EDNA LOGO 1

אליעד שרגא מוכר תארי “אביר איכות השלטון” בכיסוי של “שכר טרחה”. ייצג את עו”ד חי בר אל בדריסת זקנה והעניק לו תואר אביר

חי בר אל מתלבט אם לשבת שנה במעשיהו או בכלא השרון

האם זה כבוד גדול להחזיק תואר “אביר איכות השלטון” שמחלק הקוקסי המכוער אליעד שרגא?  הג’ינג’י הזה הוא קוקסי תאב בצע והוא לא מחלק שום תואר חינם. תמיד יש איזו קומבינה תמורת התואר.

למשל עו”ד שהוא בן של מיליונר חי בר אל קיבל תואר אביר איכות השלטון בקומבינה, כאשר את התשלום עבור התואר שילם בקומבינה של aכר טרחה לייצוג בתיק גרימת מוות בתעבורה…..

בתמונה כיעור מארץ הכיעורים. אליעד שרגא.  התנועה לאיכות החונטה.

אליעד שרגא מקלל את אלוהים שנתו לו פרצוף שימפנזה

 

לפני שנתיים נחשף באתר עדנה קרנבל קשר בעייתי בין עוה”ד חי בר-אל, שהוא יו”ר עמותת “עוגן להגנה על חושפי שחיתויות”,  והוא בנו של הטייקון ניסים בר-אל, לבין הג’ינג’י אליעד מהתנועה לאיכות השלטון,

עו”ד חי בר אל דרס למוות אישה למוות בשם מרים מהגר.  וועדת האתיקה של עורכי הדין לא נגעה ברישיון שלו. הוגש נגדו כתב אישום על ההמתה וטופל ע”י השופטת מגי כהן.

אליעד שרגא באופן תמוה במיוחד התחיל לייצג את עו”ד חי בר-אל בשלב הטיעונים לעונש, למרות שחי בר-אל היה מיוצג עד ההרשעה על ידי עוה”ד המפורסם עפר בר-טל (שהוא קפלניסט שונא ביבי שכינה את ביבי “מרגל אירני”) ועוה”ד רות עזריאלנט שהיא עלק  מומחית לדיני תעבורה.

 

 

חי בר אל קנה מאליעד שרגא תואר אביר איכות החונטה
חי בר אל קנה מאליעד שרגא תואר אביר איכות החונטה

אליעד שרגא מתחיל לייצג את חי בראל בתעבורה ונותן לו פרס אביר איכות החונטה

 

 

שבוע אחרי שהשופטת מגי כהן בתיק גמ”ר 6414-01-1 הרשיעה את חי בר אל, ובזמן שמי שייצג את חי בר אל בתיק התעבורה אצל מגי כהן היה אליעד שרגא בעצמו….. אותו אליעד שרגא העניק לחי בר אל תואר אביר שלטון החוק לשנת 2021 בטקס רב רושם עם דליה דורנר שהייתה פעם יושבת תחת בעליון.

את פרס אביר איכות השלטון לחי בר אל העניק שרגא בטקס בהיכל התרבות בתל אביב ב 5/7/2022 יחד עם הנבלה ניל הנדל שקיבל גם הוא פרס אביר השלטון ב”קטגוריית הרשות השופטת”….

 

הזוג המכוער אליעד שרגא איחסה עם חי בר אל איחסה
הזוג המכוער אליעד שרגא איחסה עם חי בר אל איחסה

 

אחר כך אליעד שרגא גם הגיש בעליון בקשה לפסול את מגי כהן, בשלב הסיכומים לעונש…. בעליון ע”פ 687/23.

https://ednakarnaval.com/%D7%95%D7%A2%D7%93%D7%AA-%D7%94%D7%90%D7%AA%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%A9%D7%9C-%D7%9C%D7%A9%D7%9B%D7%AA-%D7%A2%D7%95%D7%94%D7%93-6-%D7%A2%D7%95%D7%93-%D7%97%D7%99-%D7%91%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%9E/

 

למרות ששרגא הוא עו”ד חסר כל ניסיון מעשי בהליכים פליליים, והמשרד שלו לא מייצג בתיקי תעבורה, או בהליכים פליליים (ראו את רשימת המחלקות וכן גם בקורות החיים של עוה”ד שמועסקים במשרדו), שרגא התחיל לייצג את חי בר-אל בשלב הטיעונים לעונש זמן קצר.

