לפנינו החלטה במזונות של אישה הנכנסת למעון לנשים מוכות. במקרה זה מדובר בפיליפינית שיעצו לה שאם היא נכנסת למעון לנשים מוכות יהיה לה קל יותר להישאר בישראל, ולא תגורש לפיליפינים. תלה"מ 43943-11-24.
למה אישה במעון לנשים מוכות צריכה לקבל מזונות לילדים?
מעון לנשים מוכות מקבל 17,000 ש"ח לכל אישה שמאכלסת את המעון עם תוספת של אלפי שקלים עבור המעון. הן מקבלות |דמי כיס", ובסיום השהיה הגברת מקבלת פרס של 10,000 ש"ח, ומגיע לה עו"ד בחינם למחוק חובות בבנקים, וייעוץ משפטי חינם.
אף אחד לא בודק בכניסה למעון אם היא באמת נפגעת אלימות. אף אחד גם לא שואל למה הילדים צריכים לשהות במעון, כשהם יכולים לשהות אצל האבא, שהרי לא הוכח שהאבא אלים.
לפנינו החלטה מרושעת של השופטת ענת אלפסי אשר במקום לקיים דיון אם יש הצדקה לחשש של האישה מהגבר ואם יש הצדקה לכניסה למעון, או שזו כניסה טקטית (לצרכי הגירה), כפי שטוען הגבר, השופטת מחייבת את האיש במזונות שישלמו עבור הפיליפינית.
לא הצלחנו להבין את ההיגיון הפמיניסטי של השופטת ענת אלפסי…. אם המעון מקבל 17,000 ש"ח תמורת האיפסון של הכוס של הפיליפינית, למה האיש צריך להוסיף מכספו לממן את השהיה שלה שם?
למה השופטת לא מקיימת דיון הוכחות אם יש הצדקה להנסת הילדים למעון נשים מוכות?
ואם מדובר בחשש לאלימות כל כך רציני שהאישה צריכה "להסתתר במעון לנשים מוכות", זו לא סיבה מספיק טובה לתת עדיפות לתיק הזה וקודם כל לברר אם יש ממש בתלונות האלימות וב"פחד" של האישה.
נאחל לשופטת ענת אלפסי שתחטוף סרטן ושהיא ומשפחתה יינמקו בגהנום, ועד שהגהנום יקבל אותה, שתסבול כל יום ממנבושקעס בכוס, ושהמנדבושקעס של ענת אלפסי לא יתנו לה מנוח עד שתתפגר.
שימו לב שמדובר במזונות שהזונה הפיליפינית דורשת עבור "מעדנים, עוגות, חטיפים, מוצרי היגיינה וביגוד". הבנתם את זה? מעדנים וחטיפים!!! המנהלות של המעון מקבלות 17,000 ש"ח מהמדינה ואין להן מספיק תקציב לתת מעדן לילד????
הנה השטן. הנה המנדבושקס, ענת אלפסי.
האישה נכנסה למעון עם 2 ילדים בספטמבר 2024 ורק ביוני 2025 תהיה ישיבת קדם משפט, ואז ייקבע משפט אולי מתי שהוא בינואר 2026….. השופטת פסקה 1,200 ש"ח ל 2 ילדים עבור מעדנים וחטיפים. רק על 8 החודשים שבין ספט' 2024 ועד יוני 2025 האיש צריך לשלם עבור 8 חודשים 9,600 ש"ח. בעיקרון אישה לא אמורה לשהות יותר משנה במעון לנשים מוכות, כך שהמשפט יתקיים אחרי שהאישה תצטרך לצאת מהמעון.
מה יקרה כשהאישה תצא מהמעון?
