משטרת ישראל כל כך מזלזלת בזכויות העצורים והנחקרים שהם אפילו לא טורחים להביא מתורגמנים מקצועיים לתרגם לנחקרים את החקירה. אולי הם חוסכים בכסף, אבל מסתבר שהם פשוט שולפים איזה חיילת בשירות לאומי (שח"ם) שלא עולה כסף, שאומרת שהיא מבינה את 2 השפות ומטילים עליה לתווך את החקירה בין השוטר החוקר והנחקר.גיא פלג "חשף" זיכוי של רוסי מהאשמה שתקף את אשתו, בגלל שהשוטרת הרוסיה בת 18 שעלתה לארץ בגיל 13 לפני 5 שנים, קשקשה כמה מילים ברוסית לנחקר ופשוט לא תרגמה לו את הזכות שיש לו להתייעץ עם עורך דין לפני החקירה ("זכות מירנדה").גיא פלג קורא לזה רשלנות, אבל זו לא רשלנות. זו פגיעה מכוונת בזכויות הנחקרים. הגיע הזמן שהמשטרה תאפשר לעורכי דין לשבת עם הנחקרים בתוך החקירה כדי לפקח על השוטרים שלא יתפרו תיקים, כפי שנעשה בחו"ל.
להלן כתבה של דאמבו: גיא פלג|המהדורה המרכזית| פורסם 25/08/21 06:34
רשלנות: הואשם בתקיפת אשתו – וזוכה בגלל טעות של מתורגמנית
הגבר שהואשם בתקיפת אשתו זוכה לאחר שהוכחו הכשלים בחקירתו • עורך דינו של החשוד חשף כי שוטרת שנדרשה לתרגם – ואינה מתורגמנית מקצוענית – לא ציינה בפניו את זכויותיו • ההקלטה של החקירה הובילה לביטול כתב האישום: צפו בתיעוד מחדר החקירות
התביעה המשטרתית נאלצה הגישה כתב אישום נגד גבר שתקף את אשתו, אולם נאלצה לחזור בה מהחלטתה בשל טעות של מתורגמנית.
כפי שפרסמנו אמש (שלישי) במהדורה המרכזית, המתורגמנית תרגמה לחשוד את שאלות החוקר מעברית לרוסית, אולם שכחה להבהיר לו
כי זכותו להיוועץ בעורך דין.
מכתב האישום עולה כי החשוד נעצר אחרי ששכניו שמעו צרחות מחדר המדרגות. אשתו העידה כי כשחזרה מבילוי עם חברות, הוא דחף אותה מהבית וטען שהיא בוגדת בו. החשוד ואשתו, עולים חדשים, אינם דוברים עברית. מתוקף כך, הזמין קצין החקירות שוטרת שח"ם דוברת רוסית, שתתרגם עבור החשוד את דבריו."אתה חשוד בתקיפת-סתם בכך שאתמול והיום קיללת ותקפת את אשתך", אמר החוקר לחשוד והמתורגמנית פירשה. "זכותך לא לומר דבר. כל מה שתגיד יתועד. יש לך זכות להיוועץ בעורך דין וזכות לשמור על שתיקה". במקרה זה, השוטרת השמיטה את הפרט החשוב המהווה זכות בסיסית של החשוד.חשוב להדגיש כי השוטרת אינה מתורגמנית מקצועית. מדובר בבת שירות לאומי, חיילת שעלתה לארץ לפני חמש שנים ונקראה לסייע בחקירה. מתיעוד החקירה נראה כי היא עצמה לא מבינה עד הסוף את משמעות הדיוק שבתרגום בהליך פלילי.
מדובר באירוע חמור שבמסגרתו הוסתרה מהנאשם, לא במתכוון, הזכות להיוועץ בעורך דין במהלך החקירה. המזל הגדול של הנאשם היה שחקירתו הוקלטה בווידאו. דוקטור איגור גלידר מהסנגוריה הציבורית חשף את הכשל והציג אותו כראייה בבית המשפט. התביעה המשטרתית ביקשה לבחון שוב את תיעוד החקירה, ולאחר מכן כאמור חזרה בה מהאישום.
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה כי כתב האישום בוטל לאחר שבני הזוג עברו טיפול זוגי מוצלח שאליו הופנו במהלך ההליכים המשפטיים, בהסכמת התביעה והסנגוריה. "לצד זאת, בעקבות פגם נקודתי שנפל בחקירה, הופקו הלקחים הנדרשים למניעת הישנות מקרים דומים", לשון ההודעה.