כל זה קורה לאחר שחי בר-אל קיבל את פרס אביר איכות השלטון לשנת 2021.

 

ראו כתבה של טלי חירותי סובר בהארץ פורסם 18/7/2022

“שאלה: איך אפשר להיות “אביר איכות השלטון” שבוע אחרי הרשעה?  

בכל מקום שמעניק אותות קיים הליך מדוקדק שמטרתו לשמור על יוקרת התואר ולמנוע מבוכות, טעויות ובושות. בתנועה לאיכות השלטון כנראה לא ממש מעריכים את האות שהם עצמם מחלקים.

אין זה חדש שהענקת אות “אביר איכות השלטון” מטעם התנועה לאיכות השלטון בישראל הופכת לעתים מזומנות לפארסה. לפעמים זה קורה בגלל הרקורד של הדמויות שנבחרות אל לאות, ולפעמים בגלל האבירים והאבירות מתגלים בהמשך דרכם כמי שאיכות השלטון אינה נר לרגליהם בלשון המעטה, ולמרות זאת – ממשיכים להחזיק בתואר.

בכל מקום שמעניק אותות קיים הליך בדיקה מדוקדק שמטרתו לשמור על יוקרת התואר ולמנוע מהגורם המעניק אותו מבוכות, טעויות ובושות. דוגמה טובה לכך שספק רב אם התנועה לאיכות השלטון מנהלת בדיקה שכזו ניתנה ממש באחרונה, לקראת טקס אבירי איכות השלטון לשנת 2022: ב-27 ביוני הורשע עו”ד חי בר-אל, יו”ר עמותת “עוגן” המגינה על חופשי שחיתויות, בגרימת מוות ברשלנות בתאונת דרכים שהתרחשה ב-2018. בתאונה נהרגה אישה בת 67. כשבוע לאחר מכן התקיים הטקס ומי עלה על הבמה לקבל את התואר אביר איכות השלטון? ניחשתם נכון, עו”ד בר-אל.

גם הגיון בריא הוא חלק מהסיפור בעת בחירת מועמדים לתואר. ייתכן בהחלט שפועלו המקצועי של מייסד “עוגן” ראוי, אך בנסיבות שנוצרו הוא פשוט אינו יכול לקבלו. לכל הפחות, היתה צריכה התנועה לאיכות השלטון להקפיא את מועמדותו ולהמתין להכרעה בערעור שהגיש.

פניתי לתנועה ושאלתי אם הוועדה הבוחרת ידעה/לא ידעה שנגד בר-אל נוהל הליך פלילי בארבע השנים האחרונות ושהוא הורשע בחודש שעבר. לא קיבלתי תשובה. בתגובה מטעם התנועה נמסר: “אותות אבירי ואבירות איכות השלטון נקבעים על-ידי ועדה חיצונית בראשות שופטת. לאירוע הטרגי והמצער אין שום קשר לפועלו רב השנים של עו”ד בר-אל בסיוע לחושפי שחיתות רבים ובהתנדבות מלאה”. ראשת הוועדה, השופטת (בדימוס) דליה דורנר, הוסיפה: “מכיוון שמדובר בעבירה של רשלנות אשר איננה פוגעת ביושרה שלו, אנו לא רואים מקום להתייחס לזה בכלל”.

