כזה פיגור מזמן לא ראינו. פרקליט שמאלני מחיפה שאול כהן מנצל את הגישה הזולה לבתי המשפט בבית דין לעבודה וטוען שהאיסור על פרקליטים להשתתף בהפגנות פוליטיות הוא לא חוקי, בגלל שההפגנות נגד הרפורמה הן לא פוליטיות, ובגלל שהבן ההומו שלו אמר לו שהוא רוצה להגר מהארץ.
כנראה הבן שלו חושק בבולבולים ערלים של הולנדים באמסטרדם ומצא לו תירוץ להגירה. עכשיו זה אמור להיות עילה לפסילת האיסור על הפגנות פוליטיות של עובדי מדינה??????
מי שייצגה אותו וטענה את הטענות הדביליות האלה היא עוה”ד איילה הוניגמן שעבדה עד לפני שש שנים במחלקת המשמעת של נציבות שירות המדינה והסתירה מידע על “קשר פיזי” עם הממונה עליה , עוה”ד אסף רוזנברג . שניהם פוטרו מהפרקליטות בבושת פנים ומאז היא מייצגת באופן פרטי הליכי משמעת.
https://www.calcalist.co.il/ local/articles/0,7340,L- 3722033,00.html
וזה המציאה שבגללו אילה הוניגמן פוטרה מנציבות שירות המדינה. עגבה עליו וגרמה לפיטורי שניהם.
ב 2017 פורסם ש”נציבות שירות המדינה שילמה 600,000 שח שקל לאילה הוניגמן, המועמדת לממונה על המשמעת, כדי שתעזוב את הנציבות ואת שירות המדינה. היא הובילה את מדיניות היד הקשה נגד הכוורת של רה”מ נתניהו. לממונה על המשמעת מונה מנהל זוטר בשב”כ…..הוניגמן תבעה פעמיים את המדינה, את הנציבות ואת פרקליטות המדינה וזכתה פעמיים. בית המשפט קבע כי המדינה ונציבות השירות התנכלו לה “כדי לפגוע בשמה הטוב”…..היא ניהלה מערכת יחסים אישית עם עו”ד אסף רוזנברג, הממונה על המשמעת בנציבות ומנהלה הישיר, קשר שדווח בזמנו לנציב. אלא שרוזנברג פוטר בנסיבות פתאומיות במאי האחרון….בעקבות תביעה זו של הוניגמן הציעה לה הנציבות הצעה יוצאת דופן במגזר הציבורי: פיצויים הכוללים 13 משכורות, ועוד 150 אלף שקל במזומן, כולל תשלום על חופשות והבראה – כ־600 אלף שקל.
https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3722033,00.html
להלן כתבה באתר וואלה, כתבה של יואלה איתיאלה 24/4/2023:
יוכל להפגין? ביה”ד דן בערעור הפרקליט שמבקש למחות נגד המהפכה המשפטית
לאחר שנדחתה בקשת הבכיר להפגין נגד המהפכה, בית הדין הארצי לעבודה בירושלים דן בערעורו של הפרקליט, המעוניין להפגין מפני שבנו ההומוסקסואל מתכוון לעזוב את הארץ אם המהפכה תחוקק: “עיני רבים נשואות להכרעת בית הדין, בהיותו בעל חשיבות ציבורית גבוהה”
הערעור הוגש כנגד החלטת בית הדין האזורי לעבודה בחיפה שדחה את תביעתו של הפרקליט, עו”ד שאול כהן, וקבע, בהתאם לעמדת משרד המשפטים ונציבות שירות המדינה, כי הוא אינו רשאי ליטול חלק בהפגנות המחאה המתקיימות בחודשים האחרונים ברחבי המדינה, “בניסיון לעצור את חקיקת חוקי ‘ההפיכה המשטרית’ הקרויה בלשון מכובסת ‘הרפורמה המשפטית'”, כך במקור.
איילה הוניגמן מחרטטת: הילד ההומו רוצה בולבול בהולנד!!!!
לדבריה “האיסור על עובדי ציבור להשתתף בהפגנות או בתהלוכות בעלות אופי מדיני, אינו חל על הפגנות אלה”.
