EDNA LOGO 1

השופט ערן זלר: נשים שמרביצות לבעל אינן אחראיות בפלילים כי יש להן כוס ויכולות הבכי מאוד תיאטרליות

ערן זלר סוגד לכוס ומסניף ניחוחות כוס

לפנינו פסק דין של פרקליט שמונה להיות שופט, ערן זלר.  הוא מזכה אישה שהרביצה לבעלה, כי (א) בכתה באופן אמין בבית משפט, (ב) יש לה כוס, (ג) היתה לה עבודה בהייטק והיא פוטרה ממנה.

עוד מעט היה השופט ערן זלר קם מכיסאו, מגיש לאישה ממחטה וממליץ עליה להדליק משואת יום העצמאות…..

כמובן שאם גבר היה מרביץ לאשתו, הוא לא היה מקבל כל הנחות והיה חוטף מינימום חצי שנה בכלא.  כמובן שאם גבר היה בוכה בפני השופט, השופט לא היה חושב שהבכי הוא קוהרנטי.

אז מה נשאר?  פמיניזם.  לאישה יש כוס ולגבר אין.  כשמגיעים מהפרקליטות, ארגון פמיניסטי שצחנת הכוס בו נודפת בכל חדר, כל מסדרון, כל מעלית וכל נקיק, לא פלא שהשופט מגבש דעתו שלאישה אין אחריות פלילית על מעשי האלימות שלה כלפי בעלה.

נניח שהאישה היתה תוקפת עובדת סוציאלית, או שוטרת או פרקליטה…..  או אז (א) הבכי לא היה עוזר לה, (ב) הכוס לא היה עוזר לה ו (ג) העובדה שהיתה עובדת היי טק לא היתה עוזרת לה.

ערן זלר סוגד לכוס ומסניף ניחוחות כוס
ערן זלר סוגד לכוס ומסניף ניחוחות כוס

ערן זלר מונה לשפיטה מהמחלקה הכלכלית בפרקליטות.  בשנת 2002 התגייס למשטרת ישראל ועבד למעלה מ5 שנים כתובע במחוז ש”י בירושלים. ב 2008 עבר למחלקה הכלכלית בה שימש ראש צוות בפרשות שונות. במקביל כיהן כחבר בית הדין משמעתי של לשכת עורכי הדין בירושלים, ושירת במילואים בפרקליטות הצבאית ביחידות תביעה וכן כיועץ משפטי במסגרת מחלקת הדין הבינלאומי.

פורסם במגזין ליקוקי בית המשפט של שלמה בוצ’צ’ו (מגזין בוצ’יצ’ולינה), 18/12/2024

לא כל מכה היא אלימות: שופט זיכה אישה שהואשמה בתקיפת בעלה

כתב אישום בגין תקיפת בן זוג, שהוגש לבית משפט השלום, חשף את סיפורה המטלטל של אם צעירה לשני ילדים. בתוך חודש אחד, חייה השתנו מקצה לקצה: היא הפכה מעובדת הייטק מצליחה לאם מובטלת, הנאבקת לספק את הצרכים הבסיסיים של ילדיה. 

 

האירוע החל בוויכוח שפרץ על רקע סירובו של הבעל לקחת את בתם לגן, והידרדר לדחיפות ומכות, ובסופו הסתיים בכתב אישום נגד האם, אך השופט ערן זלר (בצילום) בחר לראות מעבר למעשים עצמם, והחליט לזכות אותה. בפסק דינו קבע: “לא כל מקרה של מכה מצדיקה הרשעה פלילית. לעיתים, האלימות היא ביטוי למצוקה וייאוש של אדם במצב קשה”.

 

לפי הכרעת הדין, הוויכוח הסלים כאשר הבעל סירב  לקחת את הבת לגן. הנאשמת הכחישה את המיוחס לה, וטענה בחקירתה במשטרה: “זה חלק מהתהליך שלו, הוא רוצה שמה שהוא גרם לו יקרה כדי שהוא לא יצטרך לשלם מזונות. הכל מתוכנן אצלו. אני לא בן אדם שתוקף או מאיים”.

 

בעדותה בבית המשפט, הנאשמת תיארה מערכת יחסים קשה: “אני לא חושבת שיש אמא נורמלית שהיתה יכולה לתאר את הפלונטר שאני נמצאת בו. אני חווה אלימות, אבל צריכה לשתוק כדי להגן על הילדים שלי”. המתלונן, מצידו, העיד: “במשך תקופה ארוכה כל הזמן ניסינו, וזה לא צלח. ועכשיו, כשזה הגיע שוב לאלימות, אמרתי לעצמי שאני הולך לבית הדין”.

 

השופט זלר (בצילום) קבע כי הנאשמת אכן דחפה את המתלונן וחסמה את דרכו, וציין: “הוויכוח הסלים, הנאשמת עמדה על שלה וכך גם המתלונן. המתלונן רצה לצאת מהדירה וללכת לדרכו, אך הנאשמת ביקשה למנוע זאת ממנו”.

 

עם זאת, בית המשפט נתן משקל משמעותי לרקע האישי של הנאשמת: “עד כחודש לפני האירוע הנאשמת הועסקה במשרה קבועה בחברת הייטק, אך אז היא פוטרה ומצאה את עצמה ללא מקור פרנסה, והתקשתה לדאוג לצרכים הבסיסיים של הילדים”.

 

השופט זלר הדגיש: “שמעתי באריכות יחסית את עדותה. ניכר היה כי היא נרגשת ונסערת, היא העידה כשלפרקים היו דמעות בעיניה, ובשלב מסוים אף פרצה בבכי. עדותה היתה אותנטית, ואין לי כל ספק כי הדברים נאמרו מדם ליבה ממש”.

https://www.beithamishpat.co.il/post/court-1025

Views: 73

One Comment

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מי מכיר את האישה הזאת?




This will close in 25 seconds