מה שמאכזב בתגובת התנועה לאיכות השלטון הוא עד כמה היא דומה לתגובות של גופים ציבוריים שנתפסו כשהמשיכו להעסיק אנשים שהואשמו או הורשעו בטענה הגנרית ש”אין קשר בין חייהם הציבוריים לפרטיים”. נדמה לי שמגוף העוסק בביקורת ובפיקוח על נושאים מהותיים כל-כך לחיינו היה אפשר לצפות ליותר. התואר “אביר איכות השלטון” הוא מעין תו תקן בציבוריות הישראלית. לא בכדי, פוליטיקאים ואנשי ציבור רבים מבליטים אותו בקורות החיים שלהם ונוהגים להציגו כהוכחה לניקיון כפיהם.

מסיבה זו, מאכזב לגלות גם כי התנועה לאיכות השלטון איננה שוללת את האות מ”אבירים” ו”אבירות” שסרחו, או מקפיאה את השימוש בו ביחס לכאלה שהופנו נגדם חשדות או מתנהלים נגדם הליכים משפטיים. הדוגמאות לכך רבות כל-כך עד שנשאלת השאלה מדוע להמשיך להעניק את האות ומה הערך האמיתי שלו. הנה כמה מהן:

1. ח”כ לשעבר אמנון כהן, אביר איכות השלטון לשנת 2006, נתפס ב-2016 בתחקיר “עובדה” מקבל כסף וטובות הנאה אחרות לכאורה מהעבריין המורשע דניאל מולקנדוב בתמורה לקידום חקיקה בתחום שוק ההוון. התיק נגד כהן נסגר באותה שנה, אך נפתח מחדש בחלוף כמה חודשים. במאי 2021 התפטר כהן מראשות מכון התקנים הישראלי והפרקליטות החליטה שוב על סגירת התיק.

2. ראש העיר חולון מוטי ששון, אביר איכות השלטון לשנת 2013, עומד במשך שנים בתוקף מאחורי מנכ”לית העירייה, חנה הרצמן, שאף מונתה באחרונה לדירקטורית בחברה לבילוי ובידור – הזרוע הביצועית של העירייה. הרצמן כיכבה עוד ב-206 בדו”ח מבקר המדינה ונאלצה להשיב עשרות אלפי שקלים לקופת העירייה בשל נסיעות פרטיות לחו”ל.

3. השופט בדימוס סטיב אדלר, נשיא בית הדין הארצי לעבודה לשעבר ואביר איכות השלטון לשנת 2018, היה האיש שאישר את הסכם ההשתקה בפרשת ההטרדות המיניות של מנהלי בנק הפועלים שנתיים קודם לכן.

ועוד שתי דוגמאות מכיוונים אחרים: ב-2016 עמדה הוועדה הבוחרת להעניק את האות לראש מועצת בית ג’אן, ביאן קבלאן, שרק שנה קודם לכן עמד במרכזו של דו”ח חריף מטעם מבקר המדינה שחשף בעיות רבות בתחום המינהל תקין במועצה בתקופת כהונתו. כמה שנים לאחר מכן קיבל את האות פרופ’ ברק מדינה, רקטור האוניברסיטה העברית ומי שהנחה את עבודת הדוקטורט של אליעד שרגא, יו”ר התנועה לאיכות השלטון.

 

https://www.haaretz.co.il/blogs/taliherutisover/2022-07-18/ty-article/00000182-10a6-d1ad-a1b7-1fe615f50000

 

 

גם חי בר אל וגם שרגא קפלניסטים שונאים את ביבי

 

חי בר-אל , כמו המנטור שלו שרגא , הוא שונא נתניהו וכאן הוא צולם ביחד עם הראסטה מן עוה”ד תומר נאור מקריאים שיר דבילי בהפגנה ששרגא ארגן לפי כמה שנים :

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=1881071151906115

 

המתקפה על שופטת התעבורה מגי כהן

 

כמנהגו בקודש שרגא גידף את השופטת מגי כהן בצורה חסרת תקדים, וכינה אותה בתואר הגנאי “משפצת” של הכרעת הדין בגזר הדין.  הוא טען שזאת הפעם הראשונה בחייו שבה הוא נתקל בשופטת שעושה מעשה כזה, במקום לשבח את השופטת מגי כהן על כך שהיא נתנה לו היתר ייצוג חריג, וגם אפשרה לו להעיד כעד אופי, וגם אפשרה לעוה”ד תומר נאור (ראסטה-מן) מהתנועה לאיכות השלטון .