עורכת הדין אילה הוניגמן המייצגת אותו, טענה כי האיסור על עובדי ציבור להשתתף בהפגנות או בתהלוכות בעלות אופי מדיני, אינו חל על הפגנות אלה, שכן הן מכוונות נגד הכוונה לשנות הסדרים הנוגעים לסמכות בית המשפט, לאופן בחירתם של שופטים ולמעמדו של הייעוץ המשפטי בשירות הציבורי, ואינן בנושאים בעלי אופי מדיני. הרקע לבקשתו של הפרקליט היא כוונת בנו ההומוסקסואל לעזוב את הארץ אם תצליח הממשלה ליישם את המהפכה המשפטית.
השופט אילן איטח: מדרון חלקלק כל פרקליט יפגין נגד הממשלה????
“על פי זה מחר בבוקר השוטרים, הסוהרים, הפקחים וכל נושאי המשרה יצטרפו למפגינים בצד הזה או הצד הזה”, אמר השופט אילן איטח שהיה אקטיבי מאוד בדיון. “כל אחד זורק את הסופרלטיבים על האירוע הזה, אבל בסופו של יום האירוע הזה הוא אירוע מקטב, עמוק, יורד ללב המחלוקת הפוליטית, החברתית והציבורית של מדינת ישראל”, אמר. השופט איטח הוסיף כי “הוא בעל גוונים פוליטיים עמוקים, לא בהכרח חופף ולא בהכרח מזוהה עם איזו חלופה מפלגתית, לא בהכרח אחד לאחד. אנחנו לא היינו ויש כל מיני דיווחים, אבל עדיין בסוף, החוק לא השתמש במונח מפלגתי למרות שהוא מכיר את הטרמינולוגיה, החוק השתמש במונח מדיני למרות שהוא מכיר את המונח מפלגתי”.
הוא הדגיש כי “השירות הציבורי במדינת ישראלי בנוי על ממלכתיות. שהחלפת שלטון לא משנה את הגוף שמשרת את הציבור, יהיה אשר יהיה השלטון. הוא אמור להיות א-פוליטי והפרקליטות יושבת בלב לבה של החומה שנקראת השירות הציבורי הממלכתי”. השופט התייחס לפרקליט שערער ואמר, “אדוני רוצה להכניס ללב לבה של החומה משהו שנראה כרגע מהזווית המסוימת בלתי מזיק אבל מחר יהיה מזווית אחרת, ואנה אנו באים. הפרקליטות, השירות המשפטי צריך להיות ממלכתי”. השופטת לאה גליקסמן אף תמהה, “ברגע שהפרקליטות יהיו בהפגנות אז איך הם יוכלו לבוא ולהגיד שהעמדה שלהם משקפת את המצב החוקי?”
בדיון בחיפה, עמותת “משמר הדמוקרטיה הישראלית”, צורפה כצד להליך במעמד “ידידת בית הדין”.
העמותה הדגישה שהגם שמדובר בבקשה פרטית של הפרקליט המדובר, “מטבע הדברים, בשל אופייה היא מעוררת הדים רבים בשירות הציבורי ועיני רבים נשואות להכרעת בית הדין הנכבד בנושא זה, בהיותו בעל חשיבות ציבורית גבוהה”.
באמצעות עורכי הדין יובל יועז ודורון ברקת, טענה העמותה כי הרכב נשיא בית הדין האזורי בחיפה, השופט יגאל גלם, שגה בפסיקתו בסוגיות יסודיות, וכי “כל אחת מהשגיאות ששגה ובוודאי בהצטרפן יחד”, מחייבות את בית הדין הארצי להתערב, ולהתיר לפרקליט “להשתתף, כמו כל אדם מקרב הציבור, בהפגנות המחאה שעניינן תמיכה בדמוקרטיה, בשלטון החוק ובעצמאות הרשות השופטת”.
לקראת הדיון היום, ביקשה גם האגודה לזכויות האזרח להצטרף, עוד אינדיקציה שלהחלטת בית הדין תהיה השפעה על כל עובדי שירות המדינה.
בתום הדיון נשיאת בית הדין הארצי לעבודה הציעה למערערים בהם עו”ד כהן ועמותת “משמר הדמוקרטיה” למשוך את הערעור, תוך שיבוטל פסק הדין בחיפה שדחה את בקשתו, אך הוא סירב. כמו כן, אם יידחה גם בבית הדין הארצי הוא צפוי לערער לבג”ץ.