כל הסיכויים שהאישה הזו לא תקבל אישור שהיה בישראל כי משרד הפנים מאוד קפדניים (להבדיל מבית משפט למשפחה), ואז האישה תגיש בקשה להגר לפיליפינים עם 2 הילדים, וכל הסיכויים שענת אלפסי תאשר לה ותקבע שטובת הילדים היא לגור בפיליפינים עם ילדים מלוכסני עייניים כמותם, וללמוד את שפת אימם טגלוג כי זה מאוד חשוב להתפתחות הפסיכו-דינמית של הילדים ולעתידם……
כמובן שאם בסוף המשפט ייקבע שלא היה מגיע לאישה מזונות זמניים עבור השהיה במעון, ענת אלפסי תקבע שהמעדנים והחטיפים נאכלו.
בגלל זה מה שהיה נכון לעשות בתיק הזה זה לקיים דיון דחוף עם חקירת עדים בשאלה האם בכלל יש סיבה מדוע האישה הכניסה את הילדים למעון לנשים מוכות.
להלן ההחלטה המרושעת של הזונה ענת אלפסי
בית משפט לענייני משפחה באשדוד
תלה"מ 43943-11-24 האם נ' האב
לפני כב' השופטת ענת אלפסי, סגנית הנשיא
המבקשת:
האם פיליפינית
המשיב: האב ישראלי
בעניין: 2 קטינים
החלטה
על הפרק פסיקת מזונותיהם הזמניים של שני קטינים השוהים במעון לנשים נפגעות אלימות.
רקע והליכים קשורים:
1. הורי הקטינים נישאו בשנת 2017 בקפריסין. האם ילידת הפיליפינים והאב ישראלי. בסוף 2017 נולד בנם הבכור ובתחילת 2021 נולד בנם הצעיר.
2. חייהם המשותפים נקלעו למשבר בשל התנהגותו האלימה של האב, אשר לטענת האם נהג להכות אותה ואת הילדים ואף ניסה לחנוק אותה בנוכחותם. האב מכחיש טענות אלה לחלוטין וטען כי דבריה נועדו לאפשר לה המשך שהות בישראל מול רשויות ההגירה. בשלב זה, בהמלצת גורמי המקצוע בקהילה יצאה עם הילדים ביום 25/9/24 למקלט המיועד לנשים נפגעות אלימות.
3. ביום 29/9/24 פתח האב בהליך יישוב סכסוך, בו עתר לקביעת זמני שהות עם ילדיו אשר במקלט. בשלב הראשון נקבעו שיחות זום בין האב לקטינים בנוכחות העו"ס. נוכח
הימצאות האם במקלט תקופת עיכוב ההליכים התקצרה וכל צד הגיש תביעות מטעמו.
4. ביום 7/10/24 ניתן פסק דין המורה על התרת נישואי הצדדים.
5. ביום 18/11/24 הגישה האם תביעה זו לפסיקת מזונות בה עתרה לפסיקת מזונות זמניים. בנוסף הגישה תביעה לקבלת אחריות הורית (בתלה"מ 1111).
במקביל, הגיש האב תביעה לקביעת זמני שהות (בתלה"מ 22222).
בשלב זה נקבע כי המפגשים עם האב יתקיימו במרכז הקשר.
6. ישיבת קדם משפט בכלל התובענות נקבעה ליום 15/6/25.
7. האם העמידה מזונות כל אחד מהקטינים, משך שהותם במקלט ע"ס 600 ₪ לחודש. לטענתה צרכי הקטינים מסופקים באופן חלקי ע"י המקלט, כאשר עליה לרכוש עבורם מעדנים, עוגות, חטיפים, מוצרי היגיינה וביגוד. עוד מבקשת לחייב האב ב- 75% בהוצאותיהם הרפואיות והוצאותיהם החינוכיות.
8. האב מבקש לדחות הבקשה בטענה כי במקלט מקבלת את כל התמיכה הכלכלית הנדרשת, לרבות מזון, ביגוד, דמי כיס בסך 400 ₪ לשבוע וכן מענק בסך 10,000 ₪. זאת, נוסף על קצבת הבטחת הכנסה בסך 4,000 ₪ לחודש וכן קצבת ילדים בסך 326 ₪ לחודש.