https://www.news1.co.il/Archive/001-D-479603-00.html

 

https://posta.co.il/article/19084986-2/

אחרי הפדיחות של שרגא חי בר אל לקח את רות עזריאלנט לערעור

 

חי בר-אל הבין את הטעות הפטאלית שלו, זרק את שרגא, והגיש ערעור לבית המשפט המחוזי באמצעות עוה”ד רות עזריאלנט. עפ”ת 17860-02-24, חי בר-אל נ’ מדינת ישראל.  גם הערעור הזה לא עזר, והוא נשלח לכלא בתאריך 30/10/2024 מבלי שערער לבית המשפט העליון.

כך כל טענותיו של שרגא כנגד השופטת נדחו לחלוטין בבית המשפט המחוזי, מה שמוכיח שהשופטת הוכפשה ללא שום סיבה מוצדקת.

 

חי בר אל מתלבט אם לשבת שנה במעשיהו או בכלא השרון
חי בר אל מתלבט אם לשבת שנה במעשיהו או בכלא השרון

 

ראו כתבה של איתמר לוין בניוז 1 על הערעור פורסם 16/9/2024

 

שנת מאסר לעו”ד חי בר-אל על הריגת הולכת רגל

בית המשפט המחוזי דחה את ערעורו של מי שהיה יו”ר תנועת “עוגן” למאבק בשחיתות על הרשעתו בתאונת דרכים קטלנית לפני שש שנים ועל חומרת עונשו
עו”ד חי בר-אל, שהיה יו”ר תנועת עוגן למאבק בשחיתות, ירצה שנת מאסר בפועל על גרימת מוות ברשלנות של הולכת הרגל מרים מהגר, בה פגעה מכוניתו באוקטובר 2018. שופט בית המשפט המחוזי מרכז, עידו דרויאן-גמליאל, דחה (16.9.24) את ערעורו של בר-אל על הרשעתו ועל חומרת עונשו.
בר-אל נסע לאחור 15 מטר ברחוב ויצמן בכפר סבא כדי להיכנס למקום חניה ופגע במנוחה בת ה-67, שחצתה את הכביש שלא במעבר חציה. דרויאן-גמליאל מנתח בהרחבה את ראיות התביעה, ואומר שאין סיבה לסטות בצורה חריגה מהמסקנות העובדתיות של בית המשפט לתעבורה במחוז מרכז (השופטת מגי כהן). הוא קובע, כי בר-אל אכן נסע לאחור, יכול היה להבחין במנוחה, לא נקט בכל האמצעים הדרושים על-מנת להבחין בה, פגע בה בפועל ופגיעה זו גרמה למותה.
דרויאן-גמליאל מאמץ את גרסתה של עדת הראייה העיקרית, יהודית רוזנטל, לה נמצא חיזוק מצד שני עדי ראייה נוספים ושני שוטרים שהגיעו לזירה וגבו את גרסתו הראשונית של בר-אל. הוא דוחה את גרסת ההגנה לפיה לא ייתכן שהיה מגע בין רכבו של בר-אל לבין מהגר. לא הייתה שום סיבה שבר-אל לא יבחין בה, מוסיף דרויאן-גמליאל, והוא יכול היה למנוע בקלות את התאונה.
“הבעייתיות בעדות המערער היא כפולה – ראשית, המערער אינו אמין ועדותו אינה מהימנה; ושנית, המערער לא ידע למסור עובדות מרכזיות באירוע”, ממשיך דרויאן-גמליאל. הוא גם מותח ביקורת על חוסר דיוק בחלק ניכר מטענותיה של הסניגורית, עו”ד רחל עזריאלנט, שעמדו בסתירה ברורה לדבריה של כהן בפסק דינה.
בדחותו את הערעור על העונש מצטט דרויאן-גמליאל את פסיקת בית המשפט העליון בנוגע לתאונות דרכים קטלניות: “מקומו של בית המשפט במלחמת החורמה נגד תופעה קשה זו לא נפקד, ועליו להמשיך להירתם ולהרים תרומתו למען מאבק עיקש זה, בין היתר באמצעות הדאגה לענישה הולמת, אשר תסייע להגברת המודעות בדבר המחיר הכרוך בהפרת כללי ההתנהגות על הכביש”. השופטת דנה מרשק-מרום ואיילה אורן הסכימו עם דרויאן-גמליאל.
ראו כתבה בפוסטה של מיכאל פרוסמושקין על הערעור, פורסם 18/9/2024