השופטים חזרו והדגישו כי למרות שמדובר בעתירתו של “האזרח שאול כהן”, השירות הציבורי “בלב העניין”, הוא פרקליט העשוי להיקרא לייצג את המדינה גם בעניינים הקשורים בהפגנות וכי רלוונטי לדון בחשש “מוחשי ומיידי” לפגיעה אפשרית באמון הציבור בשירות הציבורי. “השירות הציבורי אמור להיות ממלכתי והייעוץ שלו אמור להיות ממלכתי נטו”.
עורכת הדין רעות שאער מהאגודה לזכויות האזרח טענה כי מדובר במחאה הנסובה סביב חשש לפגיעה בזכויות אדם, בזכויות אזרח, ערכים שהם בלבה של עבודתם כפרקליטים, והשופטים השיבו – “לשיטתכם האם שופט גם יכול להפגין? הרי גם שופטים תומכים בערכים כאלה ואחרים”. ההרכב מתקשה לאשר את בקשת ההצטרפות של האגודה לזכויות האזרח כיוון שטענותיה חורגות ממה שנטען כבר בבית הדין האזורי.
“בתקופה כזו חובה לשמור על הכללים ואנחנו חושבים בדיוק אחרת, זה לא הזמן לפורמליסטיקה”, טענה עורכת הדין הוניגמן, “יש פה מאבק א-פוליטי מובהק. כל הקשת הפוליטית מיוצגת בהפגנות האלה”. היא זכתה לחיוכים מצד הרכב השופטים כשאמרה, “אם רק השמאל היה יוצא לרחוב לא היינו רואים 200 אלף בהפגנה”.
“הבקשה מעוררת הדים רבים בשירות הציבורי”. הפרקליט שמבקש להפגין נגד המהפכה המשפטית לצד עורכת דינו(צילום: יואב איתיאל)
השופטת טענה כי “זו הפגנה מול מדיניות הממשלה והקואליציה וזה לא משנה כמה מפגינים. ונניח ששאול בא בחיפה עם חבורה של פרקליטים, הם עומדים ומחזיקים שלטים. תהיה הפגנת נגד. אחד מהם אולי מזהה אותו ואולי יש לו הליך שמתנהל והוא מעורב בו?”. עו”ד הוניגמן השיבה: “תמיד יהיה מאן דהוא שלא יאהב פרקליט מפגין”.
למרות החשיבות, ולמרות הדחיפות שמייחס הפרקליט להשתתפות בהפגנות, מתגלגלת בקשתו להפגין בערכאה זו או אחרת כבר זה כחודשיים, מאז פנה לסמנכ”לית למנהל במשרד המשפטים, וביקש את אישורה לכך שייקח חלק בהפגנות המחאה נגד תוכנית הממשלה. שבוע אחר כך, היא השיבה לו כי לאחר בחינה שנערכה בלשכה המשפטית של נציבות שירות המדינה, נקבע כי נוכח הוראות התקשי”ר (תקנון שירות המדינה – י”א) החלות על כלל עובדי השירות המשפטי הציבורי, לא ניתן להיעתר לבקשתו.
הפרקליט המבקש להפגין נגד הרפורמה המשפטית לא מוותר: הבוקר הוא צפוי להגיש ערעור לבית הדין הארצי לעבודה, כנגד החלטת נשיא בית הדין האזורי לעבודה בחיפה, שבשבוע שעבר דחה את בקשתו, בטענה כי מתן ההיתר יהווה ״פגיעה באמון הציבור, בשירות הציבורי בכלל ובפרקליטות בפרט" pic.twitter.com/LrvX8dEQiQ
— יואב איתיאל מדווח כי (@yoavetiel) April 9, 2023
בעבר נקבע שהפרקליט שאול כהן התנהל בניגוד עניינים כשעתר לביה”ד לעבודה לעבוד בעבודה פרטית כמאמת בקשות הגירה לקנדה.
https://www.fridmanwork.com/lawmix1795.html
3 Comments
מעצה יקרא שמה הורני-גמן
ברוך אתה ה מכופף כפופות
האתר המשפטי החשוב ביותר . מעניין מה מידת החשיפה שלו לציבור הרחב