מייצג את הנגד ארי רוזנפלד שנעצר בהתחלה עם פלדשטיין בפרשת הפתקים של סינוואר שהתגלו במנהרות.
https://posta.co.il/article/58709344/
הגיעה העת להסדיר את מוסד הפרקליט המלווה בחקיקה
בכלל אנחנו לא מבינים את הקטע של "פרקליט מלווה" בחקירות משטרה ולמה הדבר הזה לא מוסדר בחקיקה.
כלפי חוץ המשטרה עושה הצגה כאילו החקירה היא פנימית של המשטרה, והמשטרה מכינה את התיק לפרקליטות. בפועל זה מנוהל ע"י הפרקליטות באמצעות פרקליט מלווה שמפעיל שוטרים (ובעיקר שוטרות) לפי גחמותיו, ואפילו מנסח להם את הדו"חות הסודיים שהם מגישים בדיוני המעצר, ואפילו נותן למתמחים שלו להכין לשוטרים את ההמלצה מהמשטרה לפרקליטות (כלומר לעצמו) האם להעמיד לדין ועל איזה עבירות.
שימו לב שהפרקךיט המלווה לא כפוף לחובות של השוטרים לתעד פעולות חקירה בכתב בזכ"דים, ושום דבר שהוא מייצר לא נחשב חומר חקירה ולא עובר להגנה.
כך נוצר מצב שרק הוא יודע איזה שוטרים הוא מפעיל, ומה כל אחד עושה (למרות שיש קבוצת ווצאפ סודית בכל חקירה לתיאום בין חוקרים, אבל גם היא לא נמסרת לידי ההגנה). כשהשוטר מגיע לענות על שאלות בדיוני המעצר, רוב התשובות הן "זה כתוב בדו"ח הסודי" (שכתב הפרקליט המלווה), או "אני לא יודעת… יש הרבה חוקרים"…. כי מי שכן יודע את התשובות, הפרקליט המלווה לא מגיע לדיון.
הגיע הזמן להפסיק את הפארסה הזו שפרקליט מלווה שולח לדיוני מעצר שוטרים שלא הם מקבלים את ההחלטות, והם גם לא יודעים מה הוחלט בדרגים שמעליהם. אם יש פרקליט מלווה, הוא זה שצריך להגיע לדיוני המעצר והוא זה שצריך לענות על השאלות.
אין שום סיבה לפרקליט המלווה להתחבא מאוחרי השמלה של איזה שוטרת זוטרה אהבלה (במקרה דנן זוהר ארז) שהוא שולח לדיון כדי שהיא תענה כמו תוכי "זה כתוב בדו"ח" או "אני לא יודעת".
וגם כל פעולה של פרקליט מלווה צריכה להיות מתועדת בזכ"ד, ולהיחשב כחומר חקירה (ולא כ"חומר פנימי"), ולהימסר לסנגורים כחומרי חקירה לפי סע' 74 לחסד"פ.
כלומר תיקון החוק הנדרש הוא הרחבת ההגדרה של חומרי חקירה בסע' 74 כך שיכלול את כל מי שנוגע בחקירה, כולל הפרקליטים המלווים. בזמן החקירה יש להתייחס לכל פרקליט כאילו הוא שוטר, ולא כפרקליט.
בפועל שימו לב שהפרקליטים המלווים נותנים למתמחים עם אפס שנות ניסיון לרכז ראיות, ולכתוב המלצות להרחבת חקירות, בניגוד גמור לרציונל של מינוי פרקליט מלווה כי הוא אמור להיות יותר בעל ניסיון פרקטי מהשוטרים עצמם.
ועל ניסים מרום נאמר שהוא חיית טרף ללא מעצורים. האיש בנה את הקריירה על תיק 512 שכולו מבוסס על עדי מדינה שקריים ששולמו להם המון כספים, ושבמשך תקופת גיוסם כעדי מדינה ביצעו לא מעט פשעים (כולל אונס ופדופיליה) שהכול נסלח להם, כדי לא לפגום ב"אמינותם" בזמן שהם מעידים.
בתיק 512 כל כך רצו להפיל את איציק אברג'ל, שכל הפרקליטים והשופטים היו מוכנים להעלים עיין מכל התחבולות שניסים מרום עשה בתיק: האיומים שהפעיל נגד עדים, הדרכים בהם גייס עדי מדינה, מחיקת העבר הפלילי של עדי מדינה והתשלומים האסטרונומיים שניסים מרום שילם לעדי המדינה כדי לקנות אותם. זו המומחיות שלו: קניית עדי מדינה תמורת מחיקת עבירות. הוא גם שם זין על הסנגורים: מעלים מהם חומרים, ומרענן עדים ושותל גרסאות, לילה לפני העדות, בלי להודיע לסנגורים על "הרענון").