נדחה ערעורו של עו”ד בר-אל: “המערער אינו אמין ועדותו אינה מהימנה”

הרכב השופטים לא חסך ביקורת מן המערער שהורשע בדריסה וגרימת מוות ברשלנות וגם מצוות ההגנה

בית המשפט המחוזי מרכז דחה את ערעורו של עו”ד חי בר-אל (52) על הרשעתו ועונשו, לאחר שדרס למוות אישה מבוגרת בכפר סבא לפני כשש שנים.

בדצמבר אשתקד, בית המשפט לתעבורה בפתח תקוה גזר על בר-אל שנה מאסר בפועל, לאחר שהורשע בגרימת מוות בנהיגה רשלנית. בר-אל חיפש חניה, נסע לאחור לאורך 15 מטרים, פגע במרים מהגר (67) וגרם למותה.

בר-אל, עורך דין מוכר לדיני עבודה ופעיל ציבורי, שימש שנים רבות כיו”ר עמותת “עוגן”, המסייעת משפטית לחושפי שחיתויות בשירות המדינה וקיבל על פועלו גם את אות “אביר איכות השלטון”. סנגוריו של בר-אל, עורכי הדין רות עזריאלנט ויצחק נאורי, הגישו בפברואר השנה לבית המשפט המחוזי בלוד ערעור על הכרעת הדין וגזר הדין.

הרכב השופטים עידו דרויאן-גמליאל (ראש ההרכב), דנה מרשק מרום, ואילה אורן לא חסך בהחלטתו ביקורת מן המערער וסנגוריו. ראש ההרכב דרויאן-גמליאל כתב בהחלטה: “הבעייתיות בעדות המערער היא כפולה: ראשית, המערער אינו אמין ועדותו אינה מהימנה; ושנית, המערער לא ידע למסור עובדות מרכזיות באירוע”. על מסכת הטענות של הסנגורים נכתב בהחלטת השופטים: “ביהמ”ש התייחס לכל טענות ההגנה, שראתה מחדל מתחת לכל אבן ללא אבחנה וללא דירוג חשיבות והתעלמה בשיטתיות מאותן ראיות המציבות את ה’יש’ הראייתי, שאתו לא התמודדה, שבהחלט קיים, די והותר להרשעת המערער”.

באשר לטענותיו של הנאשם על הקושי להבחין במנוחה, כתב ראש ההרכב: “לו היה המערער ממלא את חובתו לוודא, כי אינו מסכן איש בנסיעתו לאחור וטורח להביט במראה השמאלית ובמראה האמצעית (שלא להזכיר את מצלמת הרוורס), היה המערער מבחין במועד במנוחה חוצה את הכביש לכיוונו ויכול היה למנוע את הפגיעה בה”.

על הניסיון לטעון כי שדה הראיה היה מוגבל באופן חריג וקיצוני, כתבו השופטים: “… אם היה שדה הראיה של המערער מוגבל או חסום, כך שגם הסטת גופו לימין לשם מבט לאחור לא איפשרה לו לסרוק את מלוא השטח הרלוונטי שמאחורי ומצידי רכבו, ודאי וודאי שאסור היה לו להתחיל או להמשיך בנסיעתו לאחור ‘על עיוור'”.