דיון והכרעה:
9. כידוע, מזונות קטינים ייקבעו על פי צרכיהם, בשים לב למצבם הכלכלי של ההורים ולחלוקת זמני השהות. עקרונות אלה שנקבעו בבע"מ 919/15 פלוני נ' פלונית (נבו, 19/7/17), חלים גם על קטינים אשר בעניינם חל החוק לתיקון דיני משפחה (מזונות) התשי"ט – 1959. להלן יובאו הנתונים הצריכים לעניין במקרה שלפנינו.
10. אם הקטינים, טרם מעברה למקלט, עבדה בטיפול בקשישים והשתכרה כ- 3,000 ₪ לחודש בממוצע. למרבה הצער עברה שבץ ועל פי המלצת הרופא התעסוקתי הפחיתה שעות עבודתה החל בחודש יוני 2024. כיום אינה עובדת והחל בחודש 11/24 מקבלת הבטחת הכנסה בסך 3,800 ₪ לחודש. לטענת האב חברת דנאל בה היתה מועסקת עדיין מעבירה לה שכר, טענה תמוה לאור העובדה כי אינה עובדת.
11. אבי הקטינים עובד במפעל בו משתכר כ- 10,000 ₪ לחודש נטו בממוצע, כפי שעולה מתלושי השכר שצירף לחדשים 12/23 עד 10/24. בנוסף מקבל קצבת נכות בסך 4,000 ₪ לחודש בין השאר למימון קנאביס רפואי. לשיטתו הוצאותיו נאמדות ב- 11,471 ₪, סכום גבוה בכל קנה מידה. משעה שאלה הסכומים שמוציא האב עבור עצמו, ראוי כי יממן גם את הוצאותיהם של ילדיו.
12. הקטינים שוהים במקלט מחודש 9/24. רוב צרכי הקטינים לרבות מדורם מסופקים ע"י המקלט, אך יש להביא בחשבון כי מדובר במצרכי יסוד בלבד. על האם להשלים פריטי מזון משלימים, ביגוד והנעלה. לאור הכנסתו של האב, ראוי כי יממן את הנדרש להם מעבר למינימום שמספק המקלט. שעה שצרכיו הבסיסיים של כל קטין, ללא מדור, עומדות על 1,600 ₪ לחודש, יש להניח כי צרכי קטין הנמצא במקלט עומדים על 1/3 מסכים זה, היינו 530 ₪ לחודש.
13. באשר להיקף החיוב, נוכח הפער המשמעותי בין הכנסותיהם של ההורים ובשים לב לזמני השהות המצומצמים בשלב זה, על האב לשאת במלוא צרכי הילדים.
באשר לצרכים נוספים בגין חינוך ובריאות, בהעדר תקשורת בין ההורים, בשלב זה יועמד היקף החיוב על 70 ₪ לחודש.
לאור האמור לעיל, מוחלט כדלקמן:
1. האב (המשיב) ישלם למזונותיהם הזמניים של הקטינים סכום של 1,200 ₪ לחודש, בגין התקופה המתחילה ביום 18/11/24, בסמוך למועד הגשת התביעה.
2. התשלום הראשון יתבצע ביום 20/12/24 והתשלומים הבאים אחריו ביום ה – 1 לכל חודש קלנדארי. הסכומים דלעיל ישולמו לחשבון הבנק שעליו תורה אם הקטינים.
3. הסכומים דלעיל יהיו צמודים למדד המחירים לצרכן, אשר בסיסו המדד שפורסם עובר להגשת התביעה, ואשר יעודכן אחת לשלושה חדשים, ללא חיוב רטרואקטיבי.
תשלומים שלא ישולמו במועדם יישאו ריבית והפרשי הצמדה כחוק.
4. תשלומים אלה הם בנוסף לקצבת הילדים מאת המוסד לביטוח לאומי, אשר תמשיך להיות משולמת ישירות לידי האם, מן הטעם האמור בגוף ההחלטה.
ניתנה היום, ה' טבת תשפ"ה, 05 ינואר 2025, בהעדר הצדדים.
One Comment
נראה שיש לה פות רותח.