לפנינו הליך מאוד נדיר בוועדת האתיקה של עורכי הדין שהו העמידו לדין 2 פרקליטות נבלות, אלכסנדרה דרנבוים, ומרים אלוני, בגלל שהן העלימו ראיות מזכות בתיק אונס משני נאשמים, שהמתלוננת שהיא תיירת, בכלל לא זוכרת שהיא נאנסה.
מדובר בעלילת אונס נגד 3 בני קיבוץ עין גדי שבילו עם 2 תיירות מאירופה, והכל היה בהסכמה ובכייף. אורגיה קטנה וחמודה. עם אלכוהול. זה חודר בזאת, זאת מוצצת לזה. כולם עם כולם, וכולם גומרים יחד. איכשהוא אחת התלוננה שהיה אונס, אבל כשהביאו אותה להכנה לעשות לקראת המשפט, אמרה לפרקליטות שהיא לא זוכרת אונס באותו לילה. הפרקליטות הסתירו את המידע מהסנגורים ומבית המשפט, וזה הסתיים בזיכוי.
הפרקליטות הועמדו לדין בלשכה, אבל 3 עורכי דין בבית הדין המחוזי זיכו אותן בטענה שזו היתה "טעות מצערת". אפי נוה שהיה באותו זמן ראש מערך האתיקה נתן הוראה להגיש ערעור..

הפרקליטות אלכסנדרה דרנבוים ומרים אלוני הסתירו מידע שהמתלוננת לא זוכרת אונס בבילוי בעין גדי
ימים ספורים לפני גביית עדות מוקדמת של "המתלוננת" לפני שעזבה את הארץ התקיימה ישיבת רענון עד ע"י אלכסנדרה דרנבוים, ונכחה בה מיטל חלפון. עו"ד מיטל חלפון שמעה את המתלוננת אומרת שהיא לא זוכרת כלום, ושהיה לה בלאק אאוט. מיטל חלפון הלשינה על 2 הכלבות.
היום מיטל חלפון נזריאן היא שופטת. היא כמעט איבדה את הג'וב שלה בפרקליטות בגלל 2 הבוסיות שלה שתפרו את תיק ה"אונס", בלי שהיה אונס.

הנילונות לא הודיעו על כך לסנגורים והגיעו למשפט וישבו 6 שעות בהמתנה לדיון מול הסנגורים במסדרון ולא אמרו כלום. המתלוננת עלתה להעיד, והעידה על מה שקרה לה באותו ערב, ולא אמרה שום דבר על אונס.
הפרקליטה אלכסנדרה דרנבוים שאלה את המתלוננת למה היא כן אמרה במשטרה שהיא נאנסה, והמתלוננת אמרה שזה מה שהיא אמרה במשטרה, אבל היא באמת לא זוכרת אונס.
או אז הסנגור אהרון שליין שאל אם היה רענון עד, והמתלוננת אמרה שכן.
או אז אהרון קליין שאל למה לא קיבל הודעה על תפנית בגרסת המתלוננת, ואלכסנדרה שיקרה שהיא העבירה את זה למי שאחראי על ליווי החקירה והיא לא יודעת למה זה לא נמסר לסנגורים, והיא לא שוטרת כך שהיא לא חייבת לכתוב מזכר. למחרת העדות אלכסנדרה כתבה מזכר רטרואקטיבי.
בשל כך השופט שחרר את הנאשמים ממעצר, הפרקליטות חזרה בה והנאשמים זוכו.
בבית המשפט המשמעתי המחוזי שלושה עורכי דין זיכו את 2 הנילונות מעבירות אתיקה. מדובר בדן מלכיאלי, נורה גוטליב ומנחם בן טובים (עובד בעירית דימונה). טענתם היתה שהם מאמינים לנילונות הפרקליטות שקרתה תקלה מצערת.
דן מלכיאלי ידוע בתור מי שמייצג פרחות וצ'חלות בבאר שבע שמחפות לעשות קופה מתלונות שווא על אונס. הוא בעצמו הגיש תביעות אזרחיות על עלילות מין שלא היו ולא נבראו…..

על כך הוגש ערעור ונציין שהערעור הוגש בימי כהונתו של אפי נוה, התותח, ושמאז שאפי נוה עזב את הלשכה, לא מעמידים לדין פרקליטים בכלל.
להלן כתבה בהארץ על ההעמדה לדין פורסם ע"י תומר זרחין 1/2/2012
עוד פרקליטה לדין משמעתי בפרשת האונס בעין גדי
פרקליטה נוספת בפרקליטות מחוז דרום תעמוד לדין משמעתי, בשל התנהלות התביעה בפרשת האונס בעין גדי: ועדת האתיקה הארצית של לשכת עורכי הדין הודיעה אתמול לעו"ד מרים אלוני, שליוותה את חקירת המשטרה בפרשה, שהיא תועמד לדין משמעתי בשל חלקה באי העברת חומרי חקירה לסנגורי שלושת הנאשמים בתיק. הדבר הביא לביטול האישום נגד שניים מהם.
לפני כשנה וחצי הוגשה קובלנה לבית הדין המשמעתי של לשכת עורכי הדין בדרום, נגד אלכס דרנבוים, פרקליטה אחרת שטיפלה בתיק, בטענה שלא העבירה לסנגורים חומר חקירה דרמטי. ההליך נגד דרנבוים נמשך עדיין.
"אני לא יודעת למה מערבים אותי בזה", אמרה אתמול אלוני ל"הארץ". "אלכס היתה חייבת למסור לסנגורים את החומר, היא טיפלה בתיק".
תחילת הפרשה באפריל 2008. שתי צעירות מאירופה, שהיו בחופשה בעין גדי, התלוננו ששלושה מחברי הקיבוץ אנסו אותן אחרי בילוי משותף. השלושה טענו שיחסי המין היו בהסכמה. כמה שבועות אחר כך עמדה אחת המתלוננות למסור עדות מוקדמת, כדי לא לשוב לישראל בתחילת המשפט. דרנבוים נפגשה אתה להכינה לעדות. במסמך שכתבה, המסכם את הראיון ביניהן, נאמר שהמתלוננת אינה בטוחה באירועי הערב שבו נאנסה לכאורה, ושאינה זוכרת פרטים מהותיים.
למחרת, בחקירת המתלוננת בבית המשפט, גילו סנגורי אחד הנאשמים, את דבר קיום המסמך, שלא הועבר אליהם. בשל הספקות שהעלו המסמך והעדות החליטה הפרקליטות למחוק את כתב האישום נגד שני נאשמים. משפטו של השלישי הסתיים בהסדר טיעון מקל.
בבדיקה שעשה אז המשנה לפרקליט המדינה, שוקי למברגר, נכתב שאי העברת המסמך היה "תקלה של ממש", שנעשתה בתום לב. ועדת האתיקה הארצית של הלשכה, בראשות עו"ד דרור ארד-אילון, הגישה קובלנה נגד דרנבוים. דרנבוים הסבירה שעידכנה את אלוני בהיסוסי המתלוננת בראיון, מתוך הנחה שאלוני תדאג להשלמות חקירה. היא גם טענה שרשמה לאלוני למסור לסנגורים את סיכום הראיון עם המתלוננת, דבר שלא נעשה.
אלוני, שפרשה מהפרקליטות, מסרה אתמול: "30 שנה עבדתי בפרקליטות, ואחד הדברים הכי חשובים לי הוא לתת לנאשם כל זכות להתגונן".
https://www.haaretz.co.il/news/law/2012-02-01/ty-article/0000017f-db2b-df9c-a17f-ff3b957c0000
להלן כתב הערעור על הזיכוי של אלכסנדרה דרנבוים, ומרים אלוני
ערעור אתיקה נגד אלכסנדרה דרנבוים ומרים אלוני פרקליטות העלימו ראיות מזכות מנאמשים באונס