EDNA LOGO 1
EDNA LOGO 1

השופטת עפרה גיא חותמת גומי של העו”סיות לאימוץ וב”כ הרווחה הדר איצקוביץ: “למה לתת לאבא לגדל תינוק בן 4 אם אפשר לחטוף הילד לאימוץ?”

זהו פסק דין המוכיח כי הסחר בילדים בישראל שריר וקיים. פקידות הסעד לחוק האימוץ מחפשות טרף קל: נשים צעירות שאפשר לחטוף מהן תינוקות. בדרך כלל אלו נערות מבתי מצוקה ששוכבות עם כל מי שמתחשק להן, ולפעמים יוצא מזה תינוק. לרוב אלו נערות שבעצמן נחטפו מאימותיהן ואבותיהן וגדלו במוסדות הרווחה בלי אבא ואמא באווירה של הפקרות מינית. עו”ס לחוק אימוץ בד”כ תכפיש את האמא ב”תסקיר” ופשוט תתעלם מקיומו של האבא. בשבילהן גבר הוא אוויר, לא קיים, לא זכאי לתשומת לב, ומספיק לכתוב עליו שתיים וחצי מילים, ולדפדף הלאה… לאימוץ.

עפרה גיא אבא לא צריך לגדל ילד אם אפשר לסדר לקטין אימוץ

ואז העו”ס מביאה את המקרה לשופטת כמו השופטת הפמינאצית עפרה גיא, וגם השופטת מעתיקה כמו תוכי את כל השקרים של העו”ס לחוק האימוץ ומתעלמת מקיומו של האבא. ברוב המקרים הללו הבחורה באמת צעירה ולא בשלה, אבל אם יעזרו כלכלית להורים שלה, אז ניתן יהיה לגדל את הפעוט בחיק המשפחה. אותו דבר עם הבחור שזיין את האמא הצעירה ויצא מזה ילד. כמעט תמיד הבחורים האלה לא מתנערים מאחריות כשאומרים להם שזה הילד הביולוגי שלהם – ותמיד הם מציעים את האימהות שלהם, הסבתות כמועמדות לגדל את הפעוט. וזה תמיד לא מספק את העו”סיות. יש לעו”סיות מכסות אימוץ כל שנה, והן חייבות לחטוף פעוטות. בכל מחיר.

ראו בפסק דין זה איך השופטת עפרה גיא משמיצה את האמא שהיא “לא בשלה” ו”יושבת על הספה כל היום”, ויכול להיות שחלק מזה אפילו נכון. הרי האמא מדוכאת ויושבת על הספה כי כבר 4 שנים הילד שלה חטוף והיא מדוכאת. העו”סיות הן שגרמו לה את הדיכאון. אבל ברגע שהילד ייכנס הביתה, זה יפיח באמא חיים חדשים, והיא תהיה אישה אחרת לגמרי. עפרה גיא לא מוכנה לשמוע על זה.

אבל יש גם אבא ביולוגי. מה פסול בזה שבתחילת הדרך האמא שלו (הסבתא הביולוגית) תגדל את הפעוט? ראו מה כותבת עפרה גיא בעצמה:

“לאחר לידת הקטין הוא הועבר למשפחת אומנה. ניסיונות להפגיש בין האם לבנה לא צלחו. גם איתור האב לא היה פשוט ובתחילה הוא אמר שאינו בטוח שמדובר בבנו אך בדיקת סיווג רקמות הבהירה שכן. הקטין הוכרז כקטין נזקק בגיל שלושה חודשים ולאחר מכן ביקש היועץ המשפטי לממשלה להכריז עליו כבר אימוץ. בהחלטה מיולי 2018 הועבר הקטין למשפחת אומנה שהביעה הסכמה לאמצו. האם התנגדה לאימוץ וטענה כי התבגרה והקשר עם ילדיה הגדולים משתפר ועם הסיוע המתאים תוכל לגדל את בנה. האב לא נכח בדיונים אך הצהיר כי הוא מעוניין שבנו יקבל תנאים טובים יותר מאלה שהוא קיבל בילדותו והביע רצון שהילד יגדל אצל אמו הביולוגית”.

כמו שאמרנו, בגלל שהשופטת עפרה גיא פמינאצית וכל העו”סיות הן פמינאציות, מבחינתן כל מה שקשור לאבא פשוט לא קיים. הן פשוט לא מוכנות להכיר בקיומו או בקיומם של הוריו. מדוע כשהקטין היה בן 3 חודשים הוא הועבר לאומנה, ולא נמסר לידיה של הסבתא מצד האבא? התשובה מאוד פשוטה: שנאת גברים קלינית, מיזנדריה ואפילו תסביך של “קנאת פאלוס” המפעפע בעורקיה של עפרה גיא. https://עפרה גיא (מש-אשדוד) פמינאצית רעילה

מה שמעצבן כל כך שהשופטת עפרה גיא מתעלמת מהעובדה שהבחורה (האמא) היא בעצמה ניצולת מוסדות הרווחה. גם האמא יחד עם 2 מאחיה נחטפה למוסדות הרווחה. האמא נחטפה למוסד בגיל 16!!!! קראו את הנתונים. האמא ילידת 1998 שזה אומר שהיום היא בת 23. בשנת 2014 כשהיתה בת 16 עו”סיות חטפו מהוריה אותה ועוד 2 מתוך 3 אחים. אם זה מה שקרה לאמא במוסדות הרווחה, איך יש לשופטת לב לחטוף לאמא שהיא בעצמה ילדה חטופה, תינוקת ישר מבית היולדות????  