לסיכום קבע ראש ההרכב: “ראשית, אין עילה להתערבות בממצאי מהימנות מנומקים של בית משפט השלום; ושנית, לגוף הדברים, בדין נמנע ביהמ”ש מלתת אמון בדברי המערער, ומסקנותיו מקובלות עלי”.

במסגרת הערעור על גזר הדין, עתר בר-אל לאפשר לו לרצות את עונשו בעבודות שירות ולקצר את תקופת הפסילה בפועל מלהחזיק רישיון. אולם, הרכב השופטים דחה את טענת ההגנה לתרומה ממשית של המנוחה לקרות התאונה וקבע, כי המערער אינו זכאי למלוא ההקלה השמורה לנוטלי האחריות במלואה, המפנימים והמתחרטים.

נוכח קביעות אלה, סבר בית המשפט כי העונש שהוטל על המערער איננו חורג מהנחיות ההלכה הפסוקה והוא הולם את כלל הנסיבות.

https://posta.co.il/article/54734575680090568843723/

למה חי בר אל לקח את שרגא?  מה הוא חשב לעצמו????  ששרגא הוא “מלבין פשעים?

 

מה הסיבה שחי בר-אל הפקיר את גורלו בידי שרגא למרות שהוא חסר ניסיון מעשי בייצוג בתיקי תעבורה ?

הסיבה לכך ברורה.   חי בר-אל קיווה שפרס אביר איכות השלטון מעמותת איכות השלטון והייצוג של שרגא המפורסם “ילבינו” את המעשים שלו ואת העדות הבעייתית שלו.בר אל קיווה שהוא יקבל, בזכזרו לו הקשרים בחונטה הג’ינג’ית, וכל “עדי האופי” המפורסמים שהעידו עבורו בבית המשפט לתעבורה.

Between us…..  כל יוצמח וכל פרציחל שרגא בשנת וה”ד נמחקו ומוסמסו כלא היו ושרגא מוזמן כפאנליסט בכיר לאולפנים ומקבל מהם שכר ופרסום אדיר למרות שוועדת האתיקה של לשכת עוה”ד בת”א התחייבה לחקור אותו על התחקירים . שרגא דואג לפמפם באופן ציני שהוא היה קצין קרבי בדרגת סא”ל ושהבת שלו היא הרופאה של סיירת צנחנים וכך כל מעללי תחקירי שכר הטרחה נשכחו כלא היו .

הפדיחה של שכר הטרחה המופלג מאישה זקנה

 

ראו כתבה במעריב של אברהם בלוך ב 21/8/2023.

“לאחר סערת שכר הטרחה: הצעד של לשכת עוה”ד נגד אליעד שרגא.  לשכת עורכי הדין הודיעה כי תפתח בבדיקה סביב הדיווח בעניינו של יו”ר התנועה לאיכות השלטון אליעד שרגא, בעניין שכר הטרחה שגבה מאישה קשת יום, בגובה של כמיליון וחצי שקלים….  דווח בחדשות 12 כי שרגא גבה מיליון וחצי שקלים כשכר טרחה מאישה קשת יום על טיפול בעיזבון אחיה, נכה צה”ל ערירי. לפי הדיווח, האישה שאותה ייצג ד”ר עו”ד שרגא, שוטחת טענות קשות על האופן שבו טיפל בעיזבון אחיה, נכה צה”ל ערירי, ושכר הטרחה המופרז שגבה ממנה – כמיליון וחצי שקלים.  ….ארגון “בצלמו” תקף את שרגא, וקרא לשלול לו את רישיון עורך הדין. “דווקא עורך הדין שמיתג עצמו כמייצג כנגד שחיתות ומוסר קלוקל וכמי שנלחם על טוהר המידות, התגלה כמי שאינו פועל כמצופה מחבר בלשכת עורכי הדין תוך שהוא מפר אמות מוסר בסיסיות”, ציינו.

https://www.maariv.co.il/news/law/article-1032003

 

 

Views: 88

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מי מכיר את האישה הזאת?




This will close in 25 seconds