כאשר הפרשה הזו, קטארגייט, מסתיימת בלא כלום, צריך לזרוק את ניסים מרום לכל הרוחות. גם את אורנה פורגש.
דו"ח מבקר המדינה על "פרקליט מלווה" 2021
כלל יסוד בהליך הפלילי הוא שמירה על הפרדה בין הגוף החוקר ובין הגוף התובע ושמירה על עצמאות שיקול הדעת המשפטי של הגוף התובע. הפרדה זו נדרשת לצורך בקרה על הליך החקירה ושמירה על זכויות החשודים והנאשמים. ליווי פרקליט לחקירה היא שיטת פעולה נוהגת שהתגבשה במהלך השנים בקרב היחידות החוקרות והפרקליטות. כחריג לכלל ההפרדה, בתיקים מסוימים מצורף פרקליט מלווה לחקירות שתפקידו להכווין את החוקרים ולייעץ להם בסוגיות משפטיות, אך לא לבצע בעצמו את פעולות החקירה. שילוב הפרקליט בתיקים אלה נועד לשפר את איכות החקירה ולייעל את העבודה על התיק. ממשק נוסף שבו הפרקליטים מעורבים בחקירה הוא באישור שהם מעניקים לחוקרים לבצע תרגילי חקירה שבהם מופעלת מניפולציה כלשהי לצורך איסוף ראיות.
נתוני מפתח
פרקליטות המדינה והמשטרה לא נוהגות לסמן במערכות המחשוב שלהן את תיקי ליווי חקירה באופן מלא ושיטתי. במערכת המחשוב של הפרקליטות (מערכת תנופ"ה) סומנו רק חלק מהתיקים שהוקצה להם פרקליט כתיקי ליווי, ולכן נתונים אלו אינם משקפים את מלאי תיקי הליווי. (על פי נתונים שלוקטו באופן ידני מיחידות המשטרה, ניתן להעריך בהערכת חֶסֶר שמספר התיקים המלווים בפועל גדול פי 2.5 ממספר התיקים המלווים שבמערכת תנופ"ה).
נתוני מפתח
כ 40,000 תיקים פליליים שהוגש בהם כתב אישום בממוצע לשנה בשנים 2017 – 2019.
כ 10% מהתיקים הפליליים שהוגש בהם כתב אישום מטופלים בפרקליטות.
451 תיקי חקירה סומנו במערכת תנופ"ה כתיקים שלוו ידי פרקליט בשנים 2017 – 2019.
ב-31% מהתיקים המלווים שנפתחו במערכת תנופ"ה ושהוגש בהם כתב אישום, הוזנו נתונים שגויים, למשל שמועד הגשת כתב אישום היה זהה או מוקדם למועד תחילת הליווי.
15% מהתיקים המלווים שנפתחו במערכת תנופ"ה נסגרו בתום החקירה מבלי שנפתח בגינם תיק פלילי בפרקליטות המדינה.
ב-72% מהתיקים המלווים שנפתחו במערכת תנופ"ה הוגש כתב אישום.
פעולות הביקורת
בחודשים פברואר עד יולי 2020 בדק משרד מבקר המדינה את נושא הליווי המשפטי של פרקליטים לחקירות משטרה וכן את מתן אישורי הפרקליטות לביצוע תרגילי חקירה . בביקורת נבדקו: שמירת ההפרדה בין תפקיד הפרקליט המלווה לבין צוות החקירה, הרישום והתיעוד של עבודת הפרקליט המלווה, המעמד הנורמטיבי של הכללים לליווי חקירה, אישור הפרקליט לשימוש בתרגילי חקירה ובקרה עליהם וביצוע הפקות לקחים בעקבות פגמים ומחדלים בחקירה. הביקורת נערכה ביחידות החוקרות במשטרה ובפרקליטות.
תמונת מצב העולה מן הביקורת
תרשים התקציר

עיקרי המלצות הביקורת
סיכום
ההגנה על זכות ההליך ההוגן ועל זכויות האדם של החשודים והעדים מחייבת תשומת לב יתרה בממשקים שבהם יש חריגה מעקרון הפרדת הרשויות. מומלץ כי משרד המשפטים והיועץ המשפטי לממשלה יבחנו מהי המסגרת הנורמטיבית הנדרשת לעיגון הסמכות לפעול בשיתוף פעולה עם היחידה החוקרת במהלך החקירה ולהבנות את שיקול הדעת של הפרקליטים הנמצאים בממשק העבודה עם היחידה החוקרת. עוד מומלץ כי הפרקליטות תקפיד על תיעוד ראוי, ותקדם הפקת לקחים כחלק בלתי נפרד מהעבודה השוטפת על התיקים.
https://library.mevaker.gov.il/sites/DigitalLibrary/Pages/Reports/5272-13.aspx