שימו לב גם לתרגילים של העו”סיות. קודם כל חוטפים את הילד עם משטרה לקלט חירום. אחר כך מטמטמים את ההורים בשיחות, ולא מודיעים להם על קיומם של “מפגשים” כדי שאפשר יהיה לכתוב שההורים לא הגיעו ולא הראו נכונות. אחר כך שולחים אותם לאבחונים והסתכלויות ופשוט מוציאים להם את המיץ, גורמים להם דיכאון ואח”כ משתמשים בדיכאון הזה לקבוע שהילד צריך לצאת לאימוץ.

נתנאל מויאל ניסה לייצג את האבא אבל לא היה לו סיכוי מול הפמינאצית עפרה גיא
נתנאל מויאל ניסה לייצג את האבא אבל לא היה לו סיכוי מול הפמינאצית עפרה גיא

להלן כתבה מאתר Psakdin.co.il “בן 4 ממשפחת מצוקה הוכרז כבר אימוץ”

מדובר בבנה השלישי של נערה בת 19. שני אחיו הגדולים נמצאים במשפחות אומנה. אף שהצעירה הצהירה כי היא מעוניינת לקבל עזרה ולגדל אותו בית המשפט קבע שהיא חסרת מסוגלות הורית

דור שני של ילדי רווחה: השופטת עפרה גיא קיבלה לאחרונה בקשה להכריז על קטין יליד 2017 כבר אימוץ. הילד נמצא בחסות שירותי הרווחה מאז לידתו ומגיל 9 חודשים הוא גדל במשפחת אומנה שמעוניינת לאמצו. אמו הביולוגית היא בת למשפחת מצוקה שהוכרה כקטינה נזקקת וגרה עדיין בבית הוריה. השופטת כתבה כי הצעירה לא עשתה כל מאמץ לפגוש בבנה ולא מראה נכונות להשתקם. הצעירה ילדה את הקטין ב-2017. יש לה שני ילדים גדולים יותר, בן ובת מאבות שונים שאינם ידועים, והם גדלים במשפחות אומנה. האם נפגשת איתם אחת לשבועיים במרכז קשר. 

לאחר לידת הקטין הוא הועבר למשפחת אומנה. ניסיונות להפגיש בין האם לבנה לא צלחו. גם איתור האב לא היה פשוט ובתחילה הוא אמר שאינו בטוח שמדובר בבנו אך בדיקת סיווג רקמות הבהירה שכן. הקטין הוכרז כקטין נזקק בגיל שלושה חודשים ולאחר מכן ביקש היועץ המשפטי לממשלה להכריז עליו כבר אימוץ.

בהחלטה מיולי 2018 הועבר הקטין למשפחת אומנה שהביעה הסכמה לאמצו. האם התנגדה לאימוץ וטענה כי התבגרה והקשר עם ילדיה הגדולים משתפר ועם הסיוע המתאים תוכל לגדל את בנה.  האב לא נכח בדיונים אך הצהיר כי הוא מעוניין שבנו יקבל תנאים טובים יותר מאלה שהוא קיבל בילדותו והביע רצון שהילד יגדל אצל אמו הביולוגית. 

״יושבת על הספה״

השופטת עפרה גיא מבית המשפט למשפחה באשדוד כתבה כי במהלך ההליך המשפטי, למעלה משנתיים וחצי, האם לא ניסתה לפגוש אותו. למעשה, בכל חייו נפגשה עמו האם פעמיים. פעם אחת במסגרת פגישת אינטראקציה לצורך קבלת חוות דעת ופעם נוספת במפגש שנערך בנוכחות העובדת הסוציאלית בתחילת 2019.

השופטת הדגישה כי מחוות הדעת השונות שהוגשו בתיק עולה שלא חל שיפור במצב האם. היא גרה בבית הוריה והמצב בבית מורכב. בין הוריה שוררת אלימות, האב לאחר ניסיונות אובדניים ואמה הורחקה מהבית ולאחר שהפרה את הצו הייתה במעצר בית. האח האמצעי שהוא אלים עם עבר פלילי חזר הביתה והמצב בינו לבין אחותו (אמו של הקטין) לא טוב.

בנוסף, העובדת הסוציאלית ציינה כי בנקודת הזמן הנוכחית היא לא רואה אפשרות לשינוי אצל הצעירה ומומחית שמונתה בתיק כתבה כי משאבי ההתמודדות העומדים לרשות הצעירה דלים והיא נוטה להימנעות והתעלמות מנתוני המציאות.  השופטת קיבלה את חוות דעת המומחית כי מדובר בנערה לא בשלה, לא אחראית ולא מתפקדת.

היא ציינה כי אמנם היה ראוי לסייע לה בכל דרך אפשרית לפני שהקטין נלקח ממנה עם לידתו אך לנוכח הפאסיביות אותה היא מפגינה בחייה אין לה כל אפשרות להתמודד עם הקטין כיום. ״הצעירה עדיין יושבת על הספה בבית הוריה ואינה נוקטת בכל גישה אקטיבית לשנות אורחות חייה. גם גורמי התמיכה סביב המשיבה התעייפו״, כתבה. 

בסופו של דבר הכריזה השופטת על הקטין כבר אימוץ. היא קבעה שהאימוץ יהיה סגור ועובדת סוציאלית תעדכן אחת לשנה את ההורים במצבו של הקטין והתפתחותו ותימסר להם תמונה שלו.

לפסק הדין המלא בתיק 30853-05-18

  • ב״כ המבקש: עו״ד הדר איצקוביץ
  • ב״כ האם: עו״ד אדוארדו ווסר
  • ב״כ האב: עו״ד נתנאל מויאל
Views: 24

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *