השופט יצחק עמית הוציא החלטה בעתירה מנהלית לערוץ 13 לנמק מדוע מונתה יוליה שמלוב לנהל את מחלקת החדשות…. עתירה מנהלית בבגץ היא נגד רשות מנהלית של המדינה. ערוץ 13 הוא חברה פרטית. 20/6/2024. בגץ 5040/24
איך שופט ששואף להיות נשיא חותם על צו מטורלל שכזה? מה לחברה פרטית ולבג”ץ ועתירות מנהליות? זכותו של הבעלים להעסיק את מי שבא לו, ואם בא לו על יוליה שמלוב ברקוביץ, זו זכותו. הבעלים משלם לה את משכורתה. לא מדינת ישראל.
החלטה כזו מטופשת של השופט יצחק עמית יכולה לגרום לבעלים לוותר על התענוג ולסגור את הערוץ. ממילא הבנו שזה ערוץ כושל וכל הטלנטים המפוקפקים לא מצליחים להביא רווחים.
להבדיל מערוץ 11 ערוץ 13 הוא לא גוף דו מהותי
העותרים שהם עובדי החברה הפרטית טוענים שערוץ 13 הוא גוף דו מהותי – שהוא מספק שירות ציבורי. לכן לטענתם הערוץ כפוף למשפט מנהלי. תגידו לנו אתם… הם לא פסיכים? מדובר בערוץ טלוויזיה מסחרי שלא משרת את הציבור. מטרתו היא הפקת רווחים ותו לא. שידורי טלוויזיה מסחריים זה לא שירות לציבור. זה עסק מסחרי. אין פה שום דו מהותיות. אי אפשר להתערב לבעלים של חברה בע”מ במינויים שלו.
ערוץ 11 הוא גוף דו מהותי. אין בו פרסומות ואת המשכורות משלמת המדינה. גם גלי צה”ל. איך יודעים אם הגוף כפוף לדיני מנהל? אם מוגשת תביעת לשון הרע נגד ערוץ 1 או גלי צה”ל, הפרקליטות היא זו שמגנה על הערוץ או הגלים בבית משפט. כמובן שאם תובעים את מתן חודורוב, רביב דרוקר, ברוך קרא או דליפי דליפי, אפילו הם לא ירוצו לפרקליטות שיתנו להם הגנה משפטית, כי הם יודעים שהם יידחו.
ככל שהעותרים טוענים שהערוץ אמור להיות “ממלכתי” (למרות שהוא מסחרי) לא ראינו שהערוץ משקף את כל גווני עם ישראל. הערוץ באופן בוטה משרת אך ורק את האידאולוגיה התבוסתנית של הקפלנוחבה. אין בו שום ייצוג לאוהבי עם ישראל. כל התכנים החדשותיים של ערוץ 13 הם תכנים תועמלניים בשירות הפרקליטות (שהיא קפלניסטית במובהק).
הראיה היחידה לעתירה היא כתבה עיתונאית של קפלנוחבות ומשרתי החנטה השיפוטית והפרקליטות גידי וייץ ונתי טוקר. הזוג ממציא סיפורים על ח”כ איוב קרא כאילו הוא רצה לפטר את יוליה שמלוב בגלל שהיא התנגדה למיזוג של ערוץ 10 עם ערוץ 11 ואמרו לו לא לפטר אותה, עם רמיזה כאילו זה איום מטעם ביבי. הסיפור הזה כל כך מטופש כאילו איוב קרא הוא המעסיק הישיר של יוליה והיא תלויה בחסדים שלו אם יפטר אותה, או לא.
איך זה משרת את העתירה הנוכחית? לא ברור. אז היא חשבה שערוץ 10 לא צריך להתמזג עם ערוץ 13. מה פסול בזה? איך זה קשור לערוץ 13 כיום?
בכלל, הכתבה אינה ראיה קבילה. הרי ברור לכולם שזו כתבת קומבינה על מנת ליצר משהו שאפשר יהיה לצרף כראייה. אז גידי וייץ כתב משהו. אז הוא כתב. אז מה?????? מישהו צירף חוות דעת פסיכיאטרית על גידי וייץ האם הוא כשיר בכלל לכתוב כתבות פוליטיות????
מיצוי ההליכים הוא כמה מכתבים שנשלו כאשר המכתב הראשי ששלחו לגלי בהרב מיארה לא קיבל שום תשובה. די בכך שיצחק עמית היה צריך למחוק את העתירה כי לא חיכו לגלי שתענה להם.
אמיר בשה בשם ארגון העיתונאים האם גם הארגון הוא “דו מהותי”??
את העותר הראשון מייצג אמיר בשה, עו”ד המתמחה בדיני עבודה ושהשפתיים שלו צמודות לפטמות של עטיני הקפלנוחבה. הוא מייצג את ארגון ארגון העיתונאים והעיתונאיות בישראל. לכאורה עותר ציבורי ללא נגיעה אישית.
אבל אם הארגון הזה מתיימר לייצג את כלל העיתונאים בישראל, איפה הראיה שכלל העיתונאים בישראל הסכימו להסמיך אותו להגיש בשמם עתירה למען “עובדי ערוץ 13” שחשים מקופחים? היה בכלל איזה הליך בירור מה רוצים כלל העיתונאים בישראל? האם כולם קפלנוחבות????
והאם הטענה שבגלל שערוץ 13 הוא שירות לציבור ולכן הוא גוף דו מהותי, חלה גם על ארגון העיתונאים? גם הם דו מהותיים?
אגב…. גם אל על מספקת שירות לציבור (ופעם היא היתה חברה ממשלתית). האם בגץ יכול להתערב בהחלטות של אל על מי ינהל את אל על?????
בתמונה השותף למשרד של אמיר בשה, גלעד זבידה. מקושר משפחתית ורעיונית לזכריה זבידה מג’נין, זה שחינגל את טלי פחימה, יקירת קפלן.
אם עו”ד נדב ויסמן מייצג את וועד העובדים למה הוא לא פונה למסלול חלופי בית הדין לעבודה?
את העותר השני, וועד העובדים של ערוץ 13 מייצג עו”ד נדב וייסמן. זה אותו עו”ד פרטי שהפרקליטות הצבאית בראשות שרון אפק לקחה כדי לעשות מאלאור עזריה מקרה לדוגמא. ברור שהוא קפלניסט. בהופעתיו בבית המשפט העליון כנציג לשכת עורכי הדין הוא טען שהדמוקרטיה הישראלית גוססת ועוד מעט תמות.
אם נדב ויסמן מייצג את וועד העובדים האם זה לא אומר שיש לו מסלול לסעד חלופי בבית דין לעבודה? למה שיבוא לבג”ץ אם הוא מייצג עובדים שטוענים שיפגעו להם בעבודה? בשביל זה יש בית דין לעבודה……. רק על זה צריך בקשה למחוק את הוועד מהעתירה מייד. רק זה היה סיבה מספיק טובה שיצחק עמית היה צריך למחוק את הוועד בעצמו בלי להמתין לתגובה.
למה אין תצהיר של מישהו עם ידע על משהו שיוליה שמלוב עשתה?
שימו לב שבעתירה הזו אין שום הסבר איזה נזק יוליה שמלוב ברקוביץ הולכת לעשות לערוץ 13 למעט סיסמאות באוויר. היחיד שנתן תצהיר הוא אלי גרשנקרוין שהעובדות בעתירה נכונות למיטב ידיעתו. אבל איזה עובדות הוא יודע? שנשלח מכתב מיצוי הליכים לכל מיני גופים שאין להם שום סמכות להתערב בהחלטה מסחרית?
מה לו וליוליה? מה הוא יודע? הוא ראה אותה? פגש אותה? שמע ממנה? למה מתן חודורוב לא נותן תצהיר על סדרי הקבלה לעבודה בחדשות של ערוץ 13 ואיך מתקבלות החלטות איזה אייטמים לשדר, ואיך זה הולך להיפגע?
אלי גרשנקרוין הוא “מרכז תחום מחקר ומדיניות בהסתדרות”. יש לו טור במגזין הקומוניסטי “דבר”. הוא היה היועץ הכלכלי של שלי יחימוביץ….. למד ממנה איך להיות ביצ’…. חחח
להלן העתירה הדבילית של עובדי ערוץ 13
בגץ עיתונאי ערוץ 13 נגד יוליה שמאלוב ברקוביץ 5040-24
להלן הצו שהוציא הפסיכופט יצחק עמית
יצחק עמית החלטה לתגובה מקדמית בעתירה מנהלית של עובדי ערוץ 13 נגד המעסיק ערוץ 13 ויוליה שמלוב ברקוביץ 5040-24
כתבה בגלובס של ניצן שפיר פורסם 24/6/2024:
לא עוד עסק פרטי: למה בג”ץ יכול להתערב במינוי מנכ”לית חדשות 13
העתירה נגד מינוי יוליה שמאלוב-ברקוביץ’ למנהלת ועורכת ראשית של חדשות 13 מעלה את שאלת התערבות בג”ץ בענייניו של גוף פרטי • החוק, הפסיקה והמומחים תמימי-דעים כי הוא יכול לעשות זאת • מהן הסיבות לכך, ולאן זה יוביל את הדיון?
בשבוע שעבר הגישו ועד העובדים בחדשות 13 וארגון העיתונאים בישראל עתירה לבג”ץ נגד מינויה של יוליה שמאלוב-ברקוביץ’ למנהלת ועורכת ראשית של חדשות 13. אחת השאלות שעלו היא האם בג”ץ יכול להתערב בהחלטות של גוף פרטי. התשובה לכך – על-פי החוק, הפסיקה והמומחים בתחום – חיובית וברורה.
חוק יסוד: השפיטה קובע כי בג”ץ מוסמך לתת צווים לא רק לרשויות המדינה ולעובדיהן, אלא גם לגופים ולאנשים הממלאים תפקידים ציבוריים על-פי דין. הרשות השנייה אחראית על הרגולציה של שידורי הטלוויזיה והרדיו המסחריים בארץ, ויש לה תפקיד ציבורי מובהק. הדירקטורים של חברת החדשות, שמינו את שמאלוב-ברקוביץ’, מונו לפי חוק הרשות השנייה, הקובע כי הם יהיו נציגי ציבור. אותו חוק גם קובע הגבלות על אופן בחירת הדירקטוריון ועל מנהל חברת החדשות, המשמש כעורך ראשי.
חברת החדשות אינה גוף פרטי שניתן להשוותו לחברה מסחרית אחרת בשוק. היא מתפקדת כגוף דו-מהותי, כזה שמצוי על הטווח שבין רשות ציבורית ובין גופים פרטיים. היא מספקת שירות ציבורי באחד משני ערוצי הטלוויזיה המרכזיים בישראל, פועלת מכוח רישיון שניתן לה על-פי החוק ונתונה לפיקוח של הרשות השנייה. הרשות השנייה מחזיקה ב-40% ממניות ההצבעה בחברת החדשות, וממנה נציגי ציבור מטעמה למועצת המנהלים, ולהם יש זכות וטו בנוגע להחלטה למנות מנהל לחברת החדשות. לכן, לפי הפסיקה, מועצת המנהלים והחברה כפופים לחובות מהמשפט המינהלי.
הפסיקה הכירה באפשרות להתערב לגופים פרטיים בהפעלת סמכות המוקנית לה, בין היתר בנקים, מוסדות להשכלה גבוהה, בתי ספר פרטיים, קופות-חולים, ההתאחדות לכדורגל וחברות הביטוח המספקות פוליסת ביטוח חובה.
“פעילות שמוסדרת באופן מפורש בחקיקה”
“ייחוד חברות החדשות של ערוצי הטלוויזיה בכך שפעילותן מוסדרת מפורשות בחקיקה”, מסביר פרופ’ ברק מדינה, מומחה למשפט חוקתי מהאוניברסיטה העברית. “הן שונות מאמצעי תקשורת פרטיים אחרים בכך שלגביהן, לאור המעמד הייחודי שלהן שנובע ממשטר הרישיונות, נקבעו הוראות מפורשות בחקיקה”. כך, חוק הרשות השנייה קובע כי על חברת החדשות לקיים “שידורי חדשות מדויקים, מהימנים ומאוזנים, ולא ישוקפו בהם עמדותיהם ודעותיהם הפרטיות של מנהלי החברה, עובדיה ובעלי מניותיה”.
החוק הוא גם זה שמעניק למועצת המנהלים של חברת החדשות את הסמכות למנות מנהל ועורך ראשי, כך שהמינוי ייעשה ברוב של 75%. פרופ’ מדינה מסביר כי “השאלה שתעמוד במוקד הדיון בבג”ץ היא האם יש לראות בהוראות החוק הסדר ממצה, כך שהתנאים הפורמליים שנקבעו מספיקים, או שניתן ללמוד מהן על האינטרס הציבורי הייחודי לגבי נושא משרה זה, שבגינו מוצדק להחיל אמות-מידה לביקורת שיפוטית שקרובות לאלה שחלות בגוף ציבורי, ובכלל זה הימנעות מניגוד עניינים, קשר פוליטי וכישורים – בעיקר היותו של המנהל בעל ניסיון בתחום העיתונות”.
לפי העתירה, למינוי של שמאלוב-ברקוביץ’ לא קדם הליך תחרותי, לא נקבעו ולא פורסמו תנאי כשירות למועמדים, לא פורסמה רשימת מועמדים, וועדת האיתור הביאה לאישור מועמדת אחת בלבד. העותרים טוענים כי למרות שהמחוקק בחר להסדיר את אופן הפעולה של מועצת המנהלים של חברת חדשות ולדאוג לנציגי ציבור, אלה בחרו להתעלם מחובותיהם הציבוריות.
פרופ’ מדינה מעריך כי בג”ץ יחיל את הדין שחל לגבי מינויים פוליטיים. “אם למועמד יש זיקה לגורם פוליטי – וזה כנראה המקרה הנוכחי – יידרשו כישורים מיוחדים להצדקת המינוי, ובכלל זה ניסיון עיתונאי”. כך, בחוק החברות הממשלתיות נקבע כי אם למועמד לכהונת דירקטור יש זיקה אישית, עסקית או פוליטית לשר משרי הממשלה, הוועדה לא תמליץ על המועמדות, אלא אם יש לו כישורים מיוחדים בתחומי הפעולה של החברה, או שיש שיקולים של כשירות מיוחדת בנוסף לתנאי הכשירות הנדרשים.
משרת מנהל חברת החדשות היא בין התפקידים הציבוריים החשובים וגם הרגישים בכל גוף תקשורת. בעתירה מדגישים העותרים כי מעבר לסמכויות הניהוליות הרחבות, מוקנות למנכ”ל סמכויות מרחיקות לכת לקבוע את התוכן העיתונאי, ולכן העתירה עוסקת בחופש העיתונות. “אין עיתונות חופשית ללא שמירה על עצמאות העיתונאים. ללא עצמאות זו, לא יהא כוח ביד העיתונאים לבצע את תפקידם למסור אמת לציבור ולבקר את השלטון, וכלי התקשורת יאבדו את הטעם לקיומם”, נאמר בעתירה.
“ניגוד עניינים מול האינטרס הציבורי”
ועדת האיתור שהוקמה למינוי מנהל חברת החדשות כללה ארבעה: נדב טופולסקי, יו”ר דירקטוריון רשת 13 וחבר מועצת המנהלים בחברת החדשות; אמיליאנו שלמזוק, מנכ”ל רשת וחבר מועצת המנהלים של חברת החדשות; אברהם נתן, חבר מועצת המנהלים של חברת החדשות מטעם הרשות השנייה; ואייל דה פאו, יו”ר מועצת המנהלים מטעם הרשות השנייה וממלא-מקום מנהל חברת החדשות.
ב-13 ביוני קיבלה מועצת המנהלים את המלצת ועדת האיתור למנות את שמאלוב-ברקוביץ’. מועצת המנהלים כוללת שלושה נציגי ציבור: נתן, דה פאו ויפעת בן חי שגב; ואת שלושת נציגי רשת. שלושת נציגי הציבור מונו על-ידי שמאלוב-ברקוביץ’ בעת שהייתה יו”ר הרשות השנייה, ולכן העותרים טוענים כי הם מצויים בניגוד עניינים. “דווקא מי שאמורים להיות אמונים על הגנת האינטרס הציבורי במועצת המנהלים, היו מצויים אפוא בניגוד עניינים מובהק כשניגשו למלאכת בחינת מינויה”, נטען. העותרים גם מתייחסים בעתירה לפרסומים בדבר קשרים אישיים של שמאלוב-ברקוביץ ושל נתן ופעילותו בשם ראש הממשלה להאריך את כהונתה כיו”ר הרשות השנייה.
טיעון נוסף הוא שהליך המינוי נעשה באופן פסול וחפוז, וועדת האיתור הוקמה למראית עין. הטיעון המרכזי מתייחס לכך שהמינוי לוקה בחוסר סבירות קיצוני לאור היעדר ניסיון עיתונאי רלוונטי, התנהלותה נגד חברת החדשות כשהייתה יו”ר הרשות השנייה, ונוכח הזיקה הפוליטית שלה לליכוד.
העתירה הוגשה באמצעות עורכי הדין ממשרד מיתר נדב ויסמן, יפית שלו, יונתן רום, עדן יגזאו ועו”ד אמיר בשה ממשרד בשה זבידה.
סכסוך עבודה והתפטרות של חבר דירקטוריון
שמאלוב-ברקוביץ’ שימשה בשנות ה-90 כמנכ”לית עיתון לדוברי השפה הרוסית, ובהמשך הייתה מנכ”לית ועורכת ראשית של ערוץ טלוויזיה בשפה הרוסית. היא עברה לפוליטיקה והתמודדתה בבחירות מקומיות בשנת 2008 ובבחירות לכנסת משנת 2006 ועד 2015 מטעם קדימה. היא כיהנה שלוש שנים מטעם קדימה ולאחר מכן הצטרפה לליכוד והגיעה בשנת 2015 למקום ה-41 אך לא נבחרה לכנסת. שנתיים מאוחר יותר מונתה ליו”ר הרשות השנייה על-ידי הליכוד.
המינוי הוביל לסערה בחדשות 13, מרבית העיתונאים חתמו על מכתב חריף, הוכרז סכסוך עבודה, והתפטר צבי חוברס, ששימש דירקטור חיצוני ברשת. במכתב ההתפטרות כתב: “דומה שהפרופיל המקצועי שלה וקורות-החיים שלה, לא רק שאינם תואמים את היכולות העיתונאיות הנדרשות לתפקיד, אלא גם צבועים בצבע בוהק של עיסוק וזיקה פוליטיים”.
במכתב התשובה ששלח דה פאו לעיתונאי חדשות 13, הוא דחה את הטענות וכתב כי התפקיד דורש בעיקר כישורים בניהול אסטרטגי, ולא התייחס לתפקיד המנהל – העורך הראשי על-פי החוק. ועד עובדי חדשות 13 דחה היום את בקשת שמאלוב-ברקוביץ’ להיפגש עימם. “אנו דוחים בתוקף הצעה זו, שיש בה משום ניסיון ליצור מראית עין של קשר בין נציגות העובדים ובין מנכ”לית שלתפיסתנו, מינויה לתפקיד אינו לגיטימי בהיותה חסרת כשירות לתפקיד, בעלת זיקה פוליטית מובהקת, נגועה בניגוד עניינים ומי שנושאת על גבה ‘קופת שרצים’ של התבטאויות נגד נשים וציבורים אחרים בישראל”.
מרשת 13 נמסר בתגובה: “רק כעת קיבלנו את התביעה, ואנחנו לומדים אותה”.
להלן תגובת ערוץ 13 לעתירה של עיתונאי הזבל – בגץ 5040/24
תגובת הבעלים של ערוץ 13 לעתירת עיתנאי הכלבת מתן חודורוב בגץ 505-24
בתמונה: הבוחשת טלי בן עובדיה שרוצה את הג’וב של יוליה שמאלוב
One Comment
אין מילים כמה עמית שולט עלינו . גם עלייך עדנה . גם עלייך.
הערת מערכת:
רק אתמול יצחק עמית הגיש תלונה לגוגל שהוא נעלב מהאתר ושהוא חש מוטרד מינית מהביטוי קוקסינל.
בתמונה שהוא מתלונן עליה הוא אוחז 2 בקבוקי ג’ין וזו בהחלט לא תמונה אירוטית.
הנה הקטע הרלבנטי מהתלונה.
Articles violating the Israeli Privacy Protection Act (1981)
1. In addition, the article contains a photo of an Israeli judge depicting him in a sexual manner intended to humiliate and demean him, including the following remark: ” Yitzhak Amit Supreme Transsexual Judge “. In addition the article contains humiliating and demeaning remarks, some of sexual nature, against social works, including: “gender beast clinical man hating feminazi”, “reformed whore”.
* https://ednakarnaval.com/%d7%99%d7%a6%d7%97%d7%a7-%d7%a2%d7%9e%d7%99%d7%aa-%d7%a8%d7%a9%d7%a2-%d7%a7%d7%95%d7%a7%d7%a1%d7%99%d7%a0%d7%9c%d7%99-%d7%98%d7%94%d7%95%d7%a8-%d7%a2%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%99%d7%91%d7%a7/
* https://ednakarnaval.us/%d7%99%d7%a6%d7%97%d7%a7-%d7%a2%d7%9e%d7%99%d7%aa-%d7%a8%d7%a9%d7%a2-%d7%a7%d7%95%d7%a7%d7%a1%d7%99%d7%a0%d7%9c%d7%99-%d7%98%d7%94%d7%95%d7%a8-%d7%a2%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%99%d7%91%d7%a7/